"Априлчето от зъбки мрънка, а на мама главата вече дрънка"

• 12 121
  • 428
  •   1
Отговори
# 180
За кръвната група - майка ми е АБ-  баща ми е 0+  , а аз съм А1+ /имат РХнесъвместимост, гадна работа е било/.
Сега аз съм А1+ /на бабето кръвната група/, Саш е Б+, Тонката е като баща си.
Това по биология не помня да съм го учила...защото съм завършила Музикалното, а там биологията е до 8 клас...за съжаление.

# 181
Добър ден и от нас!
Дея, надяваме се всичко да се оправи и както казваше дядо ми, да ви мине като на кутре!
За кръвната група - аз съм като баща ми "0-" -  значи за мен важи факта, че се е паднала кръвната група на бащата, но пък мойто дете е 0+, а таткото е В+. newsm78 И аз не ги разбирам, но наистина вариациите са много.
Приятна събота и неделя - ние заминаваме за уикенда!
Ааа - за стерелизирането! От "Как върви захранването" разбрах, и така и правя, още докато са топли зеленчуците ги пасирам, затварям в бурканчета/но от старите пюрета/, обръщам с капачката на долу и като изтинат съхранявам в хладилника. Във фризера също слагам, но гледам само да не е пълно, за да има място като замръзне, да не се пукне бурканчето.

# 182
Добър ден банда,

какви клюки са се разказали в мое отсъствие ще 4ета по-късно. В4ера нямах време да влизам да кажа здрасти, ина4е ще вляза другата седмица, уикендите ми са много резервирани  Grinning

За вси4ки -  Hug

# 183
Деичка, чакаме да разкажеш как са минали прегледите. Надявам се да са те успокоили  Hug

# 184
Дея, стискам палци всичко да е наред  Praynig Praynig Hug

Честит рожден ден на MTania, да е жива и здрава!   bouquet

Честито на месечковците   bouquet

В момента чета една статия , за привързаността, когато детето плаче от чужди хора и не иска да остава само в стаята, доста е интересна. Като заспи малката довечера, ще преведа най-важното и ще ви го напиша.

# 185
Опааа! Grinning Добро утро!....... За който е добро. Rolling Eyes Ние и тази нощ не спахме. Tired Нито Стеримар-а, нито нищо не реши проблема с нослето. Не може да диша през носа, а през устата пречи бибата, а без биба не заспива и рева цяла нощ.  #Crazy С Панадола само спа 2-3 часа с леко пробуждане... Иначе се буди и почва да пищи с все сила и не можем да го успокоим. Проблемът е, че сополите не изтичат навън, а стоят вътре, явно към гърлото се стичат. То бива зъби, ама чак толкова...  Tired Tired Tired

Само ние ли сме с този проблем? newsm78

Дея, нормално е да се изплашиш, не се извинявай за нищо! Нали знаеш "Да не ти се случва това, дето го мисли майка ти". Всичко ще се оправи!!! Стискаме палци да е по-бързо! Hug Виждаш ли, че и Раче ти е казала това, което и аз за стерилната урина. Стискам палци да е объркване, а малката да е без настроение заради зъбче. Praynig

Какво правите за хремата?!
Купи Стеримар спрей, пръскаш в нослето, а детето лежи на една страна. Пръскаш в едната ноздра, от другата тече, после обратното. Завършваш с аспиратор за нос.
Този спрей е ненадминат, повярвай ми!Стига до синусите и прочиства всичко, без да е лекарство, както всички знаем.
Хайде, опитайте и кажи какво става!

Чаена, хич не четеш значи! Crossing Arms
Стеримар използвам и ефект - нулев. Отпушва за малко, колкото да заспи и след 10 минути пак се запушва, не може да диша и се събужда с рев.  Sad Данче, щом носа не ви пречи да спите, нямаш проблем.Освен това сополите не излизат! Close Спи само настрани или по корем, по гръб не обича и не спи така и наникъде нищо не изтича, нито се отпушва. Confused

# 186
  • 2 етажа над тавана
Здравейте на всички.
Честит рожден ден на MTania!
Честито на месечковците    bouquet
Направо вече не знам какво да си мисля - бебка снощи яде в 12 и после чак сутринта в 9, после към 10,30 заспа и още спи - какво му става на това дете - или не спи по цяла нощ или пък си проспива младините. Ама то и на мен угодия няма, де  Mr. Green

По въпроса за пъненето и извиването това упражнение Маги го усвои още като беше на 5 месеца и й е много любимо - напоследък го прави като иска да я гушкам, за да скача. А и като я хвана за пръстчетата да сяда тя направо се изправя на крачетата си права и страшно ми се хили  Mr. Green

