Нашите цветя - обща тема 8

• 35 067
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • на острова на мечтите

Роза до Saron! Искам!!!

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 19:51 от danilu

# 166
Мики, и аз с въпрос. Къде ти зимува нандината, вътре ли я прибираш? Моята я оставих навън и измръзна.

# 167
  • София
Цитат на: zai4eee link=topic=1325928.msg42703139#msg42703139
На открито на терасата ще преживее нали?
Пустинната роза оцеля, колкото и да не ми се вярваше.
Под 10' няма да му е добре. Лятото иначе навън. Аз моите още не съм ги извадила, студено е.

# 168
# 169
  • DE
Аз друго цвете знам, че е роза на Шарон Thinking
https://bg.taurusgardening.com/11162-rose-of-sharon-care-how-to- … se-of-sharon.html

# 170
  • In transit
DariVale, Marieta, саксиите са керамични. Купувала съм ги от Джъмбо. Мисля, че са в постоянния им асортимент, защото две поредни години вземам от тях.

# 171
И аз се включвам в темата! До сега само авокадо от костилка отглеждах. Няколко малки дръвчета (по може би 60-70см) имам, 4 са в почва от може би месец-два. Сега ги подрязах, че да станат по-дебели стеблата, а и повече листа да има. Но ме притеснява, че едната костилка стана съвсем черна (сякаш изгнива) + изглежда сякаш някакви гъбички/ лишеи започват да се събират. И, защото я бях сложила до едно от другите, и то сякаш прихвана. Разделих двете дръвчета - дано не е късно (половината костилка на второто също почернява). Това, което забелязах наскоро е, че има някакви миниатюрни буболечки в почвата: май са с цвят графит, но повече детайли не мога да дам, защото наистина са много малки.
Някой сблъсквал ли се е? Приемам всякакви съвети за спасяване на авокадотата (ако е нещо опасно), че си ги гледам от около година и много им се радвах на развитието.

Направих днес снимки с по-добра камера: може да видите, че пръстта гъмжи от тези малки бубулечки, които се опитах да опиша. А и тези бели издължени неща ме притесняват да не са някакви ларви...
Скрит текст:
Това горе е по-доброто авокадо - дебело стебло, големи листа, а и костилката още само половината е почерняла. Тук долу слагам второто, което се отчайвам, че вече е загубена кауза (въпреки че и двете си растат и дават нови листа).
Скрит текст:
Спасяемо ли е положението в случая според вас?

# 172
Аз имам един неуспешен опит с костилка от авокадо,та не съм експерт,но мушичките може да са от прекалено поливане. Като се покаже слънцето може да ги изнасяш да ги понапече и ще изчезнат. А за костилките,щом самото стълбо и листата растат и са ок,не го отписвай това с кафявата. Дано се включи и някой с повече опит.

# 173
Не знам дали авокадото понася пресаждане, можеш да му смениш пръстта и задължително третирай с препарат от агроаптека. И не преполивай, понякога заради това се завъждат гадинки.

# 174
  • София
Здравейте! Записвам се и аз в темата - големи красоти показвате!

От мен засега едни орхидеи и едно бебе бананово дърво (мисля Musa Basjoo, но го наследих и не съм сигурна).

Случайно някой друг да гледа банан и да знае дали след като даде плод майчиното / основното дърво трябва да се отсече и да се пресадят мъничките до него? Май някъде четох, че основното дърво изсъхвало след като даде плод и че затова излизали мънички около него.

# 175
  • на острова на мечтите
Тъй де! Аз кво съм написала!
Пардон, коректорът пак ме изпързаля, гадината.Rage

# 176
islandgirl,тук при нас се гледат в градините много банани,но не раждат. На есен режат до долу и на пролет пак тръгва. Аз преди две години насадих. Чак скоро четох,че иска много вода-и сутрин и вечер поливане,а аз не поливах и сигурно за това стига до метър. Иначе съм виждала в дворовете и над два метра. За плодове не мога да помогна,казах тук не ражда. Иначе издънки пуска на воля. Моят беше точно такъв. Една жена беше извадила поне 6-7 и ми даде най-голямата.

# 177
  • Бургас
Орхидейчето го звадих от почвата, поорязах корените, които прецених, че за нищо не стават и я сложих във вода.
Корените са потопени, а основата е над водата, не е топната.
Кофти снимки, но все пак.

# 178
Мой колега гледа банани в стаята си на работа (в София). Има плод - бейби банани и след това дръвчето изсъхва. То обаче пуска издънки и колегата захваща нови дръвчета. Така го е направил, че всяка година има плод на поне едно от тях. За водата не съм сигурна, че иска много, защото на моето все му съхнеха листата, а колегата казваше, че го "давя". Накрая го подарих, заедно с издънката и се отказах от такива, дето не им се пие толкова вода Grinning

# 179
Връщам се сега от Хоуммакс - МНОГО заредено, много цветя!

Общи условия

Активация на акаунт