"Априлчето от зъбки мрънка, а на мама главата вече дрънка"

• 12 115
  • 428
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Дея, всичко ще е ОК, ще видиш!  Hug Hug Hug

Ооо, и Преско се е озъбил вече. Бравос!!!
Пък ние с Пепи напипахме нещо боцкащо на малкия в устата, а и лъжичката потропваше, ама искам утре свекито да види и тя, че мнооого се съмнявам първо кътник да избива   Shocked   Питах, четох и няма такива случаи, та не ми се вярва ние да сме първите, ама кво така боцка...?  newsm78  По-скоро, сигурно съм си внушила нещо, покрай всичките зъбатковци напоследък.

Ей, милички, я дайте съвет - от къде мога да си купя чанта за количката, старата се скъса, а и нещо не ми харесва, та и затова няма да си правя труда да я оправям. Приемам всякакви предложения Party
Виждала съм в повечето бебешки магазини да се продават, а може да си поръчаш и от Пакостник: http://www.pakostnik.com/products.php?cat=73

Аз като бях бременна страшно си се кефех на пупата, обаче сега като видя някоя пупарана, ми става едно мило, но хич не искам да съм на нейно място. Така че май чичо щъркел няма да идва в нашата къщурка скоро пак. Сега, по-скоро сме в очакване на Никулденския шаран, Коледното прасенце и други все от тоя род  Laughing

Мамите от квартала се разправяха за стерилизирането, че не ставало с тея новите меки капачки на Ганчев, Хип и т.н. Имало някакви бурканчета с твърди капачки, с които можело да се стерилизира. Ще разпитам по-подробно, как стоят нещата и ще докладвам.

# 166
Здравейте момичета! Честито на рожденниците и на половин-рожденниците / и мойта Ева днес преполови годинката/! Да са ни живи и здрави и много радости да ни носят! Рени, много благодаря за снимката  Hug То и аз някой ден ще се научу да ги слагам, ама кога ? Blush  
А между другото и аз съм в клуба на кърмачките - не намаляваме  Wink

# 167
  • София
Добър вечер майчета и бебоци,
температурата на Емо спадна днес следобед и не се е покачвала. УРА. Миличкото ми вече живна, а най- интересното е, че се спука да спи. Днес е спал от 9 до 10, от 11 до 12, от13 до 15 и от 16:20 до 18:30. Беше много весел и жизнен - крещя и блъска по играчките. В 21:00 след банята много му се доспа, но започна да скимти, обърна го на здрав юнашки рев  и до 22:30 го разнасях и ях. Добре, че хлапето се умори и заспа. Преди малко пак направих няколко минутен сеанс с пеене из стаите докато го успокоя. Много си дъвче пръстчетата и се огъва на дъга назад и вече се чудя - зъби ли го болят или колики има  newsm78 newsm78 newsm78
Но си отдъхнах...

Дея, педиатърът ме предупреди преди да взема стерилна урина от Емо да го измия добре, като пишлето да измия допълнително с разтвор на калиев перманганат, защото често се внасяли микроорганизми в урината и замърсявали пробата. Защо не дадеш втора проба урина за изследване преди да тръгнеш да се притесняваш и да откачаш.
Малко ОФФ - Преди да се омъжа се наложи да изследвам няколко хормона и ми извадиха такива резултати, че лекарите, с които говорих по-късно се чудеха защо съм още жива. 6 месеца търчах по лекари, ренгени, скенери и никой не ми казваше какво ми има. След като 6 месеца не откриха причината за резултатите ме накараха да си направя същите изследвания в две други лаборатории. Резултатите бяха шокиращи - всички нива на хормоните бяха в норма и тогава ми се извиниха от първата лаборатория, че най-вероятно сами замърсили пробата. Идеше ми наред да ги #2gunfire #2gunfire #2gunfire Аз половин година мислех, че умирам и не исках с хора да се виждам. Една замърсена проба щеше да ме заведе до гроба. От тогава видя ли проблем винаги се консултирам най-малко с двама лекаря и правя изследвания на 2 места. Както е казал народа: "Парен от каша и таратор духа".

Честити на Преско зъбенца  newsm47 и бързо възстановяване на мама 
smile3525

Честито на малките месечковци!

