Нашите цветя - обща тема 8

• 35 069
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Мда, и големички бугенвилии по 16 лв. Не съм сигурна, че трябва да има толкова цвят при тоя размер, дано не са буствани много.

# 181
  • София
@Becky8 & @Anyyyone много благодаря, много полезно! Явно наистина трябва да отрежа главната палма (която е доста клюмнала) и да се фокусирам върху издънките, те са си зеленички и растат много бързо така и така! Ще пресадя по-голямата издънка тия дни и ще видим как ще се развият нещата.

# 182
  • Мадрид / София
Орхидейчето го звадих от почвата, поорязах корените, които прецених, че за нищо не стават и я сложих във вода.
Корените са потопени, а основата е над водата, не е топната.
Кофти снимки, но все пак.

Водата я намали до 1-2 см (1-2 пръста) от дъното.  И не я оставяй дълго потопена. Редувай вода-суша, като сухия период да е по-дълъг от този във вода.

# 183
Methy, този хибискус ако го сложиш на телевизора сигурно ще лови китайската телевизия, направо като сателитна чиния е! Open Mouth Прекрасен! Hands Plus1Hands Plus1Hands Plus1Hands Plus1
Интересни цветенца показвате, и на ДамаТрефа нарциса, като шприцована сметанка Smiley Звездните петунии на Angela61, еееех няма при нас такива Nature Sparkles пембяните зюмбюли на MEERA, рогатото лале на Anyyyone Hug Голяма радост е да се разглежда такава тема!

На това са му направили прическа за снимката, то направо студено къдрене. Geum triflorum, на живо е по-непретенциозно, пусни един гугъл. Клематисите също правят подобни пухести ластари като прецъфтят, някои повече от други. Сигурно има и още, не се сещам в момента.

# 184
Купих си бугенвилия, вие сте виновни! Но сега не знам на вън ли да я оставя ,или да я прибирам , за сега е в гаража ,заедно с копривките които чакат и те реда си

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 10:09 от Анонимен

# 185
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
прекрасно цветенце си си избрала. Simple Smile
не знам как е времето при вас, но тук е кучи студ и вятърът беснее през ден.
моята бугенвилия беше като зелена завеса есента, красиво пораззеленила се преди две-три седмици, а сега са само пръчки, не знам дали ще тръгне нещо от тях. Sad

# 186
  • Стара Загора
Някой взимал ли е от саксиите в Лидъл?
Доволни ли сте? Не мога да разбера дали имат подложни чинийки, а уж не пише да са самополивни. https://www.lidl.bg/bg/p/nov-stil-v-gradinata/saksiya/p53812
Бугенвилия и аз искам Simple Smile  ще се пробвам в четвъртък в Лидъл, ако не успея   home max ми е наблизо
Градинката ми  на терасата:

Скрит текст:

# 187
  • София
Някой взимал ли е от саксиите в Лидъл?
Доволни ли сте? Не мога да разбера дали имат подложни чинийки, а уж не пише да са самополивни.
Като гледам нямат саксийка,май са с двойно дъно.Отказах се от такъв тип саксии,защото мястото на което стоят голяма част от саксиите ми няма навес.И при по продължителен дъжд почвата направо подгизва.Но може да се ползва като кашпа.
Редатирам се. Видях саксиите наживо,даже нямат двойно дъно. За друго не стават освен за кашпа.

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 18:39 от Натуся

# 188
vannq88, прекрасна бугенвилия! И аз ги гледах и се чудих, но не съм сигурна, че ще я огледам, затова се отказах.

# 189
  • София
Кактусът ми изгни в основата, имах го от доста години, но с местенето от офиса вкъщи и по-честото поливане тук, явно не се получи.
Отрязах горната здрава част, как мога да я насадя? Отделно се беше издължил много, мога ли горната част да я нарежа на няколко части, които да насадя? В какво е най-подходящо и как става евентуалното вкореняване?

# 190
  • Мадрид / София
Може, отрязъка го остави два дни на въздух (в паничка без вода и субстрат) да позасъхне мястото на среза и после го посади в подходяща почва за кактуси. По принцип някои кактуси позволяват срязването на няколко части, но май не всички. Дай снимка да видим за кой вид кактус говорим.

# 191
Да пораздвижа темата- преди време бях питала за едно " гостенче " самонасяло се в сандъчето с кученцата, прави бяхте, оказа се петуния .
Въпреки, че тази година е доста по студено от  миналата цветята ми вече цъфтят Simple Smile.

# 192
Моите цветя май растат по-добре на хладно, отколкото на горещо. За един-два слънчеви дни, всичко избухна.

Идвам с въпрос, защо засятите ми сукуленти полягат така? Какво не правя както трябва?

# 193
  • забравих си мисълта...
Phloxx,  много са светли и издължени, което според мен е показател, че им липсва слънце и светлина. Слънцето им е необходимо да потъмнеят, да укрепнат.
Моята бромелия има и трето цветче. Интересното при нея е, че щом предишното цветче започне да увяхва и се появява следващото.
Между другото потърсих информация, как точно се нарича цветето, бромелия или тиландсия. На повечето места описват цветето като бромелия, на други тиландсия. На трето място прочетох, че е тиландсия от рода бромелия. Мисля, че понеже цветето има сходство с двете други цветя и всеки си го кръщава, както намери за добре. Едно е сигурно, че тези цветя са от семейството на бромелиите и кое, как точно се определя, какво е следващото му название, за мен информацията от Интернет е доста противоречива и затова остава неясна. Като купих цветето, на саксията имаше етикет, на който пишеше бромелия, затова го приех с това име.

# 194
Благодаря, Венета. Още в началото така се издължиха, и сега дебелеят в горната част само, явно натежават и полягват. Стъбълцето не надебелява. Държа ги на перваза директно, по-светло няма къде. Уф. Така им се радвах като поникнаха...

Общи условия

Активация на акаунт