Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
  • Мнения: 319
Здравейте искам да попитам аз съм в блок малък блок  и си пускам музика но спазвам правилата от 14:00 до 16:00 и след 22:00 не  пускам музика сутрин също не пускам музика примерно пускам си за 1час и тези над нас идват и ме заплашват че ще викнат полиция че вдигам шум та въпроса ми е полицията ще ме допреди ли да спра музиката или да ми напише глоба. Ще се радвам ако отговорите

Чудесно е, че спазваш часовете, но ако през останалото време слушаш така, че и всички около теб да са длъжни, някак си не е ок. Едно е да си пуснеш музика за настроение и да си я чуваш ти, друго е да е все едно дискотека.
Разбирам ги съседите ти, защото и ние имаме подобен проблем и изобщо не е приятно престоят ни вкъщи да е постоянно озвучен от някой съсед. Така, както се шегуват, че на който му пречи, да си купи къща на село, за да му е тихо, по същия начин важи и за шумящите.
Полицията вероятно само ще те предупреди, особено, ако спазваш часовете, глобата е на 2-рия път, но какъв е смисълът изобщо? По-добре се съобрази от сега, за да можеш спокойно да си слушаш музика, отколкото след предупреждението да се притесняваш.

# 31
  • Мнения: 46
От повече от година работя от вкъщи. Доста шумове, ама с повечето съм свикнала - лаещи кучети, глухи баби дето надуват телевизори и говорят силно по телефона и деца по апартаментите долу и горе. Пищенето и реването се заглушават като си пусна телевизор или (тиха) музика за фонов шум. Даже бебето, дето отвреме навреме ме събужда посред нощ, не ми пречи толкова. Пък и се забавлявам, като всяка сутрин по един час казват на бебето "браво" и го закачат с индиански бойни викове. Не ми се мисли какво са дочули съседите от мен Grinning Ново строителство. Свиква се.

Обаче блъскането и тропането от един от апартаментите горе в последните седмици стана нетърпимо. Горе живеят семейство с две деца, като и второто отскоро взе да тича. Като беше само едното пак се търпеше, защото не беше толкова често. Сега е всяка вечер бомбардировки. Събота и неделя се будя в осем и половина с тях, през седмицата сама ставам по-рано, но пък си прекарвам уютно вечерта сред блъскане, тичане и търкаляне. Никакви тапи за уши не може да го спре това, защото е ударен шум.

И друг път съм живяла в апартамент под две малки деца, знам как е. И бързо свикнах. Пищенето и ревът не са ми проблем, а там не блъскаха и не тропаха толкова много. Надявам се един ден и аз да имам деца и съседите да ни изтърпят Grinning Преди това пък, още като живеех с нашите, живеехме до двора на начално училище - и там е писъци и тропане с топки от ранна сутрин до следобяд, ама се свиква Grinning, като ги няма тези вибрации от ударния шум по тавана и стените на стаята, не пречи така. Нямам проблеми със съня, не съм толкова зле с нервите, пък и особено с този локдаун дето затвориха градините, разбирам, че ще се тропа повече. Това тропане в повече го има от година и нещо и доскоро не ми представляваше голям проблем. Обаче от няколко седмици положението е нетърпимо. Гоненица по цяла вечер, пък и през деня отвреме навреме.

Нямам предвид да сложат на децата усмирителни ризи и да им запушат устите, ама защо не се сещат родителите да им отвличат вниманието да не тичат толкова много. Или сега като се затопли времето, да извеждат децата в градинката между блоковете да си изразходват енергията. Ама предполагам, по-приятно е да седнеш пред телевизора, докато децата се гонят край теб, пък в десет часа да станеш да ги подгониш, за да ги сложиш по леглата. Мен на тази предучилищна възраст ме слагаха да спя в 8 с лека нощ деца, пък лятно време най-късно в 9. И вкъщи не ми даваха да тичам, а ме пускаха на двора на кооперацията. Даже още помня какво мъмрене отнесохме от нашите веднъж, след като вдигахме повече шум на двора.

Сега няма как да викна полиция, защото бомбардират в "позволените" часове. В петък и събота до 11 вечерта, обаче това е позволено според наредбата на общината (не е София), защото е вечерта преди почивен ден. Пък и не искам да правя забележка, защото не знам как ще реагират. Да не стане по-зле.

# 32
  • Мнения: 719
Има семейство в апартамента до нас с две деца на 16 и на 5. Някой път вечер ги оставят сами и тинейджъра надува музика и ни разкарва през всички музикални стилове. Страшно става, когато комшиите над нас започнат да блъскат, за да се спре музиката. Да де, ама ние го отнасяме, отстрани яко чалга, над нас блъскане и ние посредата. Лудница, накрая и аз като взема метлата и започвам да блъскам ту на едните, ту на другите. И така цяла вечер и сутринта се разминаваме на стълбището недоспали. 😂😂😂

# 33
  • У дома !
  • Мнения: 621
През един етаж от нас имаме нови съседи наематели, не собственици, които дори са с малко дете около 3 г.
Започнаха всяка вечер от 19 до 22 ч да пускат ужасно силно музика и то от най-гнусните чалги. Много им се ядосвахме, но понеже спираха винаги като стане 22 ч., не ходехме да им правим проблем, но яко им се дразнехме и псувахме вкъщи по техен адрес. Явно съседите точно над тях, които бяха най-потърпевши решиха да вземат мерки, тъй като са с малко бебе и викнаха собственика на жилището и заедно с вдигащите шум се срещнаха пред входа за да поговорят. Вече нямаме с тях такъв проблем, но не поздравяват никой и гледат лошо всеки път като се разминем между етажите, за което ми дреме на ....
 Иначе проблема с съседка виеща като луда от правенето на секс по нощите и него го имаме, ама там е безнадеждно положението. Жалба пуснах при кварталния, а той ми се подиграваше и нямаше никакъв ефект. Преди жалбата сме се качвали по 2, 3 , 4 часа да и звъним по пижами, ама не смее да отвори. Пълна откачалка е и наркоманка е и няма оправия.

# 34
  • Мнения: 1 855
може и да те допреди полицията да спреш музиката - все пак блокът не е дискотека

# 35
  • Мнения: 1 555
На никой не му харесва шум по което и да е време, за жалост всички са "глухи" за шума който те самите правят.

# 36
  • Португалия
  • Мнения: 2 917
аз не понасям шум, никакъв ама никакъв-страдам от проблеми със съня и ми е невъзможно да се разправям с каквито и да било вандалстващи шумни съседи
но, от всичкия вид шум,най-много би ме подразнил този на  шумно правещите секс- просто си представям как би трябвало да обяснявам на децата си подобно поведение
тези хора нямат елементарна култура!

Общи условия

Активация на акаунт