# 168
Дея, спокойно. Всичко ще се оправи - важното е да си спокойна и уверена че всичко ще е наред. Притеснението ти само ще се предаде и на малката. И както казва Рачето - дай нова проба за изследване. Нагушкай куклата от нас Hug Hug Hug

Раче, радвам се че Емко е вече по-добре. Много е неприятна тази температура. Още като бременна винаги тази мисъл ме е притеснявала - как ще се справя с температурата. Прегърни малкия мъж от нас със Станислава Hug Hug Hug

И ние си нямаме още зъбче - за добро или лошо Laughing Аз си мислех че вече са побелели долните два, но педито оня ден каза, че още няма изгледи за избиване.

И един въпрос към мамите, които приготвят домашни пюрета - как и колко време стерилизирате. И някой знае ли дали може да се слагат пюрета във фризер в чашите на Авент и трябва ли някаква предварителна стерилизация. Просто ми хрумна дали неможе да се ползват.

И сега лека ви нощ и сладки сънища smile3524

# 169
Браво на момъка Емко, че се е оправил Simple Smile
Честит Рожден Ден на MTania baloni baloni hbday Много здраев, щастие и любов!

И един въпрос към мамите, които приготвят домашни пюрета - как и колко време стерилизирате. И някой знае ли дали може да се слагат пюрета във фризер в чашите на Авент и трябва ли някаква предварителна стерилизация. Просто ми хрумна дали неможе да се ползват.

Аз лично 10 минути стерилизирах тиквата. А иначе имам и във фризера, та в чашките на Авент може също, аз си купих от аптеката стерилни чашки по 100 мл и по 75 мл и в тях мисля да слагам някои неща.

# 170
  • София
Добро утро! Поздрави на днешните празнуващи!

Да питам и аз за стерилизирането! Тъй като и аз съм от готвещите, обикновенно правя до две дози, но се чудя ако направя повече как да ги съхранявам? В бурканчета може ли да се замръзява във фризера?

# 171
Добро утро! Hug
Честит рожден ден на МТаня!  bouquet
Браво на големият юнак Емо за възстановяването!

# 172
Добро утро и от мен с кафето  Mr. Green
Снощи разбира се ми спря нета като се опитвах да пиша...та:
Честито на празнувалите вчера Александър, Ивелин и Дениз!!!
Честито на днешните месечковци - Ева, Виктория и Валентинако чете!!!

МТаня честит рожден ден и само хубави неща да ти се случват Heart Eyes
Сега ще ви чета и после пак...
Дея недей така мила с тоя тон ми сви сърцето направо - горе главата дръж се майче целуваме ви и двете с моя юнак Flowers Bouquet

# 173
Опааа! Grinning Добро утро!....... За който е добро. Rolling Eyes Ние и тази нощ не спахме. Tired Нито Стеримар-а, нито нищо не реши проблема с нослето. Не може да диша през носа, а през устата пречи бибата, а без биба не заспива и рева цяла нощ.  #Crazy С Панадола само спа 2-3 часа с леко пробуждане... Иначе се буди и почва да пищи с все сила и не можем да го успокоим. Проблемът е, че сополите не изтичат навън, а стоят вътре, явно към гърлото се стичат. То бива зъби, ама чак толкова...  Tired Tired Tired

Само ние ли сме с този проблем? newsm78

Дея, нормално е да се изплашиш, не се извинявай за нищо! Нали знаеш "Да не ти се случва това, дето го мисли майка ти". Всичко ще се оправи!!! Стискаме палци да е по-бързо! Hug Виждаш ли, че и Раче ти е казала това, което и аз за стерилната урина. Стискам палци да е объркване, а малката да е без настроение заради зъбче. Praynig

# 174
  • София
Добро утроо  Hug

Честито на днешни празнуващи!   bouquet Да почерпят  Wink

Едно ми е свито на душатаааа, стискам много силно палци малката Дея да по-добре днес. Дано Дея влезне скоро и пише хубави новини  Praynig Praynig Praynig

И ние сме от беззъбия отбор  Mr. Green

Смин, тази сутрин се излюпихме към 8.30 даже 9 без нещо и първата ми мисъл беше за теб  Mr. Green

За кръвната група - докато бяхме в болницата ми казаха, че понеже е с кръвната група на баща си затова кара по-дълбо жълтеницата. После ми казаха, че децата винаги взима ли кр. група на бащата, което нещо много не ми се вярва, затова с интерес ще следя темата.