Ренка, мерси за линка. Аз уж вчера гледах там, пък защо не съм ги видяла, кой ме знае newsm78 Явно доста ми се е спяло Joy

# 187
  • софия
Нито Стеримар-а, нито нищо не реши проблема с нослето. Не може да диша през носа, а през устата пречи бибата, а без биба не заспива и рева цяла нощ.  #Crazy С Панадола само спа 2-3 часа с леко пробуждане... Иначе се буди и почва да пищи с все сила и не можем да го успокоим. Проблемът е, че сополите не изтичат навън, а стоят вътре, явно към гърлото се стичат. То бива зъби, ама чак толкова...  Tired Tired Tired

Само ние ли сме с този проблем? newsm78

и ни е сме така само, че използваме физиологичен р-р и спринцовка....случвало ни се е да чистим нослето през 30-40мин по няколко пъти на ден...а вечер преди лягане е пълна програма...р-р в нослето, капки в ушите, гелче за венеца, хамомила, гушкане+биберон...та заспива така....а панадол избягвам да давам, че и тя спи по 2-3 часа и после се буди

# 188
jenny_K и като дадеш всички тези неща след 2 часа не се ли налага пак?

Оф абе педи каза нещо и за вит. С ама не го написаха в рецептата. Ще ходя да взема физиол. р-р и с вит. С вътре. Thinking То беше баси прегледа! ooooh! Звъня и й казвам, че Крис е със запушен нос, подозирам от зъби и кашлица вероятно от секрета, но искам за всеки случай да погледне гърлото, защото аз съм болна и да не е прилепил нещо. Тя "ОК, доведи го". Водя го гледа гърлото и:
- Гърлото е сочно!
- Какво значи сочно?
- Сочно!
- Възпалено ли е?
- Не.
- Спокойно ли е?
- Не.
- Какво е?
- Сочно!
- Shocked /помислих, че съм в "Зоната на здрача".../ - Това какво означава? - Нормално ли е?
- За някои бебета е нормално, за други означава, че са болни.
- Болен ли е или не?
- Не знам. Може да е от зъбче, може и да си го заразила.
#Crazy Ама това и аз го знаех!!! ooooh!

Това беше прегледа. Laughing Следя за Т сега. Е, явно е зъбче.

Отивам за вит. С!

# 189
  • София
Мисти, сочно значи, че лигавицата се елеко одебелила, което обяче още нищо не значи и затова нищо не ти еказала! Въобще ли неможе да диша през носа? Физиологичния би помогнал, ако все пак има някаква проходимост! Иначе не!

# 190
Деич,стискам палци всичко да е наред.и аз вчера се бях ошашкала много,но сега като ви чета и се поуспокоих малко-ще пробваме с тази възглавничка,/Енви това е по-лекия вариант,но  е същото като гащите/поне да не ме е яд и да не се упреквам след време.
и ние нямаме зъбчета нито признаци,но да са честити зъбките на всички бебета.
Бибата я сменихме по принуда,защото Стенли я хвърлил някъде по пътя
Стеримар и при нас не е много ефикасен,но като включа в действие и аспиратора и се изчиств нослето.
Ох,поне за неспането си отдъхнах,че не сме само ние-стане ли 2 часа и се почва вдно мрънкане до 6-6.30 и като му дам да яде заспива и аз със него и после незнам кога се събужда но аз като се събудя и той си играе с музикалната играчка.
Приятни почивни дни!

# 191
Дея, забравих да те питам: По колко мл. АМ изяжда Дея- Мария, общо за целия ден?

# 192
Деичка, стискам палци миля всичко с малката да е Ок. Но по-добр енапарви още веднъж изследванията на урината.
Мисти, и на нас заради зъбчето ни изписаха вит. С. Освен него ме накара педито да давам и калций ден-два. Уж облекчавало... Thinking

# 193
Вени, благодаря ти за пояснението!  bouquet Можеше и тя да ми го обясни така, нали. Не да гледам като в небрано лозе. Rolling Eyes

Я и аз искам да знам по колко мл АМ трябва да изяжда бебето всеки месец, има ли таблица някъде?

Как си личи, че е събота, тук е паднала бомба.

От днес си имаме проходилкааа! Hug

# 194
  • софия
Misty обикновенно като направим тия `дейности` заспива и се буди чак за хранене /след около 4-5 часа/....но все пак не спи съвсем спокойно де...но определено успява да поспи включително и аз
а за вит.С знам, че може да се капват по 1-2 капки в нослето и спира хремата...зашсушава и отпушва нослето....но пък ако се прекалява с него запича Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт