Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰3

  • 86 540
  • 828
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
  • Мнения: 9 546
Онлайн поръчвам на Дъбов.
Имат и абонаменти, плащаш веднъж годишно, пращат ти всеки месец препоръчано от тях кафе. Цената идва с 30% по-ниска от стандартната.
Ако е заблян човек и забравя да поръчва, е перфектно.

# 511
  • Мнения: 52 513
Щях да поръчвам, ама установих, че сменят кафетата както вината са различни от реколтите. И просто спрях да се занимавам, защото като харесам едно кафе след няколко месеца го няма.

# 512
  • София
  • Мнения: 12 593
Ако снимката не лъже, на Делонги изглежда по-добре.

не съм пипала снимката - както е снимано, така съм пуснала Smile

# 513
  • Мнения: 6 394
Всичко омръзва, няколко години бях все на различни Лаваци (основно Тиерра), но напоследък експериментирам с разни неизвестни марки, стига да са 100% арабика. И като цяло се получава. Може да са малко по-зле от Лавацата, ама пък разнообразие Simple Smile А Дъбов пихме само в началото. Хубаво е, но разликата е малка (за моите дегустаторски качества), а ме мързи да ходя до магазина им.

Иначе и за мен каймакът на първото кафе е малко твърде бял.



И моите вкусове са абсолютно същите. 100% Арабика и тази Лаваца. И Espresso Barista Gran Crema. Като дори се старая да е италиански внос. Имат разлики.
Ако някой някога ходи във Виена ще препоръчам една пекарна на кафе. Wiener Rösthaus Имат две локации. Едната е в Пратера и не съм купувала от там,  но другата е на Tigergasse 33. На една Коледа получихме фирмена подаръчна кутия и едно от нещата беше пакет на зърна тяхна селекция. Та от тогава при всяка възможност си носим. https://www.wienerroesthaus.at/

Последна редакция: вт, 02 май 2023, 09:20 от Fancy

# 514
  • Мнения: 11
Аз съм с делонги,настройката ми е 1-всякакви марки кафета купувам и Беларом и не сменявам настройките на меляне-сменявам настройката на сила.

Чувал съм някакви мнения, че колкото по ниско е нивото т.е. най ситно смляно не било много добре за тези машини понеже можело да се задръстят от много финото смилане или да кажем да те кара по често да я чистиш. Това от хора обаче с кафеавтомати от преди 10 и нагоре години, ама пък чувам от други места пак със стари и нови машини, че нямало такива проблеми.

# 515
  • София
  • Мнения: 345
Аз я ползвам от 2.5 год.,месечно около 1 кг.кафе консумираме-нямам проблем.Почистването не съм го засичала може би през два месеца,нямам запушване ,но почиствам всеки път и блока.Ако е много ситно ще проличи-ще тече много бавно -тънка струя или почти на капки,но нямам такъв случай,а може и от някоя марка кафе да се получи или ако е много мазно.

# 516
  • На изток от Ада
  • Мнения: 10 829
С Делонги магнифика Ево на 2 степен на 1 кафе не може да излезе много слабо тече

# 517
  • София
  • Мнения: 345
Значи е ситно,увеличите на 3 но докато мели кафе-знаете предполагам.След 3-4 кафета трябва да се е оптимизирал.Погледнете блока за всеки случай да не се е задръстил ,погледнете и отворите от където тече кафето.Вижте в книжката как да почистите ако има запушване.

# 518
  • На изток от Ада
  • Мнения: 10 829
На 2 ми е добре е . Няколко пъти пробвах на 1 не става

# 519
  • Швейцария
  • Мнения: 2 809
Моята Делонги Магнифиkа S почна да ми дава сигнал за почистване на всеки 2 седмици. На най-ситното е, кафето си тече нормално. Водата е много варовита. Преди даваше веднъж на месец, това вече ми идва много често.

# 520
  • София
  • Мнения: 345
Еха 2 седмици-много често.Това е от водата не от кафето.Аз сипвам вода от  кана с филтър въпреки ,че водата не е варовита.Продава се филтър за машината,който се слага във контейнера за вода или си купете кана с филтър и сипвате вода от нея

# 521
  • Мнения: 1 962
Аз съм с автомат Крупс (вече една година) и от три степени на мелене съм на най-ситна. Няма проблеми със задръстване и струята на изтичането на кафето. Регулирал съм и температурата на максимум. За водата въпреки, че тук не е варовита съм монтирал система на Аквафор към чешмата в кухнята и си пълним каничката на машината от нея. Кафето ми Дъбов и Лаваца и си правя бленд на око когато сипвам в машината.

# 522
  • Мнения: 11
От онзи ден го бутнах на 3-та степен и разликата от 5 както си беше стандартно е вече видимо по вкуса на кафето. Има повече аромат, повече горчи особено като я наглася на най-силното кафе да ми го прави. В момента тествам едно на Bellarom - Espresso cremoso и преди да го сложа на 3 степен не беше това, което очаквах от това кафе понеже на пакета си пише 4 от 5 като сила на кафето от тази серия. Сега обаче като го сложих на 3 разликата както казах се усети както от към аромат, така и от към горчивина. Вероятно ако сваля още ще стане още по-качествено особено като се прави експресо, но на 3 степен на мелачката и на 3 степен като сила на кафето както експресото, така и дълго кафе се усеща вкуса на кафето, че дори и ако се сложи сметанка от тези готовите от по 10 гр. от Лидъл.

За ето това това кафе става дума.

# 523
  • На изток от Ада
  • Мнения: 10 829
Аз пак пробвах на 1ва и стана тече си  нормално

# 524
  • София
  • Мнения: 345
От онзи ден го бутнах на 3-та степен и разликата от 5 както си беше стандартно е вече видимо по вкуса на кафето. Има повече аромат, повече горчи особено като я наглася на най-силното кафе да ми го прави. В момента тествам едно на Bellarom - Espresso cremoso и преди да го сложа на 3 степен не беше това, което очаквах от това кафе понеже на пакета си пише 4 от 5 като сила на кафето от тази серия. Сега обаче като го сложих на 3 разликата както казах се усети както от към аромат, така и от към горчивина. Вероятно ако сваля още ще стане още по-качествено особено като се прави експресо, но на 3 степен на мелачката и на 3 степен като сила на кафето както експресото, така и дълго кафе се усеща вкуса на кафето, че дори и ако се сложи сметанка от тези готовите от по 10 гр. от Лидъл.

За ето това това кафе става дума.


Пия същото,делонги автомат,степен 1 мелачка,топлина на водата-предпоследна степен,силата почти към най-силно ( при мен е с въртелив бутон не е на степен)

Общи условия

Активация на акаунт