За стерилизирането - всъщност въпроса ми е малко по-различен, колко време може да се съхранява дом. пюре в хладилника? newsm78

Мисти, на моя Шуш нослето доста му шмърка вчера, киха много дали да не му дам нещо превантивно и има ли въобще смисъл?  newsm78

# 175
Опааа! Grinning Добро утро!....... За който е добро. Rolling Eyes Ние и тази нощ не спахме. Tired Нито Стеримар-а, нито нищо не реши проблема с нослето. Не може да диша през носа, а през устата пречи бибата, а без биба не заспива и рева цяла нощ.  #Crazy С Панадола само спа 2-3 часа с леко пробуждане... Иначе се буди и почва да пищи с все сила и не можем да го успокоим. Проблемът е, че сополите не изтичат навън, а стоят вътре, явно към гърлото се стичат. То бива зъби, ама чак толкова...  Tired Tired Tired

Само ние ли сме с този проблем? newsm78

Дея, нормално е да се изплашиш, не се извинявай за нищо! Нали знаеш "Да не ти се случва това, дето го мисли майка ти". Всичко ще се оправи!!! Стискаме палци да е по-бързо! Hug Виждаш ли, че и Раче ти е казала това, което и аз за стерилната урина. Стискам палци да е объркване, а малката да е без настроение заради зъбче. Praynig

Какво правите за хремата?!
Купи Стеримар спрей, пръскаш в нослето, а детето лежи на една страна. Пръскаш в едната ноздра, от другата тече, после обратното. Завършваш с аспиратор за нос.
Този спрей е ненадминат, повярвай ми!Стига до синусите и прочиства всичко, без да е лекарство, както всички знаем.
Хайде, опитайте и кажи какво става!

# 176
Брей, брей, тази малка сладурка Дея-Мария как го е закъсалааааа. Sad
Дея, майката, дано всичко се оправи по-бързо! Ще й дадат лекарства, ще пазите хранителен режим и стискаме палци бързо да оздравее бебораната! Hug
Попитай за АМ какво трябва да бъде, защото отделителната система страда от всичко!
А относно пюретата, то ще забравите за всичко киселко, синьо и червено даже! Всички сини зеленчуци се изключват от менюто, само обезсолени неща /те са малки и не ядат солено, та това май не важи за тях/...
И пиши какво са казали лекарите.
Иначе в София знам добър нефролог, в МА.
Дръжте се и по-весело го давайте, дори насила, защото бебка ви усеща притеснението...Целувки и горе главите!

# 177
  • София
Мисти, иах същия проблем, когато на Мати му се стичаше така секрет и той се будеше с писък и разбуди махалата! Слагах Стеримар, държала съм го изправен, докато заспи и после постепенно го спуснах до легнало положение! помага спането на една страна, защото поне едната ноздра се отпушва!
Дея, дръж ни в течение!

# 178
Здравейте.
Явно е такъв период това с не спането, защото малката мрънка от 4 #Crazy до 9.
Дея стискам палци.
Да питам мами, малката иска да спи на една страна като голям човек това нормално ли е????
За урината и мене ме предупредиха да я измия яко преди да я взема.
За кръвни групи, детето взима доминиращата кръвна група , ако майката е 00 бащата АА то задължително е А, ако майката е 00, бащата А0, детето може да е А или 0, ако майката и бащата АВ то пак може да е А,АВ или В, абе голям брой комбинации са. Същото е с носителя а светъл и тъмен ген, странното как така от двама с тъмни очи светли,хихи ми така генетика и обратното как не може от двама със сини, да се роди с кафяви Wink

Последна редакция: сб, 14 окт 2006, 10:47 от МИМКА

# 179
Добро утро и от нас Simple Smile
Днес се очертава хубав ден с разходки family  Nature Sunny 1stroller
Честито на месечковците ни Heart Eyes
А Данче за кръвната група това не е вярно, ние с баща му сме А+, той е 0+, така че и тук работят законите на генетиката, а не други Wink

Общи условия

Активация на акаунт