Отговори
# 180
честита трета месе4инка на Кари ,да е все така хубава (като маика си Wink)и да папка много newsm30 newsm18 newsm18 newsm18 newsm18 newsm18

# 181
Добро утро ,момичета! Hug
Снощи  като приспах Дария писах,писах,после станах за малко да нагледам малката ,а мъжо взел 4е изключил компютъра #2gunfireКакто и да е .Още ми е малко сънено за да пиша наново,така 4е- ...
КАбив,наистина си направихме хубава разход4ица,макар и за кратко.Но- все пак- радвам се 4е се видяхме  bouquetТеди,ние не сме съседки ,но все пак измислихме организацията,така 4е- нямаш оправдание NaughtyАми хайде по-скоро се накани да дойдеш към парка,4е докато се наканиш ще завали сняг и тогава наистина ще имаш уважителна при4ина за неприсъствие Laughing
Относно въртележката- ДАри много й се радва в редките слу4аи ,когато е около нея( тъй като тя в леглото си по4ти не стои Crazy).Гука й и  й говори.Възглавница й слагам отдавна,тъй като имаше един период ,в който се плюн4еше много и се задавяше.Но- те са толкова ниски,4е не мисля 4е е проблем използването им. PeaceА и я повдигам не само  на главата ,а и малко от тялото попада на нея.Хайде- спирам за сега.ЖЕлая ви хубав ден и прекрасна нова седми4ка!  bouquet

# 182
Явно още спинкате или пък си вършите други зада4ки,но..аз ще си пиша ,пък вие- когато сварите Laughing
Та- сега се сетих да питам  едно въпрос4е.Тия дни трябва да ида да си полу4а великата еднократна помощ от 200 лв .Ще ги полу4а в пощата.Срещу какъв документ ще ги вземе?НЕобходимо ли е да представя акта за раждане newsm78.Питам,защото не е в мен Rolling EyesОще не съм си го взела от социалните.Хайде- който е минал през тази процедура да сподели как стоят нещата.

# 183
Добро утро, мами!
Сирен, много се радвам за вашето пъпче- това е страхотна новина! Ние сме с херния, така че знам какво притеснение е  Confused
Еленка, честито ви кръщене!   bouquet Ние по традиция ще кръщаваме мъника на първия рожден ден.
Велмар, при нас еднократната помощ се получава от Социални /и аз трябва да ходя тия дни/ и ми казаха да си взема оригинала на удостоверението за раждане /към молбата приложих копие от него/ и моята лична карта. При теб от работодателя ли се получава? В такъв случай не знам  newsm78
И ние кихаме и от време на време нослето мръчка- явно имаме сополчета. Аспираторче не съм взела. Видях на опаковката, че пише, че може да се използва за новородени, но на мои познати  педиатърката е забранила  Sick Така и не разбрах защо. Дано другите мами споделят опит.
Последните два дни пампесите тройка ме озадачават- сутрешният редовно е "изпуснал" по крачетата  Crossing Arms Ще видим... така или иначе докато не се изразходи големия пакет няма да си помисля за смяна. Просто с двойката не ни се е случвало.
Нашето момче спи на тъ-ъ-ъничка възглавничка- инак ми се струва някак неестествено. Wink
От два дни се случва да се позаседява в леглото буден и да се бори с висящите над него играчки. До сега буден ли е- задължително на ръце- иначе ни чуваха през два блока в трети  Confused За музикалната играчка... каквато съм завеяна все забравям да купя батерии, така че наблюдения нямам. А и покрай играчкита на баткото май е по- добре да си купим цял завод за производство на батерии  ooooh!  Всъщност- да живеят акумулаторните... за сега само те ни спасяват.
Тук е мрачно и дъждовно... разходките май сериозно ще намалеят. Хайде, до писане! И болните бебоци да оздравяват, за да са спокойни и усмихнати мамите!

# 184
  • София
Здравейте и от нас с Калоян!
Кабив относно възглавницата Калоян спи на такава още от раждането си. Нито му се е изкривила главата, нито нищо. Тъй като смятам, че бебетата се различават от нас единствено по размера ми се струва ненормално аз да спя на възглавница, а да го карам той да се мъчи без.  Hug
Колкото до музикалната въртележка бебо от около 2 седмици започна да я забелязва и да я следи с поглед. Сега вече и говори, даже като спре да се върти се ядосва и крещи. Има и моменти, когато и пее или говори. Абе забавлява се самостоятелно човекът. Но максимум половин час можеш да го излъжеш с това.
Велмар - когато си подала документи за еднократната помощ трябва да са ти дали едно номерче. С него и с личната карта отиваш в пощата и там ти дават паричките. След това се връщаш при социалните и отново с тези два документи си получаваш оригиналния акт за раждане.
Ох пак зарева. Ставам момичета, ще пиша по-късно пак.  bouquet

# 185
Нана,много странно,но..никакво номер4е не са ми дали в социалните newsm78Уфффф- тъпа бюрокращина #Cussing outМай ще трябва да мина през тях да вида какво е положението и как да процедирам.
Я да ви питам и друго нещо,4е сега се 4удя дали да подавам  молба и за тия детски надбавки( може да забогатея с тях Joy).Там каква е процедурата?Знам 4е трябва бележки от работодателя- моя и на съпруга ми.НО после- как се пише дохода? ThinkingСами ли си из4исляваме и как ?

