АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 10

• 21 070
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
Ние в Рич ходихме преди 2 - 3 години и не останах очарована от СПА-то, но след това гледам, че е било ремонтирано.
Иначе сега имаме резервация за Арте, но дори не се бях замисляла, че не е близо до центъра. 😀
Иначе и аз се сещам все за хотели, които или не са близо до центъра, или изобщо не са във Велинград.

# 316
  • Пловдив
И ние ще ходим в Арте началото на юни 😄 иначе рич на мен изобщо не ми харесва- кичозно и зле поддържано, спа - то не е нищо особено.

Велина е хубав хотел и е точно до езерото Клептуза и става за разходки там. Иначе съм била и във Вела Хилс- не ми хареса изобщо, Роял Спа- страхотно СПА и добър ресторант, Олимпм преди време беше много хубав, сега нямам актуална информация.

# 317
Официално Северина се обрива веднага щом вкуси нещо глутеново... Трябва да говоря с лл за това. Майка ми не спира да твърди, че съм луда и вчера дори насила се опита да ѝ натъпче лъжица грис в устата, въпреки че детето не искаше и се дърпаше и ревеше. Получава червен обрив около устенцата и брадичката, придружен с малки пъпчици и стои като на червени петна... Това се е случвало след овесена каша, глутенова бисквита и пшеничен грис.

Такива скъпи обувки и то за бебе нямам и най-малкото намерение да купувам, независимо какво казал Фурлакис. Малката непрекъснато си събува обувките и чорапите в количката и ги хвърля, онзи ден дори безследно загубихме чифт чорапи само за миг невнимание от моя страна. Представям си да си събуе и хвърли Найковете, направо чудно ще бъде. Отделно се израстват много бързо. За мен лично това не е разумна инвестиция.

# 318
Кой пък е тоя Фурлакис 😁?
Аз ще купя Найк, но тук в Англия са доста евтини , ако са на промоция може за 15,20 паунда да ги купиш. Аз не обръщам паундовете в лева, така че все едно за 15,20 лева 😁
За сега малкият има тези два модела, обувам му ги като го нося с раницата и е по-хладно
  https://www.nike.com/gb/t/air-max-2090-and-shoe-HQz4G2/CU2092-004
https://m.jdsports.co.uk/product/adidas-fortarun-infant/16050152 … &gclsrc=aw.ds

# 319
За себе си винаги съм държала на хубави обувки.
За малкият ще е същото.

# 320
Кой пък е тоя Фурлакис 😁?
Аз ще купя Найк, но тук в Англия са доста евтини , ако са на промоция може за 15,20 паунда да ги купиш. Аз не обръщам паундовете в лева, така че все едно за 15,20 лева 😁
За сега малкият има тези два модела, обувам му ги като го нося с раницата и е по-хладно
  https://www.nike.com/gb/t/air-max-2090-and-shoe-HQz4G2/CU2092-004
https://m.jdsports.co.uk/product/adidas-fortarun-infant/16050152 … &gclsrc=aw.ds
Гледай да са с меки подметки, които могат да се огъват.
Ако купуваш онлайн от JDsports и Спортс директ мога да ти дам код за 20% намаление.

# 321
Аз днес и купих обувчици на КК, ще поръчам и на Найк едни.
Мерси за отзивите за хотели.
Прекарахме си страхотно днес навън. Взе едно цвете в ръка и си игра с него много дълго време. Голям смях падна.

Скрит текст:

Колко трябва да се покажат зъбките, за да започна да ги мия?

# 322
Момичета, вече официално спирам с кърменето, но пък сега изникнаха куп въпроси 😅 Знам, че всяко дете е различно, но все пак какво количество АМ изпиват за лягане, през нощта пият ли и колко? 🤔 Иска ми се да имам някакъв ориентир докато се напаснем с новото мляко 😄

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 21:23 от yanna777

# 323
Аз днес и купих обувчици на КК, ще поръчам и на Найк едни.
Мерси за отзивите за хотели.
Прекарахме си страхотно днес навън. Взе едно цвете в ръка и си игра с него много дълго време. Голям смях падна.

Скрит текст:

Колко трябва да се покажат зъбките, за да започна да ги мия?

Аз мия откакто са 3 зъбчета.

yanna, моето кюфтенце пие 180мл вода + 6 лъжици АМ, тоест около 200мл готова смес. Вечер се буди по 3-4 пъти и пие по 20-30мл АМ.

# 324
Yanna, зависи на какъв интервал яде и през деня и по колко, дали се буди нощем и ей такива. Моята вечер яде между 100-170готова смес, но повече от 3часа не може да изкара нито през деня, нито през нощта.

Ellocin, толкова че да може да се събира храна /плака по зъбчетата. А и според мен колкото по-рано, толкова по-добре, за да се изгради навик.
Моята девойка много не приема такива дейности по лицето ѝ , затова ми е важно да съм последователна и да ѝ го изградя като навик, няма не искам, няма недей Grinning

Котка в кашон, наистина по-добре се консултирай с лл, та нали глутена си го водят силен алерген, защо пък да си луда. По-добре спокойна, отколкото всеки път като ѝ даваш нещо да те човърка отвътре дали е окей за детето или пък недай си Боже да направи по-силна реакция.

