Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰3

• 86 561
  • 828
  •   2
Отговори
# 495
Арабиката и Робустата са на различна степен. Има разлика макар и да ми е странно де.  Арабиката обаче жена ми не го хареса и повече няма да взимам.

Много странно, ама от друга страна вкусът се възпитава и ако някой е свикнал на робуста това и ще харесва. В крайна сметка половината народ пие "Нова Бразилия", което си е 100% робуста.

# 496
  • Бургас
За мен евтините кафета са пълен боклук. Не мога да ги пия, да ме убият.
Засега най-поносима ми е Лаваца Тиера, но не Бразил. Горчива е.
Ей тази е най-добра от тази серия:

Най-много ми харесва на Дъбов спешиъл селекшън. Скъпо е, да, ама радостта от живота ми е по-скъпа.
Мелачката е на 3, понякога между 2 и 3.

# 497
Не препоръчвам Филипс Саеко

Говоря за Саеко преди да станат Филипс

# 498
  • На изток от Ада
Аз на 2 степен стоя ивам няколко кафета евтини

# 499
Имам ръководството на verocup 300 на български! Ако някой го иска на LS

# 500
  • София
Аз съм с делонги,настройката ми е 1-всякакви марки кафета купувам и Беларом и не сменявам настройките на меляне-сменявам настройката на сила.

# 501
Здравейте. Четох доста коментари едни положителни, други отрицателни. Вкъщи сме с ръчна машина на Делонги, има опцията да разпенва млякото, но не се получава много добре. Аз чисто кафе не пия и затова от доста време се колебаем какъв автомат да си вземем. Моят човек пие чисто кафе, затова не ми се иска да го ощетявам от хубавото кафе за сметка на моето удоволствие да пия добро лате.
Серия 5400 на Philips, макар, че не разбирам каква е разликата между различните модели или MIELE CM 5710 / 5315 също не разбирам каква е разликата. В магазина ми обясниха, че единствената техническа разлика между двете машини е мелачката керамична/метална. Моля, ако някой има наблюдения да сподели. Благодаря предварително!

https://www.technomarket.bg/kafeavtomati/philips-ep5441-50-09183515

https://www.technomarket.bg/kafeavtomati/miele-cm-5315-gr-12134660-09210730

https://www.technomarket.bg/kafeavtomati/miele-cm-5710-bronze-pe … 11555510-09212660

# 502
  • София
Скрит текст:
Здравейте. Четох доста коментари едни положителни, други отрицателни. Вкъщи сме с ръчна машина на Делонги, има опцията да разпенва млякото, но не се получава много добре. Аз чисто кафе не пия и затова от доста време се колебаем какъв автомат да си вземем. Моят човек пие чисто кафе, затова не ми се иска да го ощетявам от хубавото кафе за сметка на моето удоволствие да пия добро лате.
Серия 5400 на Philips, макар, че не разбирам каква е разликата между различните модели или MIELE CM 5710 / 5315 също не разбирам каква е разликата. В магазина ми обясниха, че единствената техническа разлика между двете машини е мелачката керамична/метална. Моля, ако някой има наблюдения да сподели. Благодаря предварително!

Мелачката е една от разликите, но има и други. Miele използват същата мелачка като в Jura, която не само е метална, но е направена така, че да предпазва кафето от изветряване и да работи доста по-тихо. Заради това цялата серия CM5 на Miele се води Scilence.

Втората разлика Между Миле-то и Филипс-а (която в магазина трябваше да споменат, защото е очевидна) е начинът на действие на системата за мляко:

Заради по-сложната си система за мляко, Miele има и програми за почистването ѝ. Трябва да се отбележи, че при Miele контейнерът за мляко не е включен в комплекта, а се купува отделно. Това е така, защото машината може да работи и без него - маркучът просто се потапя в чаша или друг съд с мляко, или пък направо в бутилката.

Разлики има и в обемите на контейнерите за кафе и вода, както и на ваничката за остатъчна вода. Моделът на Philips има 13 вида напитки, Miele 5710 - 11, а Miele 5315 - 10. Разликата между двата модела на Miele е, че 5315 няма гореща вода като отделна напитка и няма потребителски профили.

При само 100 лв разлика в цената, бих предпочела Miele пред Philips. Машината е с много качествена изработка и материали, произвежда се от швейцарска фирма - същата която произвежда и машините Jura.

Моята е CM 5510 - подобна на CM 5710, и съм много доволна. Млечните напитки са с прекрасна, фина пяна, стават на цветни слоеве като в рекламните снимки, а еспресото е с чудесен „каймак“.

Последна редакция: пн, 01 май 2023, 12:13 от Vilemina

# 503
  • София
От около месец сме с този автомат на Jura
https://www.tehnomix.bg/kafemashina-jura-e6-piano-black-ec-15437
Аз съм доволна. Тиха е, кафето е чудесно, с плътен каймак. Ако някой има въпроси, съм насреща.
Дразнят ме няколко незначителни неща. Бутона за стартиране е много назад , почти накрая на горната част и децата не го стигат. Те не, че пият кафе Joy, ама се случва да ми правят на мен.
За да се почисти контейнера с кафе и тавичката със събралата се вода, се маха цялата предна част.
Но кафето е супер и препоръчвам. Това на снимката е функция "Кафе", 85 мл, ниска степен на сила, мисля, че 2 от 5.

Последна редакция: пн, 01 май 2023, 18:05 от Нимерия

# 504
А какво кафе ползвате. На снимката наистина изглежда добре.

# 505
  • София
А какво кафе ползвате. На снимката наистина изглежда добре.

Лаваца Оро, златна е опаковката. В техномикс ни подариха и един пакет Gaggia, арабика, не съм сигурна точно това кафе кое е, мъжа ми зарежда, но и с двете резултата е един и същ.

# 506
  • София
Ето същото кафе - Лаваца Оро - златна опаковка - през моята машина - Делонги Динамика

Скрит текст:

# 507
Ако снимката не лъже, на Делонги изглежда по-добре.

# 508
  • Бургас
Наши приятели, които са пробвали много кафета, също са се спрели накрая на Лаваца Орро.

# 509
Всичко омръзва, няколко години бях все на различни Лаваци (основно Тиерра), но напоследък експериментирам с разни неизвестни марки, стига да са 100% арабика. И като цяло се получава. Може да са малко по-зле от Лавацата, ама пък разнообразие Simple Smile А Дъбов пихме само в началото. Хубаво е, но разликата е малка (за моите дегустаторски качества), а ме мързи да ходя до магазина им.

Иначе и за мен каймакът на първото кафе е малко твърде бял.

Общи условия

Активация на акаунт