Любители на кучета - 117

• 29 854
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Начало на късния следобеден сън на Арчи

# 631
  • София
Хибискус, в champion седя 1 седмица, когато ни се наложи спешно пътуване в чужбина. Майка ми и баща ми отишли да я вземат по-рано и беше трагедия кучето. Опикана, смърдяща с 5см. по-къса брада. Много ми е удобно като дестинация, но там повече никога.

# 632
Минахме през клиниката. Утре следобед ще я водим да дренират. С пълна упойка, но без интубиране. Ще я цепнат и ще видят какво се случва. Дано всичко мине нормално, и това да е последния здравословен проблем..
Ето един данък от разходката навръщане..

# 633
    Merry
, леко да минава! Душичка.

# 634
  • София

Вече е спокоен. Нашите хора се прибраха! Наблиза ги едно хубаво, нарадва им се и е време за донът-релакс.
Много се радвам за новините от болните! Всички да сте здрави!!!

# 635
Успех на Тайра!
Момичета, стиснете палци за една малка хубавица- Дара. Померанката на моя съседка. Много е зле, не се повлия от никакви антибиотици, системи, лекарства и кръвопреливане дори. Молим се за нея.🙏🏻

# 636
  • sf
Ти го заведеш на село да тича, то си проспи живота...

# 637
Успех на Тайра!
Момичета, стиснете палци за една малка хубавица- Дара. Померанката на моя съседка. Много е зле, не се повлия от никакви антибиотици, системи, лекарства и кръвопреливане дори. Молим се за нея.🙏🏻
Стискаме палци и лапи за душицата!   Да оздравява бързо! ♥️♥️♥️
От какво е болничка?

# 638
  • тук-там
Мери, стискам ви палци! Дано при Тайричка това е бял кахър!
За Чампион и аз не твърдя, че наблягат на хигиената, но ги разхождат много сред природата и Венци Дачевски чудесно се справя групово с всички. Мокка не искаше да си тръгва от там, което за мен е по-важно от външния вид. Но пък и аз от тях съм я взела, така че може би срещата с майка и е била решаваща за доброто прекарване. Зависи на кой какво му е важно, аз бях доволна и спокойна докато беше там.
Днес карахме колела до конна база и имахме среща с кончета. Доста се стреснаха Нъки и Мокка, макар че кончетата бяха дружелюбни:

# 639
  • Пловдив
mtz, не е ли много рисково карането на колелета с кучетата? Имам познати с немски овчарки, които успяха да съборят и попретрепят собствениците. А уж и двете кучета са много възпитани. Но котките ...
Нъки наистина изпреварва Мокка по ръст. Мъж е, мъж е вече Simple Smile

# 640
  • тук-там
Въпрос на тренировки е - и с повод, и без. Ние имаме опит и с предишното ни куче. Пратих ти на мейл кратки клипчета. Планинско каране за сега. По-натам ще вкараме градско, че там дразнители бол.

# 641
Успех на Тайра!
Стискаме палци и лапи за душицата!   Да оздравява бързо! ♥♥♥
От какво е болничка?
Кърлежова болест. Не се влияе от лекарствата и системите, днес дори й преливаха кръв, но състоянието й е много зле. Далака и черния дроб са й много уголемени. Тази вечер е пишкала кръв 😥

# 642
  • Пловдив
mtz, отличници са двамата!
Много ме е страх от тези кърлежи. На Саско му капя спот-от форми, последните няколко пъти Адвантикс. Все си мисля, че хапчетата могат да доведат до зараза (нали кърлежът се забива...)
Даже по едно време си мислих и противопаразитна каишка да му сложа, но ще стане натрупване.

# 643
mtz, отличници са двамата!
Много ме е страх от тези кърлежи. На Саско му капя спот-от форми, последните няколко пъти Адвантикс. Все си мисля, че хапчетата могат да доведат до зараза (нали кърлежът се забива...)
Даже по едно време си мислих и противопаразитна каишка да му сложа, но ще стане натрупване.
Иланг,Лори е целогодишно с Bayer Foresto - противопаразитната каишка. За месеците май, юни, юли и август, вет.лекарка ми е препоръчала и  Advantix Спот-он, да слагам!Пак в тези месеци и Милбемакс / състав като Милпразон/за вътрешното , е с постоянен прием.После е през 3./ ноември и чак февруари/  

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 23:48 от Roo Roo

# 644
  • София
Моят първи приятел
Ники Комедвенска
Две чорапчета бели, очи като циганско лято –
мойто кученце черно и първият детски приятел...
Как беснеехме само на двора пред старата къща:
две безгрижни души, си разделяхме хляба насъщен.
После – апартамент. И си стегнахме всички багажа –
няма място за кучета в новия дом. И за мънички даже...
И баща ми го даде на някого – две чорапчета бели
и очи като есен... в очакване времето спрели.
Аз забравих веднага за моето мъничко куче.
Бързах в този живот, бързах целия свят да науча.
А пък то е скимтяло и гризало нощем синджира
и с очи се е молело тъжно: „Пусни ме! Умирам...”
И един ден, не помня, навярно година по-късно,
черна топка космата на пътя във мене се блъсна...
Две чорапчета бели и топли очи... като лято –
мойто куче добро! Моят най-добър първи приятел.
По ръката ме близна с езиче и лапа протегна.
И ме стегна жестоко отляво. От обич ме стегна...
Моят първи приятел отдавна се скита из рая...
Някой ден ще го стигна, ще чукна на входа. И зная –
ако Бог ме попита: „Дете, на обичане кой те научи?”,
ще Му кажа с ръка на сърцето: едно куче!

Общи условия

Активация на акаунт