Любители на кучета - 117

• 29 868
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Честита първа годинка на Бела ! Birthday

# 571
  • София
Много мъчно ми стана за блъснатото кученце и за собствениците. Няма да забравя какъв ужас изпитах, когато първото ми куче на около 5 месеца се стресна и хукна към къщи през булеварда. Размина се, защото колите спряха по някакво чудо.

# 572
  • София
И ние сме болни... Вета каза, че има някакъв вирус с повръщане и разстройство сега. Пазете се!

Тук в квартала сме супер тъжни. Почина всеобщият любимец Джони - ретривър на 10г.
И едно кане корсо, младо, го е блъснала кола с фатален изход.

# 573
  • Варна
Била си късметлийка ❤

Нещата отиват на път към Франция, нашите си имат всички ваксини, ще пътуваме с кола . Лошото е, че единия е юли месец за годишна, другата октомври, как ще ги направя да са минали 21 дни, освен Каду да я боцнем там....оф тегава работа.

# 574
  • Бургас
Момичета, четох статия на руски ветеринари, че препарати с лоперамид - имодиум, лопедиум, са опасни за кучетата и трябва да се дават много, много внимателно и то само при диария от неинфекциозен произход. Те действат на перисталтиката, правят стомаха "ленив", и по този начин токсините не напускат организма, а тровят кучето. Водят и до кръвоизливи в стомаха. А за кучета под 10 кг са категорично забранени.
Допустими безопасни препарати са смекта (на първо място), активен въглен, ентерол, рехидратиращи разтвори.
Ето я статията:
https://toz.su/special_issues/day_lapu_dzhim/veterinarnyy_vrach_ … asnye_dlya_sobak/

И още една:
https://puppy.plus/zdorovie/lechenie/preparaty/protivdiarej/imodium-sobake.html

# 575
Била си късметлийка ❤

Нещата отиват на път към Франция, нашите си имат всички ваксини, ще пътуваме с кола . Лошото е, че единия е юли месец за годишна, другата октомври, как ще ги направя да са минали 21 дни, освен Каду да я боцнем там....оф тегава работа.
Естела, за ваксина бяс- 21 дни, важи само за първия прием.После само трябва да я има , когато и е ред.

# 576
  • Варна
Била си късметлийка ❤

Естела, за ваксина бяс- 21 дни, важи само за първия прием.После само трябва да я има , когато и е ред.

Оф, благодаря, голяма съм блейка.

# 577
  • София
Специално българските граничари казват "ние не сме ветеринари" и нито един път не са гледали документи на кучето. То и мойто каквото е дребно...

# 578
  • София
Момичета, четох статия на руски ветеринари, че препарати с лоперамид - имодиум, лопедиум, са опасни за кучетата и трябва да се дават много, много внимателно и то само при диария от неинфекциозен произход. Те действат на перисталтиката, правят стомаха "ленив", и по този начин токсините не напускат организма, а тровят кучето. Водят и до кръвоизливи в стомаха. А за кучета под 10 кг са категорично забранени.
Допустими безопасни препарати са смекта (на първо място), активен въглен, ентерол, рехидратиращи разтвори.
Ето я статията:
https://toz.su/special_issues/day_lapu_dzhim/veterinarnyy_vrach_ … asnye_dlya_sobak/

И още една:
https://puppy.plus/zdorovie/lechenie/preparaty/protivdiarej/imodium-sobake.html
Ние си взехме последно сега от ветовете Dia Dog - да си имаме вкъщи, в случай на нужда. Мен все ме е страх с тази наша дребосъчка да не би да я предозираме с някое лекарство - затова винаги при докторите първо.

# 579
  • София
Ох, дадох всички лекарства, яде, обаче пак ми е притеснено и не смея да изляза и да я оставя....

# 580
Rockstar , дано скоро  да сте добре !

# 581
Когато споменаваме каквито и да било лекарствени препарати, дали човешки или кучешки, то не е с идеята някой на своя глава да лекува. Винаги се консултирайте с ветеринар кое е удачно, както и каква е дозировката за вашето животинче. Взимала и давала съм лопедиум/имодиум по препоръка на ветеринар с указана съответната доза за моето куче.
Rockstar да се оправяте бързо, но да има си нещо като вирус и при кучаците с разтройство. Моите миналата година го караха на смени, първо Вивата, после Макс.

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 16:17 от Sivi

# 582
  • София
Моля за съвет! Днес кученцето за първи път излезе навън - на двора. Пасе трева като за наяждане - направо лакомо, даже клонка се опита да изяде. Случвало ли ви се е и какво да правя? Не виждам как на 3.5 месеца бързо ще я обучим да яде навън само от ръката ни.

# 583
  • тук-там
Днес за сефте карахме колела с кучовците. Бяха на повод като за първи път. Никакъв проблем. Тичаха до колелото, все едно цял живот са го правили. Много съм щастлива от този факт, защото ние обичаме да караме колела.

# 584
Моля за съвет! Днес кученцето за първи път излезе навън - на двора. Пасе трева като за наяждане - направо лакомо, даже клонка се опита да изяде. Случвало ли ви се е и какво да правя? Не виждам как на 3.5 месеца бързо ще я обучим да яде навън само от ръката ни.

Случва се, когато имат стомашно неразположение да пасат трева. Не се притеснявай, не е нещо необичайно. Или ще повърне или ще излезе през дупето, в което също няма нищо притеснително.
mtz аз съжашявам, че не научих Макс да се разхождаме с колело, защото и аз обичам да карам, но той ще ме пребие като види някой страничен дразнител. Даже и колелото продадох, че само стоеше и ръждясваше в мазето.

Общи условия

Активация на акаунт