Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

От къде да купя торта гараш?

  • 1 625
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 864
В сладкарница Пчела много хубава има.

# 16
  • София
  • Мнения: 1 260
Мили дами, да споделя как се получи. Днес майсторих тортата. Използвах рецептата в Бакхус (вариант с масло и жълтъци за крема). Продуктите излязоха около 25 лв.
Орехи-10 лв. за 400 гр.
Яйца-2 лв. за 10 броя
Захар - 1.70 за кг. (не вложих цялата)
Шоколад - 6 лв. (2 *200 гр. от Хит)
Масло - 6 лв. (за 1 калъп от 125 гр. и 1 от 250 гр.)
Тока не го броя. Simple Smile
Не е чак толкова сложно колкото ми се стори първоначално. Обаче никак не е вярно, че отнема час. Подготовката и печенето ми отнеха 2 часа. Може и защото съм с един старовремски миксер. Отделно още 10-тина мин. за кувертюра. На вид я докарах като съвсем истинска. Утре ще я хапнем. Имам рожденик. Става на 8 г. Очаквам да очаровам всички гости с този гараш. Благодаря Ви за съветите и насърчаването да опитам и сама!

# 17
  • Мнения: 885
Явно действаме с различна скорост. Два часа трудно бих отделила за торта. Сега се сетих, че моя приятелка беше изсипала сместа за блата в тавата от фурната и го пече наведнъж. Моите спомени за тортата са мега тънки блатове и си правя по 5. В този 1ч. който бях писала не включвам стягане на крем и глазура. Отделно всяка печка пече различно бързо. Надявам се поне вкусът да Ви хареса.

# 18
  • София
  • Мнения: 1 260
Ами с моя миксер белтъците се сгъстиха бавно, за 15 мин поне. Отделно печенето дойде не по 15 мин, както пише в рецептата, а по 25. Даже по средата вдигнах температурата на печене от 160 на 180, че белтъците взеха да спадат докато влязат в печката. Simple Smile Изпекох 4 блата, доста тънички. И после сглобяването 10 - тина минути, заради отлепянето на хартията за печене. Кремът беше готов по време на печенето.


Бг - леля, изобщо нямам никакъв упрек към теб. Очевидно печенето беше много по - бавно при мен. Даже съм благодарна, че ме навихте тук да я направя. Сигурна съм, че е страхотна на вкус. Simple Smile

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 09:32 от stanislavchen

# 19
  • Мнения: 885
Тортата изглежда повече от чудесно. Според калкулацията на продуктите и белтъциге на сняг започвам да се чудя по коя рецепта е правена. В тази която дадох изрично пише да не се бият на сняг. От толкова приказки съвсем ми се дояде пак. Simple Smile

# 20
  • София
  • Мнения: 1 260
Аз ги разбивах до състояние бял крем. Много вкусно стана. Само заради децата я направих с млечен шоколад, но класиката си е с тъмен. Според мен с млечен е вкусна, но с тъмен още по - вкусна. Занапред само с тъмен ще я правя.

# 21
  • Мнения: 1 280
Най-любимата торта в моето семейство. Последните години поръчваме от https://cakebox.bg/.
Преди това от Гаврош, там уж са с нехидрогенизирани мазнини.

# 22
  • Мнения: 2 956
Здравейте! Бихте ли препоръчали от къде да купя готова торта гараш? Виждам, че в много сладкарници предлагат, но не съм опитвала скоро готови торти. Желанието ми е да е вкусна, по възможност с качествени продукти, орехи, шоколад. Не трябва да е без захар, кето или под. Класическа торта гараш. В 100 грама сладки видях веган вариант, но на мен без яйца (белтъци) не ми харесва. Моля похвалете, ако сте попадали на хубав гараш.
За нас от там Гараш се доближава много до истинския вкус стига да е прясна.Защото ни се случи да вземем в събота и според мен беше стара.

# 23
  • Мнения: 2 486
Ако ще е наистина Гараш, няма смисъл да се рекламира "с нехирогенирани мазнини". Кравето масло не се обработва, хидрогенирането е за растителни мазнини, да станат твърди и трайни (маргарин).

# 24
  • София
  • Мнения: 1 260
Ами за мен, както вече казах и веган вариант без яйца, при положение, че оригиналът е блат от яйца и орехи също не ми създава особен смисъл. Вероятно е възможност за веганите да похапнат нещо, което наподобява гараш, така както има и веган руска салата с майонеза без яйца.

# 25
  • Мнения: 1 280
Ако ще е наистина Гараш, няма смисъл да се рекламира "с нехирогенирани мазнини". Кравето масло не се обработва, хидрогенирането е за растителни мазнини, да станат твърди и трайни (маргарин).
Точно така, „търговски трик”, когато поръчахме тогава, видях, че е с палмово масло. Другата сладкарница уж използват шоколад без палмово масло.

# 26
  • Мнения: 2
Препоръчвам тази на "Неделя''

Общи условия

Активация на акаунт