# 186
Една голяма патерица да честитя  bouquet
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН emelle! Бъди най-щастливата и обичана жена и майка!  bouquet
Честити месечинки на Кристиан на мама anni78, Александър на мама gecumka, Ивайло на мама tedi79, Тарек на мама vessy78, Ния на мама Busy,  Георги на мама Tony_M! Лъчезар на мама Иги и Ивайло на Спинки!
Нека бъдат най-здравите, обичани и усмихнати бебчета!

Здравейте ние от разходки не можем да се спрем вкъщи все сме навън, само когато вали неизлизам.
Ние с ваксината се разминахме ще ния слагат другия месец, защото сме отишли по рано на консултация и не били минали 30дена от предната имунизация - но каза че така ще е по добре че е по големичка и другият път да я заведа нахранена и така ще слага ваксината.
Ами имам друг въпрос -нашата педиатърка ме кара да давам сокчета от ябълка и морков, е как да и обясня че аз неискам да и давам за сега сокчета/защото ми казаха че се появявали колики- а ние нямаме колики/ яде си детето спинка си и изобщо плаче само когато стане време за ядене.
при нас за молба и за тия детски надбавки се иска буджета да не надхвърля 200лв, освен ако аз нещо не съм с грешка.

ellenka  и аз съм на Фризовом и правя млякото с вода на стайна температура, но малко по топличка и се разтваря много хубаво и давам млякото с шишета на Чико / защото през Авент/ неиска да минава това гъсто мляко

Последна редакция: пн, 16 окт 2006, 09:04 от snejko

# 187
Привет и от мен!!!Честито на всички празнуващи бебоци и мами!!1
Снежко, тези 200 лв. се полагат на всички новородени и не зависят от дохода. Моите ми ги преведоха на дебитната карта и ми искаха орг. акт за раждане и от зад са сложили печат, че съм получила тези пари.
   Искам да попитам всички мами, които сложиха ПЕНТАКСИМ, после каква ваксина ще сложат за реимунизация?

# 188
  • София
Велмар за детските прословути 18 лева ти искат бележка от счетоводството в работата ти за БРУТНИЯ месечен доход за последните 12 месеца. Ако си омъжена същата бележка ще я изискат и от съпруга ти. Освен тези две бележки попълваш и молба в социалната служба. За да вземеш заветните 18 лева доходът на член от семейството да не надвишава 200 лева. Което при изискването за брутен доход за нас лично е мисията невъзможна. Та това е...

# 189
   Искам да попитам всички мами, които сложиха ПЕНТАКСИМ, после каква ваксина ще сложат за реимунизация?
АМи - мисля си 4е като запо4неш с ПЕнтаксим,с такава продължаваш.Първона4ално са 3 приеме последователно всеки месец.Има и още един прием след годинката,но за нея не знам ThinkingА и ни е рано да мислим за нея.
Моми4ета,от няколко дни се каня да ви се опла4а.На мне ми се появиха стрии SadПО гърдите отдолу.ПО принцип съм с малък бюст и от бременността а и сега не е нарастнал особено,но..гадните стрии се появиха #2gunfireПрез цялата бременност нямах нито една по тялото.И след раждането също не се сдобих с тази "екстра"....до преди няколко дни Closeзнам 4е много се изписа и коментира по темата по време на бременеенето ни,но тогава пропусках тази 4аст от дискусиите,тъй като не ме вълнуваше.Кажете все пак- има ли на4ин да третирам ве4е появилите се стрии ,4е поне да избледнеят,ако не д ги зали4а newsm78

