Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ОБЕЩАНИЕ (bTV/Kanal 7) - Тема 3

 • 29 587
 • 303
 •   3
Отговори

Анкета

Кой е любимият ви персонаж в сериала?

Опции:

* Може да изберете максимум 5 опции.

# 285
 • Мнения: 8 540   
Здравейте!
    Нахлувам в темата, за да благодаря на вас, момичета, за изчерпателните и полезни коментари, свързани с излъчените епизоди от новия сезон на "Обещание". Благодаря и за превода на фрагментите.
    Чета ви редовно, но още нямам възможност да отпочна с новите епизоди и да се включа с коментар. 
    Положителните ви отзиви ми вдъхват надежда, че този сезон ще бъде по-различен и доста динамичен.
   Любопитни са новите персонажи. Да видим как ще се впишат в сценария и ще успеят ли да задържат вниманието ни...
   Зад кулисите:
# 286
 • Мнения: 56
Здравейте и от мен на всички които още следят сериала.Изгледах накуп всички епизоди от 4ти сезон,и до момента въобще не съм впечатлена.Емир ми харесва с новата визия,подмладен и поотслабнал като че ли,улегнал,мисли какво говори,но какво прави не съм убедена.Игит е голям сладур,много симпатично дете са избрали,малко не изглежда на 5г,но както и да е.Личи си,че е чувствителен и емоционален и определено му липсва майка.Гюлпери-като образ ми е повече като Рейхан,визуално не ми харесва,груба ми е,няма финес в нея,а   това че се разхожда 5 епизода с един и същи парцал на гърба си,ме убива.Как пък Емир или някоя от жените в къщата не се сети една рокля да й даде.Тюлай-опасна от началото,Джемре е като начинаеща пред нея,дано на Емир му проблесне,че от изоставена жена няма по-опасно нещо на света.Джавидан до момента ме изненадва приятно,дано не се върне към старото си аз.Пълнежа Шахрие&Мюневер не коментирам въобще Нарин и Кемал продължават да се държат леко отчуждено за мъж и жена,преживели явно загубата на дете.Нарин пак ще загази със здравето ми се струва,явно сценаристите ще въртят стари сцени от сезон 1,2и 3 с нов прочит.Оя е време да се задоми,освен че не харесва Тюлай,нищо друго от нея не очаквам.Къде са Таджи и неговата любима,Сефер, какво стана със Сингюл и детето което очакваше,Талаз,Юмит-пълно неведение.Скок във времето, разбирам,но поне кратко въведение да имаше.И ми липсва Фериде, която аз много харесвах.
Очаквам да развият по-пълноценно началото на любовта Емир-Гюлпери,по -емоционални сцени,без излишен драматизъм и включване на нови злодеи тип Умит,да има чисто пресъздаване на любовта им,а не изсмукани диалози и излишен пълнеж.Крайно време е Емир да разкаже на сина си за майка му и за другата жена която се появи за кратко в живота им и създаде връзката баща-син -Фериде.Ще продължа да гледам,но не с това очакване като в 3сезон.
Приятна вечер на всички и до скоро.

# 287
 • Мнения: 88
Здравейте, промото за днешния епизод (360):Емир: Говорихме с Тулай и пътищата ни се разделиха.
Гюлпери: Не исках да става така. Правейки това ...
Емир: Правя това, което смятам за правилно.
Джавидан: Докато чакам добри новини от теб, ти какво ни казваш?
Гюлпери: Не искам повече услуги.
Емир: Не съм казал, че е услуга.
Ийт: Ура! Приказно момиче...
Емир: Трябва да махнем това от тук и да поправим това място.
Ийт: Съгласен.
Кемал: Мерт?
Нарин: Той намери виновника и го доведе.
Гюлпери: Не мога да се разведа, защото...
Тюлай: Защото какво?
Нарин: Чакай малко! Спри!
Момчето: Махай се!

# 288
 • Мнения: 954
Благодаря за преводите.
Да споделя нещо ново от Йозге.

# 289
 • Мнения: 344
Здравейте! За впечатленията си от първите три епизода на новия сезон вече писах, нощес изгледах останалите шест с превод.
Аз лично тази визия на Демирджи не харесвам, слабост ми са веещите му се дълги коси, но едва ли това е най-важното. Харесва ми развитието на героя му и най-вече открития почтен подход към събитията. За мен естественият ход на събитията ще е влюбването и отношенията с Гюлпери, засега виждаме само наченки на пробуждане на сърдечните му чувства и дълбока жалост към изстрадалото момиче. Върви му на Демирджи това съпричастно покровителско отношение.
За мен Сетенай е добро попадение, играе изключително убедително и ми е все едно с каква рокля ще е. Много въздействащо вплитане на преживяванията и от миналото със случващото и се в момента. Всъщност, никак не е лесно да запазиш добрината си след подобно отношение към теб. Страхотна коса има актрисата, най-сетне някой с естествено красива прическа, без  моя човек, разбира се
Много емоционален и раним Ийт, сладур отвсякъде. Феята вече не само му импонира с добротата си, но са събратя по съдба - родителите и и неговата майка, може би, са се срещнали в отвъдното. Много ме разчувстваха тези думи на детето в опита му да успокои приятелката си.
Както и очаквах Джавидан вече ме дразни. Да, тя не е лошият човек от първите два сезона, но отново се вкопчва в една идея без да наблюдава какво се случва край нея.
Супер пасивна Ойя, уж показаха, че има мнение, но не го показва и не се намесва, на практика до момента излишен герой.
Вече писах, че съм впечатлена от зрялата любов на Нарин и Кемал. В третия сезон ме дразнеха с неуравновесените си действия на фона на пенсионерски поведение, тук няма подобно нещо. Отдадени един на друг хора, които с разбиране, достойнство и любов преминават през всичко, което животът им поднася. Те определено се превърнаха в много силна втора линия на действието.
Отново много силни отрицателни герои, но тоалетите на Тюлай определено ме дразнят. Можеха да не показват толкова недостатъците на физиката и.
С гледането на епизоди без превод, се убедих в едно - турските актьори играят като за последно. На техния фон болшинството от нашите ми звучат като пионерчета на рецитал. В общи линии продължавам да гледам, учудващо и за мен самата. 🤪
Хубави почивни дни! 🌞

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 09:59 от dani_pop

# 290
 • Мнения: 88
Привет, промо 361 епизод:

 Емир: Това е за теб. Можеш да се обаждаш,
когато имаш нужда, за да не се притеснявам.
Емир: Виждаш ли? Направихме първата си снимка.
Мъжът: Той не знаеше, че това е жена ви. Помислил я е за прислужница.
Емир: Жена ми или не, няма значение.
Този твой неморален брат няма право да кара никоя жена да преживява това.
Полицаят: Видяхте ли крадеца?
Нарин: Мерт.
Емир: Здравей, чуваш ли ме?
Гюлпери: Чувам.
Емир: Казах, че ще направя първия опит. Малко е късно, но... Лека нощ!

# 291
# 292
 • Мнения: 88
Здравейте, промото за днес (362 епизод):Емир: Ще обявим брака си пред всички. Трябва да свикнеш с къщата.
Ийт: Ти и баща ми ще се жените? Много съм щастлив,  приказно момиче. Добре, че го направихте.
Ийт: Чух баба да говори, че ти си женен за приказното момиче.
Емир: Толкова се радвам, че синът ми го приема по този начин.
Оя: Купих рокля на Гюлпери.
Гюлпери: Роклята ми?
Оя: Това е важна покана за Емир.
Кемал: Наистина ли ще ми разказваш до сутринта?
Нарин: Добре, добре. Знаеш ли? Наистина ще играем до сутринта.
Нарин: Добре, лека нощ.
Камал: Всъщност ...
Емир: Вярвам в теб. Вярвай в себе си.
Ийт: Татко, приказното момиче е много красиво.

# 293
 • Мнения: 954
Благодаря за преводите


Сериозния Емир.


Последна редакция: пн, 11 окт 2021, 21:26 от azisiq

# 294
 • Мнения: 354
Привет, банда!
Благодаря на всички за коментарите досега - мнения за епизодите, преводи и снимки!
Изгледах последните 3 серии с превод и мога да кажа едно - кобрата Джавидан се завърна в пълния й блясък. Променила се била, ама друг път. Пак си пусна отровата, без да мисли кого ще нарани. Най-лошото е, че посмя да намеси темата за майката на внука си пред него, а точно тя не трябва да си позволява дори да си помисля за Рейхан, камо ли да я споменава. На Гюлпери, за която уж много й е жал, говореше за единственото нещо, за което й пука - Иит, така че да стане на нейното. Ама за пореден път, както обикновено, планът й не сработи. Новината за брака на Емир с феята зарадва милото дете, което е безумно щастливо, че го е отървала от Тюляй. Иит има много добра интуиция, надуши преди всички останали, че тази вещица хич не е мила, бяла и добра, за колкото я мислят всички. Каква рокля беше приготвила за Гюлпери, не е истина. Много ясно, че момиче с нейното минало и възпитание не може да облече такава дреха.  Не е странно, че си остана с нейната проста рокля. Естествено, Емир застана на нейна страна, като я хвана за ръката. Той така обича да прави, за да защити съпругата си - така беше с Рейхан в сезон 1, за да я предпази от злобата на Джемре, така е и сега с Гюлпери.
Дано някой види великата рокля, купена от Тюляй възможно най-скоро, макар че не е в стила на Назмие да разкрива толкова бързо злодеите в сериала.
Мерт толкова пъти искаше да разкаже на Нарин за участието си в обира, ама все нещо се случва, сега и Кемал го спря. Не знам какво е намислил Кемал за него - дали ще го изгони или все пак ще му даде шанс заради това, че в крайна сметка спаси живота на Нарин.
Много ми хареса размяната на пръстените между Емир и Гюлпери пред оцъкления поглед на Тюляй - нещата с брака им стават все по-истински и реални, колкото и на нея да не й се иска.
Учудващо за мен филмът продължава да ми е интересен и ще продължавам да гледам.
Това е от мен засега. Хубава вечер на всички и до нови преводи!

# 295
 • Мнения: 344
Здравейте! След гледането на последните три епизода с превод у мен останаха две съжаления. Първото в свързано с факта, че Гюлпери не разказа на Джавидан за причината да не разпише документите за развода, а на Тюлай. Всъщност, аз съм съгласна с Джавидан, че не е нормално човек да се жени само, за да спаси някого. И ако знаеше, че Гюлпери отвръща със същия жест, щеше да я издигне на пиедестал, не го казвам аз, а самата Тюлай. Разбира се, във всичко останало не съм съгласна с Джавидан. Както вече писах, като и влезе една идея в главата, прави всичко възможно да я осъществи. И все пак, това не е образът от първите два сезона, в които и викахме змията, то хамелеон било.
Второто ми разочарование е роклята на Гюлпери. Много ми се искаше като в предишните сезони да се намеси Емир и тя да се появи в пълния си блясък пред жадните за клюки гости. Да, ама не. Айде сега някой да обвини сценаристите, че ползвали стари клишета... Не че имам нещо против зеленото пенюарче на Гюлпери, ама индианската и рокля по ме кефи. Разбира се, не мина без клише - маргаритката е косите си беше едно към едно с онази на Рейхан. Емир си е пич от всякъде и застана до нея, но първоначалното му недоумение е факт. Това е, един керван жени се мотат в дома му и на практика за нищо не може да разчита на тях. Ех, Ойя за пореден път не доведе работата до край.
В този сезон Емир е много уравновесен и праволинеен, което не създава интрига, макар че е удоволствие да наблюдавам играта на Демирджи. Но сега са ми интересни реакциите на Гюлпери. Тя има основания да се страхува от мъжете по принцип, явно всичките до момента в живота и са и донесли само болка и унижение. Хасан прави изключение, защото той е учителят, на който всички са се доверявали. И сега Емир. Как започна да му вярва, как започна да търси помощта му, а вече го гледа с онова възхищение, което ще я отведе до първата любов. В същото време се довери на Тюлай, възможно най-непидходящия избор. Е, сега ще се научи, че жените не са по-малко опасни от мъжете, а са и прикрити. Та има какво да се гледа. В третия сезон се убедихме, че без сърдечни чувства, колкото и да е актуална тематиката, дългият сериал става труден за гледане.
В дома на Кемал нищо неразрешимо. Дълбоките чувства и връзки между обитателите на имението събудиха най-добрите черти от характера на Мерт, така че превъзпитанието му е в кърпа вързано. Разбира се, че Кемал няма да го изгони и Мерт ще е "принуден" да докаже разкаянието си чрез отговорност към здравето и щастието на Докторката. Кемал има опит с трудни младежи, все пак простъпките на Мерт са детска игра пред "закостенелия "престъпник Таджи.
Напълно съм съгласна с Ели, силна сцена с пръстена, а според мен и с ключа също. Разочарованите злобни погледи на Тюлай ми доставят огромно удоволствие.
Това е в общи линии от мен. Като се замисли човек, има много общо между Емир и Йоан Асен. И двамата се женят не защото имат нужда от това, а с друга цел. Вярно, че нашият владетел е поставил на първо място родината, ама като се има предвид, че нашият герой спасява попаднали в беда, каузите си заслужават. В тоя ред на мисли, "Сватбите на Емир" е доста атрактивно заглавие. Всичко това, в рамките на шегата, разбира се.
Успешна седмица и до превод!

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 13:01 от dani_pop

# 296
 • Мнения: 2
За разлика от предните сезони, когато на гаднярите им се получаваха гадориите, сега всяка гадост води до положителен ефект в живота на жертвите Емир, Гулпери... и Иит.
Пример с Тюлата - инсценира отвличане - ожениха се. Обади се на чичото - опаа - развода дето беше започнал не само че спря, но и отвадна списъка на възможното. Прати мераклията  след Гюлпери - Емир реши да уведоми всички за брака и т.н.
Същото и с Джевидан - макар, че прави всичко само за благото на сина си - каквото и да подметне все има обратен на очакваното ефект.  То така беше и с Рейхан - пак за доброто на синчето. Разликата е, че преди кроеше унищожаващи морално и физически  планове, сега изпитва съчувствие и не желае лошо.

# 297
 • Мнения: 3 899
В анкетата е добавена опция да се гласува и за Гюлпери (като последен отговор)

# 298
 • Мнения: 954
Ново от Йозге
Красивата Нарин

# 299
 • Мнения: 8 540

Здравейте!

     Най- после успях да изгледам епизодите от новия сезон и съм удовлетворена от видяното. Добро начало, интригуваща история и актьори, които харесвам. Постарала се е сценаристката в опита си да ни покаже нещо по-различно и актуално. Отново се прокрадва темата за насилието над жени, плахо се намеква за родовата чест и достойнство и наказанието за прегрешилите. Ще ми бъде интересно по-нататъшното развитие, ако тези щекотливи теми не се размият и останат недоизказани.
     Липсва ми Фериде, но смяната на партньорките е добро попадение за едно пълно и всеобхватно изграждане на образа на Емир. Страхотен Гьокберк в тази роля – многопластов и различен. Във всеки сезон Емир разкрива неподозирани черти от характера си. Тук виждам един толкова разумен, уверен в себе си, мъдър и непоколебим Емир, че чак съм изненадана. Появата на Гюлпери в живота му, грижите за чаровния Ийт, тежкото минало и загубата на любими хора промениха този необуздан и неуравновесен мъж.
     За Гюлпери съм  малко разколебана, много преекспониран ми се вижда образът. Многокраното повторение на сцени от миналото й, лудото и непрестанно тичане из гората, този панически страх от всички и сляпата вяра към една стара позната ми дойдоха в повече. Мълчанието й, недоверчивите и изпитващи погледи, безграничният инат – с тях само Емир може да се справи. Завиждам на търпението му. Но ми е приятно да гледам новата екранна двойка.  Има излъчване, усеща се химия и магнетизъм. Дано станем свидетели на една силна и изпепеляваща любов.
     Любимците ми Кемал и Нарин също ме вълнуват в този сезон. През много изпитания премина връзката им, но любовта и несгодите я превърнаха в неразрушима.
 В имението цари разбирателство и хармония. Появата на Мерт наруши баланса, но става интересно.
     Баба Шехрийе за мен загуби облика си. Приемах я като цветно петно, глътка въздух и усмивка сред всички беди и нещастия, с които ни заляха в предишните сезони. Сега ми се губи, а за Мюневер и Оя пък изобщо няма място  в този сезон. За мен те са част от декора.
     За „годеницата” на Емир също не ми се пише, а от Джавидан очаквам старите номера. И затвора не можа да я превърне в нормален човек.
     Това е личното ми мнение, с което не ангажирам никого. Рядко си позволявам да коментирам героите в друга тема, но „Обещание” определено ме подтиква към доста размисли. А Джан и Гьокберк  следя с удоволствие.
     Момичета, благодаря ви за всичко, което поствате.
     От сета:

Скрит текст:
Общи условия

Активация на акаунт