Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰3

 • 33 273
 • 552
 •   1
Отговори

Анкета

Каква марка кафеавтомат използвате?

Опции:

* Гласуването приключено: пт, 27 май 2022, 14:03
* Може да изберете максимум 3 опции.

# 480
 • Мнения: 9 614
Уверете се дали е гаранция или застраховка, защото ако е второто, могат да я държат в сервиз не един месец както е по закон, а колкото си искат.

# 481
 • Мнения: 10
Застраховка е като има още няколко опции за това. От Техномаркет я предлагат така, а в Техмарт пък е на 700 лева същата, само че ти подаряват и 1 кг кафе някакво тяхно кафе на Делонги - Classico DLSC616. Проблема тук беше, че този магазин го няма в нашият град и трябваше да ходя до съседният или да я поръчам през сайта им в случай, че нещо с Техномаркет не се получат нещата.

Ето какво пише за допълнителната гаранция от Техномаркет, а аз ако се реша ще я взема с тази първата опция за 80 лева.

# 482
 • Мнения: 9 614
Написано е леееко подвеждащо. Чиста застраховка е това.

# 483
 • Мнения: 2 346
Застраховка е като има още няколко опции за това. От Техномаркет я предлагат така, а в Техмарт пък е на 700 лева същата, само че ти подаряват и 1 кг кафе някакво тяхно кафе на Делонги - Classico DLSC616. Проблема тук беше, че този магазин го няма в нашият град и трябваше да ходя до съседният или да я поръчам през сайта им в случай, че нещо с Техномаркет не се получат нещата.

Ето какво пише за допълнителната гаранция от Техномаркет, а аз ако се реша ще я взема с тази първата опция за 80 лева.

Не съм убеден, че се увеличава гаранционният срок на уреда, а по-скоро е застраховка срещу кражба, късо съединение или токов удар.
То се подразбира и от написаното в условията на Техномаркет: Удължена Гаранция на Вашия уред изисква адрес за съхрание. Въведете Вашия адрес и приемете условията на застрахователя.

# 484
 • Мнения: 33 924
Гаранционните срок по принцип е вид застраховане на риск. И тук е съвсем нормално срещу малко пари отгоре да се увеличи, няма измама. Просто в единия случай удължават само гаранцията, а в другия покриват и други рискове, които по принцип не се покриват и от законната гаранция от 2 години.

Аз имам опит с удължен гаранционен срок от 2 на 5 години (точно както тука) на телевизор за 3000 лева от Технополис. На третата или четвъртата екранът даде фира, задействах застраховката и ми дадоха чисто нов телевизор от същата марка и същия клас (старият модел вече беше заменен с нов и него ми дадоха). И не е имало разправии. Очаквах да ми пробутат нещо по-лошо, но всичко се оказа точно.

# 485
 • Мнения: 10
DeLonghi Magnifica Evo ECAM 290.21.B имам аз.
Много съм доволна от избора. Водата ни е твърда, но не съм сложила филтър. Наливам от каната, от която пием вкъщи.
Сигналът за почистване светна за първи път около три месеца след покупката. Зависи от това каква степен на твърдост на водата ще настроиш. Така си го изчислява автоматично и си светва през определен период. Почиства се с течност специална, не е хапче. Имаше в комплекта на машината мостра, но не смятам да купувам повече, ще ползвам лимонтузу и оцет Simple Smile
Машината прави чудесно кафе, ако кафето е добро. Настроила съм я на максимално висока температура на кафето. Малко трябва да си поиграе човек с едрината на меленето.

Преди време пак ви цитирах този пост, но за друг въпрос относно почивстването.
Сега се налага да ви питам пак за твърдостта на водата. Simple Smile

Казвате, че вашата вода е твърда и машината ви е дала сигнал за почистване на 3 месец, но отворихте един вид скоба, че зависи на коя степен сте нагласили твърдостта. Нашата е средна и по този показател сме настроили на втора степен чрез настройките, но при вас като е била твърда на точно определената настройка ли сте я сложили например 3 ако следим терминологията от 1- 4 т.е. последната е за много твърда или вие сте я сложили на съвсем друга степен? В този ред на мисли моята като е средна задължително ли трябва да е на втората степен или може и на друга т.е. логично погледнато на по високата степен системата да ви сигнализира на по кратки интервали да чистите, а на най-ниската т.е. 1 да е по-голям интервала. Вие на коя степен сте си я настроили при твърдата ви вода? Simple Smile

# 486
 • Бургас
 • Мнения: 4 688
Настроила съм я на най-ниската - т.е. за мека вода. Причината е, че наливам предварително омекотена вода от кана с филтър.
Според мен светва не на време, а на брой направени кафета.

# 487
 • Мнения: 10
Ясно. Ами ще тествам аз сега ще си я оставя на 2 понеже и аз със филтрирана вода наливам и ще видя след колко време ще сигнализира. После ще пробвам и аз на най-ниската позиция т.е. 1 да видим след колко време ще сигнализира.

# 488
 • Мнения: 3 508
Здравейте от три години се мъча с кафеавтомат Philips.  Преди време извадих пак ръчката и от като от кафеавтомата пия само следобедно кафе. Не ми харесва вкуса, кафето е рядко. Моля, ако някой има или е опитвал кафе от Bosch VeroCup 300 да сподели мнение. Благодаря! ☺

# 489
 • Мнения: 2 923
Няма автомат, който да прави кафе като ръчна машина, била тя и най-обикновена.

# 490
 • Мнения: 3 508
Купих го аз Simple Smile)
При зададена скала strong и very strong кафето е плътно силно! Super доволна съм.

# 491
 • Мнения: 21
Купих го аз Simple Smile)
При зададена скала strong и very strong кафето е плътно силно! Super доволна съм.

3 месец съм мисля с кафе автомата на Бош verocup300. Страхотен и мисля, че е по-добър от Saeco Xsmall. Кафето е страхотно, а и има си настройки за още по плътен и хубав вкус.

П.п. Имах делонги с ръкохватка..
Ъъъ пълен боклук... Малко над 200 лв на вятъра!

# 492
 • Мнения: 1 632
Не препоръчвам Филипс Саеко. Пълен боклук-мелачката и  на най-ситното не е достатъчна ,няма контрол за температура  и налягане. С една проста кана и филтър Харио и разбира се качествено кафе/специално/ се получава по-вкусна напитка.

# 493
 • Мнения: 10
Като стана дума за ситно и едро смляно на коя степен я държите най-дълго време мелачката? Знам, че зависи от видът кафе, но какви са стандартните например за някое по нисък клас кафета като тези Беларом с червената опаковка. Понеже аз съм все още в тестови вариант и не пипам нищо към мелачката се чудя дали за подобни кафета да не я врътна на 3 понеже сега си стои заводски на 5. В момента съм сложил едно силно кафе и ще видим как се представя то.

Вземал съм и няколко Лаваци включително и Lavazza Tierra Selection, но тях ще ги пробвам нататък и за сега тествам средният клас кафета, които вървят от 12 до 20 лева опаковката за килограм. Мисля следващият път да пробвам на 3 степен Беларом понеже имам още една опаковка от него и да видим дали ще има някаква промяна.

# 494
 • Мнения: 21
Арабиката и Робустата са на различна степен. Има разлика макар и да ми е странно де.  Арабиката обаче жена ми не го хареса и повече няма да взимам.

Общи условия

Активация на акаунт