# 190
Ето какво открих за помпичките:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=122589.0

# 191
  • у дома
Здравейте мами  Hug
didika, благодаря за копирания текст от кърмаческия. Hug Красив е. Показах го на нашия татко, защото преди време ме беше попитал какво е усещаното докато кърмя, но аз неможах да му отговоря.  Heart Eyes gecumka, обикновено сутрин, след второто хранене за деня (след 10.00ч) чистя, простирам, гладя. С готвенето заели са се – таткото и бабата. Бабата ни носи по няколко манджи през седмицата, а ако сме изяли всичко, таткото готви.  Mr. Green
Цитат на: AndyB
blueeye® , а защо чак сега ви дадоха зелена светлина за секса?
AndyB, имах много вътрешни шевове + епизотомия. Peace Но определено, чакането си е струвало. Joy Blush velmar, Kabiv, кога ли и аз ще успея да се добера да любимия Южен парк. ooooh! tedi79, вземи панадол за всеки случай. Аз лично не съм давала на Ния, но не се и налагало. А за снимките, по-лесно е да ми ги изпратиш и да ти ги смаля, ако все още не си се справила. Пиши на лични. Hug  Kabiv, Ния спи на възглавничка, но тя е толкова тънка, че все едно е без. Аспиратора за нос – след третия месец, не по-рано. Питали сме нашия педи. за въртележката - бях писала някъде, дори мисля, че и такава снимка съм качила в албумчето. Ния много си харесва музикалката въртележка, гука и, усмихва се, заслушва се. Жалко, че не е  програмирана да свири поне 30 минути. Joy velmar, аз също ще ходя утре-другиден до пощата. Първо трябва да се мине през общината, дават някакъв документ. От там в пощата за парите и после обратно до общината за Акта. mamajeni, Пентаксим-а го бият три пъти (през месец или през два) после чак на годинка още веднъж. Peace
Това е засега от нас, трябва да храня Ния и да отидем до службата ми, после пак ще се включа.
  bouquet

пп velmar, извини ме, ако съм те подвела. съвсем изключих, че не всички социални се намират в съответните общини, както е при нас  Embarassed за написаното по-горе вместо община - чети социални  Hug

Последна редакция: пн, 16 окт 2006, 13:54 от blueeye®

# 192
  • у нас
Здравейте мамчета
пак не съм чела и писала от 100 години,но мъжо ми продаде компа,че бил стар и ме остави за една седмица без връзка с вас.Сега вече съм с нов компютър и съм на линия.Виждам че доста сте изписали,но ще чета после.Каката е болна и не е на градина и при нас е малка лудница.Вече не ми дава и пред компютъра да сядам.Харесала си е една игра и по цял ден щрака на нея.Не мога да се вредя от нея ooooh!
Благодаря на всички,които са се сетили за малкия ни празник вчера Heart Eyes
Сега ставам,че Кари е гладна.

# 193
Честити месечинки на Явор , на Виктор и на Толга, да растат здрави и щастливи, за радост на техните мами и татковци! Tada
Благодаря за обнадеждаващите мнения за петънцата, дано да излезете прави и да са родилни, които избледняват. Цветан в момента съм го оставила да се приспива сам, тъй като и майка ми в момента я няма, когато е тук непрекъснато го взима на ръце, друска го , даже малко ме притеснява това, защото го оставя да стъпва на крачетата и казва , че вече се отблъсква, а на мен ми се струва още малък за това. Постоянното носене и друсане му харесват, държи права главичката, но не знам, доколко е полезно. Относно музикалните играчки ние имаме един музикален палячо и той много му се радва, но и музиката е много нежна, щом го чуе , започва ритане с крачета и махане с ръце, колкото може по - бързо, голяма емоция! Имаме и други играчки, но музиката е много бърза и няма добро звучене и за сега не им обръща такова внимание. Чао за сега!

Последна редакция: вт, 17 окт 2006, 09:40 от siren

# 194
  • София
Здравейте на всички newsm03
Толкова е отвратително и студено,че не ми се искаше да се показвам извън леглото,ама Инчето си иска нейното.А понеже не знам дали съм писала,но ние живеем с майка ми,баща ми,сестра ми и кучето,определено из нас работата е доста.Още повече,че майка ми и сестра ми заминаха за 5 дена и ме оставиха сама с бебето и двама мъже плюс куче.На право ударих джакпота smile3532А и баща ми е болен...Днес пак ще се пробвам да ида на гинеколог,дано да е на работа.
Кабив,искам да ти кажа,че на Ники петънцето му определено избледнява.Ти може да не го забелязваш,защото ти е непрекъснато пред очите,но последния път като се видяхме определено ми направи впечатление,че много се е заличило,а и той е такъв сладур,че никой не обръща внимание ена това временно петно.Възглавничка на Ина не слагам,защото не я иска,слагам само калъфка,защото тя се пъха под нея,но ако не си завие главата не може да спи newsm47А за музикалната си играчка умира просто,такова гукане и смеене настава като я пусна.А помпичка аз ползвам от самото начало и й почиства нослето доста добре,
Мама Жени,всички реимунизации са с Пентаксим после.
Снежко,ако не искаш не давай сокчета,наистина правят колики,ако детето не е готово,аз си изпатих и то доста.Като те кара да даваш,кажи й,че даваш и да миряса,пък ти си усещаш най-добре кога да ги почнеш smile3534.
Велмар,в пощата ти трябва само лична карта и известието,което ще ти пратят от самата поща,на мен поне друго не са ми искали.
Момичета,аз имам голям проблем-зад дясното ушенце на Ина се е подсякло много и по никакъв начин не мога да го оправя Weary newsm12.Винаги там съм я бърсала адски старателно,но мисля,че се подсече,защото се изпотява,моля дайте ми съвет с какво да го оправя,направо ме боли като я гледам,а тя не дава признаци на болка.Хайде да спирам,че пак се олях  love001

Общи условия

Активация на акаунт