# 325
Момичета, вече официално спирам с кърменето, но пък сега изникнаха куп въпроси 😅 Знам, че всяко дете е различно, но все пак какво количество АМ изпиват за лягане, през нощта пият ли и колко? 🤔 Иска ми се да имам някакъв ориентир докато се напаснем с новото мляко 😄
Ние за съжаление приключихме с кърменето откаксто стана на 5 месеца и половина и сега пие по 180мл вода + 6 лъжици адаптирано мляко 2 пъти на ден. Сутрин около 6-7ч. и вечер като ляга около 20-21ч. Рядко се буди нощем, но ако се събуди и известно време не мога да я приспя също давам мляко в горната доза. В кашите и в звленчуковите пюрета също слагам АМ, единствено в месното пюре не слагам. Сега ще започвам да въвеждам сирене и млечни и съответно в това хранене няма да добавям. Иначе след 2 дни става на 9 месеца, ако това има значение за дозата АМ. Simple Smile

# 326
Официално Северина се обрива веднага щом вкуси нещо глутеново... Трябва да говоря с лл за това. Майка ми не спира да твърди, че съм луда и вчера дори насила се опита да ѝ натъпче лъжица грис в устата, въпреки че детето не искаше и се дърпаше и ревеше. Получава червен обрив около устенцата и брадичката, придружен с малки пъпчици и стои като на червени петна... Това се е случвало след овесена каша, глутенова бисквита и пшеничен грис.

Такива скъпи обувки и то за бебе нямам и най-малкото намерение да купувам, независимо какво казал Фурлакис. Малката непрекъснато си събува обувките и чорапите в количката и ги хвърля, онзи ден дори безследно загубихме чифт чорапи само за миг невнимание от моя страна. Представям си да си събуе и хвърли Найковете, направо чудно ще бъде. Отделно се израстват много бързо. За мен лично това не е разумна инвестиция.

Здравейте! Досега само ви чета, но реших да пиша, ако мога да съм полезна. Моето момиченце е на 8 месеца. Много внимавам с глутена и го въвеждам много бавно, защото и та мен ми се струва, че направи реакция от бисквитка на Плазмон. Изчаках няколко дни да се успокоят нещата и сега към овесени ядки без глутен (от ДМ, био, без глутен) добавям ядки от спелта.  Те имат глутен, но в съвсем ограничено количество. Аз приготвям овесената каша като 1 лъжица ядки от спелта и овесени ядки,общо да стане  1 чаена чаша, накисва във вода от вечерта. На сутринта ги измивам, варя и пасирам леко. Това количество ни стига за 3 храннения. При следващото приготвяне увеличих ядките от спелта на 2 лъжици и допълних с овесени до 1 чаша. И така постепенно увеличавам спелтата за сметка на овесените.  После ще заменя спелтата с ръжени ядки, които също имат глутен. Засега бебка се чувства добре. Към кашата добавям 1-2 лъжици плодово пюре. Много й харесва и си го изяжда сладко, сладко. Споделям моя опит. Още не съм давала корички хляб, нито сухари, юфка... Въобще вървим бавно с тоя глутен.  Но и аз се притеснявам да не направи алергична реакция.

Яна, моето дете също изяжда 180 мл вода + 6 лъжички мляко, около 200-210 мл общо. Но не се събужда през нощта откакто стана на 2,5 месеца. Последното й хранене за деня е към 19,00 и е мляко.

# 327
Rolly през деня хапва на 3,5 часа.

В последно време се събужда по 2 пъти на вечер. Снощи например се събуди към един и му дадох около 180 мл готова смес, после се събуди към 3 часа, но не посмях да дам пак АМ и с много дондуркане заспа и чак към 6 си му дадох около 200 мл готова смес.

Ох ужас много съм зле 😫

# 328
Давам между 450-650мл мляко на ден. Понякога пие след като е ял, понякога не. Ако видя че е запечен давам повече мляко и само 1 ядене и така според случая. Обикновено давам мляко преди заспиване ( тази вечер 100мл) , на нощното хранене към 180-210мл и сутринта към 8 пие около 120. След ядене предлагам 30мл, но не винаги.
Като цяло на тази възраст им трябват около 750-900 калории на ден, като половината трябва да идват от млякото.
Ако е на кърма 450 калории са около 750мл , а за АМ можете да си изчислите по данните от кутията на АМ.

Yanna777, какво те притеснява да му дадеш мляко в 3? Предпочитам да дам мляко и да заспи, отколкото да се чъчим с часове да го приспивам гладен.

# 329
  • София
Ясен също яде по 200мл готова смес на всяко хранене с мляко. Все още се буди в 9 от 10 нощи. През деня яде на 4-5 часа, но и 8 часа може да изкара и няма да заплаче. Започва да плаче чак когато види храната дори и да са минали само 3 часа от предходното хранене Smile
Черпя ви виртуално в последния момент за имения му ден Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт