Отговори
# 195
  • гр.Добрич
Честит рожден ден на Михаил на МамаИги!
Честити мини празници на Явор на Пунита, Толга на Емеле, Александър на Славена и Виктор на Милена 12

Днес направо е кошмарно навън и май няма да има разходки. Пуснала съм си климатика и компютъра и не мърдам. Laughing
Велмар нашите 200лв. ни ги дадоха от една банка срещу лична карта, а предполагам че те поддържат връзка със социалните. А в началото като подаваш документите за тях и акта за раждане не ти ли дадоха формуляра за детските? пРИ НАС Е ТАКА, но трябваше да го подадем до 30.09. И нашия доход е много голям така че сигурно няма да получавам детски, но татито ни все е зает да отиде поне да вземе акта на детето.
Снежко и ашия доктор ни попита дали даваме вече сокчета и аз му казах, че още не давам. Той само ми каза, че на пазара вече има готови сокчета на Ганчев за деца над 8-9 седмици и ако искаме да опитаме.
Кабив и Ивчо много се радва на музикалната играчка, само че мен много ме дразни защото музиката е много силна. Как ги правят тези играчки, въобще не се съобразяват че са за деца и то бебета.
Лорекса по-бързо оздравяване на каката и да се включваш по-често.

И моите гърди преди бременността не бяха много големи, но после какви бомби станаха Mr. Green Към 8-я месец лявата ми се напука отдолу въпреки че ги мажех. Сега пак са си върнали предишната форма. Тъкмо бех свикнала да са едни такива напомпанички. Laughing Вече не мажа с нищо.
Лек ден мамчета, ще се включа пак по-късничко.

# 196
Здравейте момичета и аз не съм писала от 3 дни,но то от разходки и гости не ми остана време да седна пред компа и сега едвам Ви изчетох Joy Joy Joy

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ БЕБЧЕТА И ТЕХНИТЕ МАМИ,КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС-ДА РАСТЪТ ЖИВИ  И ЗДРАВИ И МНОГО ПАЛАВИ   bouquet  bouquet  bouquet
Velmar и аз си получих 200 лв. по пощата,носих си личната карта и номерчето,което ми дадоха от социалните,а оргиналния акт за раждане си беше в мен,но не ми го поискаха Laughing Laughing Laughing
За помпичката за нос и ние си купихме,ама нещо немога да изчиствам нослето,този вакум немога да го направя newsm78
Възглавница слагам още от 20 ден,нали Даяна ми направи проблем със задявянето и все повръщаше от нослето и устата и педито каза да спим на по-високо,а и на нея така определено и харесва Joy Joy Joy
Момичета понеже ние се храним с кърма от шише и я затоплям на водна баня,та искам да Ви попитам мога ли да затоплям кърмата в микровълновата? newsm78 ,сигурно има такава тема в кърмаческия,но нямам време да чета Cry
И ние от 2 дни кихаме и подкашляме,но още нищо не съм давала на Даяна да пие,дано да и мине.
С чистенето и аз немога да смогна,основно се грижа за детето,успявам да изпера и да изгладя и от време на време да хапна и за повече нямам време,дори немога да легна да спя,когато малката спи,готвенето съм го оставила на татито,но много често и ние като Объквация ядем пици или готови храни.
Приятен ден момичета,да Ви слушат малките съкровища и дано вече да се включвам по-често,много ми е забавно с Вас  newsm44 newsm44 newsm44

# 197
  • варненка от София
Здравейте момичета,

проверих дали някой не ми е отговорил за течението при момиченцата, но явно или никой не се е сблъсквал с такова нещо или никой не ми е обърнал внимание, трудно се влиза явно във вече създадено общество  Cry
Ние днес студуваме със Стефани и сме криви, отивам при нея, че плаче.

Лек ден и няма да досаждам вече.

# 198
Здравейте момичета, много отдавна не съм писала, но не ми остава много свободно време.
Kabiv, ние също се родихме с такива петна много ярки на клепачите и между веждите, толкова бяха ярки, че баткото като видя бебето за първи път ме попита защо съм го гримирала, но сега избледняват много. Аз питах и в родилния дом а и педиатърката ме увери че до 6м ще изчезнат. Имам две приятелки, чийто деца също са били с такива петна а сега няма и следа от тях.
Ние също сложихме ваксина Пентаксим, в един и същи ден ни боцкаха и ни издърпаха  пишката, и Ангелчо беше много кисел, но не от ваксината. Незнам как ще се оправяме с тази пишка, при баткото мина много по-безболезнено цялата процедура, но с Ангел ще е по-трудно. Ние и този месец няма да се захранваме.
Момичета помагайте, как да се справям с размразяването на кърмата. Ще тръгвам на училище и за по 1-2 хранения на ден ще ме няма.
Много целувки на Дария на Velmar и Ивчо на Tedi79

# 199
  • София
marulka_s не се обиждай  Simple Smile Прочетох ти въпроса, но при моите мадами или не се е случвало или не съм забелязала. Най-добре си е все пак да питаш педиатъра. В началото само гърдичките им бяха леко подути и тя каза че е нормално и е от хормоните, но това премине. Незнам дали същите тези хормони може да доведат чак до течение. Понякога наистина не се чуват въпросите или пък няма какво да отговориш. Мисля че и аз скоро питах мамите как приспиват бебчетата и никой не ми отговори, но това не е причина да спря да пиша и чета тук  Simple Smile

# 200
Благодаря момичета
аз ползвам крема бочко и за сега нямаме подсичания, при всяко сменяне на памперса я мажа с кремче и зад ушенцата я мажа с кремчето.
ние сме на 6 хранения с 130гр, педито каза да дам 140гр но на мен ми се виждат много за сега.
баи момичета отивам да преспя малката, че сега си играе и си гука.

Последна редакция: вт, 17 окт 2006, 12:34 от snejko

# 201
  • софия
Марулка,не си го слагай на сърце smile3503.Аз също веднъж бях попитала нещо и никой не отговори,но всеки си знае сам за себе си yes.По въпроса за притеснението ти,когато изписаха Найа от болницата тя също имаше и лекарката ми каза.че се среща при повечето момиченца.Както подуването на гърдичките.Не се притеснявай,ще мине smile3521.Купих си страхотна книга"Какво те чака през първата година на детето" на Арлийн Айзенберг препоръчвам я горещо на всички,та там пише:"Измивайте момиченцата първо отпред,после отзад-разтваряйте срамните устни ги почиствайте със сапун и вода.Нормално е наличието на бял вагина лен секрет-не правете опити да го изтърквате.Използвайте съвсем чист участък от кърпата,напоен с чиста вода,или си поливайте течаща вода с помоща на чаша,за да изплакнете вагината".Sorry,че стана толкова дълго Blush.Лек ден на всички  bouquet!

# 202
Здравейте, пак съм аз
marulka_s -> извини ме не съм обърнала внимание на въпроса ти
при моята бебка има леко бял секрет и лекарката ми каза че единствено с вода и сапун да го махам, или с памучна кърпа напоена в вода.
Но потърси и други менния.
лека вечер

# 203
  • у дома
ей, marulka_s, естествено, че не досаждаш. как си го помисли  Hug

аз лично чета абсолютно всички постове и се опитвам да отговоря на всички, за които имам мнение. затова постовете ми напоследък са многоооооооооо дълги. в случая не съм отговорила на този въпрос, защото нямаме с Ния такъв проблем
сигурна съм, че ако някоя мама се е сблъсквала ще ти отговори  Hug   bouquet

# 204
Честити месечинки на Кари, Явор, Виктор и специално на бебе Токи!!!!

blueeye®, аз също съм с епизиотомия и 5 външни шева (вътрешните незнам колко са) и ни разрешиха около 35-я ден и сега се притеснявам да не е били рано. newsm78

marulka_s, не приемай толкова лично нещата. Като стар потребител във форума знаеш, че докато четеш останалите постинги, дори да си искала да отговориш на някой, просто забравяш.

bubcheto15 , и Гого се беше подсякал така и с Бочко се оправи за няколко дни.

А за детските ми е странно въобще кой ще може да ги получава --  дори и двамата да се осигуряват на минимални пак е доста над 200 лв, #Cussing out

# 205
Здравейте  Hug,

Ние днес, въпреки времето, си направихме хубава разходка Grinning сутринта, но следобедната я пропуснахме.

Аз не знам на какво да вярвам за този секрет, дето се събира между срамните устнички на Ирма -на едно място прочетох там да не се пипа, че се нарушавала естествената защита, на друго - много добре да се измива  newsm78 Затва правя нещо средно - съвсем леко избърсвам отпред назад като й сменям памперса.

Да ви се оплача - Ирма е усвоила нов номер - яде много бавно и ми дреме на цицата по цял час   #Crazy

Стриите, Велмар, с нищо не се махат - аз имам от пубертета, с времето избледняват и това е.

Нацелувайте бебенцата от нас с Ирма и лека вечер! Heart Eyes

# 206
Привет и от нас!  Hug   bouquet  Hug
Честити втори месечинки на Александър на мама Славена и Виктор на мама milena12!Благодаря ви мами за пожеланията.  Hug
AndyB специално благодаря!  Hug
Приемете нашата виртуална почерпка.

bubcheto15 и нашпето ухо доста често се подсича, и то винаги зад дясното защото Токи обича да спи на дясната си страна. Аз мажа или със Здраве или с Бочко. Имам чувството, че него също не го дразни това.
Kabiv и Токи много се кефи на въртележката. Започва едно лудо ритане с крачета и махане с ръчички. Нямаме нужда от гимнастика. Laughing  Laughing  За съжаление ни омръзва za 15-20 min.
Aila винаги съм ти се възхищавала как се справяш сама с две бебета. Браво на теб.  Peace
Деситка ти кога спиш бе мила. Какво е това пране посред нощите. И аз гледам да свърша нещо докато бебока спи. Хубавото при мен е че той спи до обяд и аз като стана в 6-7 и успявам да свърша нещо. Е, не е перфектно, но вече се научих че бебето е по важно от всичко. Вечер си лягам рано, защото трябва да сме отпочинали за да можем да се грижим пълноценно за бебето. Мами пазете и си почивайте при първа възможност. Вашето здраве и здравето на бебето в момента са най-важни.  Peace
Аз снощи пак вдигнах температура. За щастие я свалих бързо. Мами кърмачки какво пиете за температура за да не се налага да спрете кърменето. Днес се чудих дали бебешките лекарства биха и помогнали.  newsm78
Хайде чао засега, че малчо иска внимание!  Embarassed

# 207
  • по света
Този секрет педиатърката ни каза че трябва да се почиства и аз вечер след баня го почиствам леко с мокра кърпичка.
Да се оплача, вече и ние минахме на смесено хранене.Моята кърма намаля от неприятно преживяване и се опитвам да я върна в старите коричества ,но за сега неуспешно  Cry
Другото което останових е че не харесва особено Фризолак,утре ще купя НАН.Вие какво давате?

# 208
  • София
    Не съм много сигурна, но мисля че не се препоръчва честата смяна на АМ, освен ако не е наистина необходимо. Не съм много сигурна защо обаче  Blush
    Стискам палци да успееш да възстановиш количеството кърма. Имаше статия в библиотеката на кърмаческия как става това. Основното е бебето да се слага често на гърда и постепенно да се намалява АМ с по 30 грама май общо не ден и да се следи дали се чувства добре. Отделно може да пиеш лактогонни чайове да ядеш овесени ядки и всичко което се препоръчва за стимулиране на лактацията.
     Лично при мен най-много помогна честото слагане на гърда. Малко е изнервящо в началото, но като се регулира всичко си идва на място. Мисля че някъде бях чела че за първия един час след кърменето се образува до 70 процента от новата кърма и третия час най-малко. Така че бебето няма да остане гладно, просто ще яде по-начесто по по-малко. Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 окт 2006, 19:58 от Aila

# 209
  • у дома
blueeye®, аз също съм с епизиотомия и 5 външни шева (вътрешните незнам колко са) и ни разрешиха около 35-я ден и сега се притеснявам да не е били рано. newsm78

AndyB, не се притеснявай  Hug щом са ви разрешили по-рано, значи така е трябвало  Peace аз също си мисля, че можеше и по-рано да падне ветото, но моята докторка по-скоро искаше да се презастрахова  Peace

Да се оплача, вече и ние минахме на смесено хранене.Моята кърма намаля от неприятно преживяване и се опитвам да я върна в старите коричества ,но за сега неуспешно  Cry
Другото което останових е че не харесва особено Фризолак,утре ще купя НАН.Вие какво давате?
juliana, съжалявам за намаляването на кърмата, дано успееш да си я възстановиш  Praynig писала съм и друг път, от NAN - Ния получи страшни колики + запичане  ooooh! сменихме с Aptamil 1 и всичко е наред, коликите намаляха, акото си е с нормален цвят и гъстота (при коликите става зелено). акаме по веднъж на 24 часа  Peace има мами, които са против Aptamil 1, защото имало повече нишесте, но ние сме много доволни. Ния се чувства добре, а и педиатъра ни одобри смяната от NAN на Aptamil 1  Naughty

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ И ПОВОДИ ЗА ПРАЗНУВАНЕ НА ВСИЧКИ. БЪДЕТЕ ЖИВИ, ЗДРАВИ И РУМЕНИ   bouquet   bouquet   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт