Бебешката количка - цяла наука за второ висше №47

• 83 173
  • 833
  •   1
Отговори
# 195
Не, базата не е включена в пакета, но кошницата за кола може да се позлва и само с коланите без база. Като цяло аз не разбрах какво е голямото предимство на тези бази, освен че по-лесно се слага кошницата, но пък ако не се пътува често, тогава се обезсмисля покупката на такъв аксесоар. Базата в момента е намалена с 20% в Рая тойс (https://rayatoys.com/baza-gb-base-fix-black-616410003).

Krassi Georgieva , с изофикс базата ли пристигна комплекта?

# 196
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, аз имам още много време, но ме вълнува един въпрос. Може ли да се изгледа зимно бебе с лятна количка с напълно легнало положение +порт бебе/хубав дебел чувал? Или не е много ОК? Искам да инвестирам в нещо хубаво, което ще ползвам дълго време, но и да е леко. Комбинираните масово са много тежки и за ежедневно качване и сваляне пеша не ми е опция количката да е 10-12 кг+бебе+багаж някакъв. Искам да се ориентирам за нещо около 5-6-7 кг, така или иначе леките колички се ползват почти до 3 г на детето. Някак не ми се инвестират пари за нещо, което ще ползвам 5-6 м. Предпочитам да вложа в качествен стол за кола и качествена лятна количка пред комбинирана такава.

# 197
Ергобейби метро всъщност не предлагат ли и кош за новородено, който се закупува отделно за около 200 лева? На мен това ми се струва по-удачен вариант, отколкото новородено в порт бебе в лятна количка.

# 198
  • до най-прекрасния мъж
Аз загледах тази, евентуално с нейния чувал, който се купува отделно и е 180 лв

https://dundio.com/cam-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B … -camcv019136.html
https://-reklamen-spam280-/cam-moritz-cpalno-chuvalche

Като цяло не съм обмислила идеята добре, просто ми хрумна. Количката е 5.9 кг, което ме устройва напълно и цената с чувалчета става приемлива. Затова се зачудих дали въобще това е някаква опция. Живея в квартал с хубава инфраструктура и малките гуми не ме притесняват.

П.П. Разгледах Ергобейби Метро. Лятната част ми харесва горе-долу, но сенникът е плитък. Обаче кошът за новородено е много ниско до земята. Аз съм средно висока, а ММ е близо 2 метра и няма да ни е удобна. А и ми идва скъпа, за това, което предлага. Ще мисля други варианти. Другата ми опция е приятелка да ми даде нейната 3 в 1, но е 12 кг с коша за новородено и просто не се виждам как ще я влача нагоре-надолу по стълбите.

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 19:09 от blue.angel

# 199
  • Anywhere
Това което питате не е невъзможно. Но показания модел няма прозорец за наблюдение, всеки път ще трябва да минавате отстрани за да видите бебето. Има бебета, които спокойно се возят без да виждат мама, но малката ми дъщеря не беше така. Изпадаше в истерия ако не ме вижда, чак след като навърши 1г започна да се вози в посока на движението.
По-добре вземете назаем количка с кош към Вас за първите месеци, а и 10-12 кг не са чак толкова много. Аз бях под 50 кг и не ми беше чак толкова тежко да вдигна количката за 3-4стълби. А после се научих да я дърпам на задни гуми.

# 200
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря, ще мислим варианти. Знам, че като цяло комбинираните са по-удобни за бебето и мамата. Имат повече екстри като две посоки на кошчетата, този за навородено е закътан и топъл, количките са стабилни. Притеснява ме, че носенето ще е няколко етажа, а не 3-4 стълби. Вероятно ще съм секцио и не знам доколко ще мога да вдигам тези килограми. Първо детенце ще ни е и още някои неща не са ми ясни. Другият вариант е да държа шасито и коша за новородено в колата и да качвам бебето, примерно с кошницата за кола горе, за да ми е максимално леко. Но това пък означава местене на бебето, което в студа не е желателно, а може и да е заспало. Най-много да взема количката на заем и да видят как ще е удобно и да решим какво да правим. Май имам много изисквания, за да реша лесно.

# 201
Някой пробвал ли е дали дъждабрани, различни от тези на Сайбекс, стават за количките им? Конкретно за Cybex eezy S+2.

# 202
Преди две години си взех някакъв стандартен за 17 лева за моето Eezy S+.  Май от Хиполенд беше, но не помня марка.

# 203
Преди две години си взех някакъв стандартен за 17 лева за моето Eezy S+.  Май от Хиполенд беше, но не помня марка.
Чудесно. Благодаря за отговора. Ще потърся и аз, че хич не ми се дават 80 лв (сега около 60 лв) за него, имайки предвид, че я го отворя 2-3 пъти в годината, я не. Wink

# 204
някой днае ли кога пускат намаленията в Рая тойс и колко често . За прословутите сайбек питам Simple Smile по скоро колко често да ми е питането защото сега има намаление но ми е рано на мен за количка

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 10:21 от Анонимен

# 205
  • Варна
някой днае ли кога пускат намаленията в Рая тойс и колко често . За прословутите сайбек питам Simple Smile по скоро колко често да ми е питането защото сега има намаление но ми е рано на мен за количка

В момента имат -20% на всичко.

# 206
Много често пускат намаления.Общо взето всеки месец имат намаления на различни модели

# 207
Здрасти Simple Smile и на мен ми е раничко (не чак колкото на теб де) но вече поръчах количка - една част от хиполенд, че им беше по-голяма отстъпката, а другата част от рая тойс, че я нямаше в хиполенд. Поразпитах една позната от хиполенд и тя спомена, че ако ни е рано и можем да изчакаме, ще правят пак за черния петък. Обаче на нас тогава вече ще ни е късно (живот и здраве), та я взехме от сега. От тоя разговор съдя, че преди черния петък надали ще има нови отстъпки там. Но пък в рая тойс някой беше казал тук, че честичко правели. Странното беше, че хиполенд поръчват от рая тойс, а отстъпката им беше по-голяма. Аз взех шаси, столче за кола, база за столчето и зимен кош. Тапицерията за лятната я оставих за по-натам, че нашето бебе се очаква към началото на октомври и няма да ни трябва тази година.

А който го интересува, днес има сериозна отстъпка на някакво стокке тук - https://www.babymarkt.de/stokke-kinderwagen-xplory-v6-black-blac … ange-a292408.html
В тази тема не съм виждала мнения и коментари за тях, но ако някой ги дебне, може да има предвид тази оферта Simple Smile

# 208
Blue.angel, има колички, които е много лесно и удобно да качваш по стълбите на задни гуми. И аз бях секцио, с тежка количка с кош за новородено, то и бебето се роди големичко, пък като наддаде бързо и още в началото всичко тежеше 15 кг. и то без чанта. Но се оправих, не е такъв проблем.
Летните колички често друсат повече, може да се наложи да го закопчаваш с колани, ако е по-подвижно, а като е малко не е удобно. Има комбинирани колички, които са само малко по-тежки от тези с кош за новородено.
Какво правех в първите месеци - най-трудно ми беше отварянето на входната врата, отвратителна, тежка, с механизъм да се затваря веднага и от нея директно има две високи стъпала. Или я подпирах с камък да не се затваря, или изчаквах някой да мине и да ми я държи. По стълбите или на две гуми на заден, или свалям коша с бебето, качвам си го до края на стълбите, после вземам шасито, което става много леко и нагоре ги сглобявам отново. Ако са много стъпала не е удобно, но все се намира начин. Като порасне - на заден го сваля и качвах. Даже понякога нося бебето у мен, влача си количката по стълбите, тя да се дрънка. Долу го слагам вече.

# 209
Ти кога чакаше бебето ? на мен черен петък също ми е късно , защото е края на ноември а тогава вече трябва да сме си гушнати вкъщи Simple Smile
Чакам го средата на ноември и искам да си има колички молички , защото не смятам да излизам 40 дни по късно независимо че е зима
Здрасти Simple Smile и на мен ми е раничко (не чак колкото на теб де) но вече поръчах количка - една част от хиполенд, че им беше по-голяма отстъпката, а другата част от рая тойс, че я нямаше в хиполенд. Поразпитах една позната от хиполенд и тя спомена, че ако ни е рано и можем да изчакаме, ще правят пак за черния петък. Обаче на нас тогава вече ще ни е късно (живот и здраве), та я взехме от сега. От тоя разговор съдя, че преди черния петък надали ще има нови отстъпки там. Но пък в рая тойс някой беше казал тук, че честичко правели. Странното беше, че хиполенд поръчват от рая тойс, а отстъпката им беше по-голяма. Аз взех шаси, столче за кола, база за столчето и зимен кош. Тапицерията за лятната я оставих за по-натам, че нашето бебе се очаква към началото на октомври и няма да ни трябва тази година.

А който го интересува, днес има сериозна отстъпка на някакво стокке тук - https://www.babymarkt.de/stokke-kinderwagen-xplory-v6-black-blac … ange-a292408.html
В тази тема не съм виждала мнения и коментари за тях, но ако някой ги дебне, може да има предвид тази оферта Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт