Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 8

• 49 511
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, как сте? Дези какво става с теб? Как върви?
Аз толкова много искам да ми се получи, че реших да направя това, което винаги съм отричала, а именно НВ ВМХ. Втори ден на фаст 20 часа и такова хранене съм. Не искам да се тегля до другата седмица. След калории с май фитнес пал. Не тренирам, нямах време но от утре се надявам малко да има кои да поеме големият дивак поне за 30 минути на ден.

# 151
Привет!
При мен засега без промяна. Миналата седмица надхвърлях количествата сериозно, т.е. хранех се в режим задържане. Претренирах, и излязох от трапа с лъжица. Не си следях месечния километраж и почивките. Следя седмичния, но нали имам 100000 неща в главата, това точно ми убягна.
Миналата седмица тичах значително по-малко + 2 силови, гледах да почивам повече.
И сега отново започнах дефицита.

Дух, успех с НВ- ВМХ! Може пък то да се окаже твоето хранене.

# 152
Благодаря ти, Дез. Днес е трети ден. Успявам да държа въглехидратите на 60-90 грама което за мен е наистина огромен успех, обаче мазнините са ми не повече от 50-60 грама. На теория искам да го вдигна, но на практика ми е малко мазнио и тежко и не знам дали искам да ги кача още. Иначе разпределението изглежда така днес на около 1200 калории

# 153
  • Бургас/Пз
Каква е разликата между кето и НВ ВМХ?? Не мислите ли, че ако човек е на 1200 калории от балансирано хранене, няма пак да има резултат??

Аз съм изоставила всичко - броене, калории, макроси. Единствено гледам да приемам достатъчно протеин и да се храня 4 пъти на ден. С 4 кг-ма съм повече от лятото, но определено не се виждам омазнена. Че даже и се харесвам 🤣🤣🤣 Май си начесах крастата да се видях с нисък процент подкожни мазнини и вече не ми е такава целта. Обаче пък нямам друга и ми е странно, защото последните 5 години все съм се стремяла към нещо. Sad

# 154
Кетозата е трудно поддържано изкуствено състояние на организма, при което въглехидрати са много ниски. Аз не целя такова състояние и не мисля, че мога да го поддържам. То на всичко викат кето вече, ама то не е.
Според големите затъпници на тая теория, чиито книги съм чела отдавна, но още имам в нас има разлика, но толкова изчерпателна информация има в нета, относно способността на организма да усвоява въглехидрати и мазнини, че моето обяснение би било доста посредствено.
Ами аз го правя основно с цел да не съм гладна по време на фастовте и работи. Освен това искам да опитам. Това в абсолютно коренна промяна на целия ми начин на хранене. Щом нищо познато до тук не даде резултат, може пък непознатото да даде, знам ли. Според близки приятели изглеждам доста свила се в талията и корема - най проблемните ми области. Не се меря за сега. Не се и тегля. Ще видим как ще ми се отрази. За сега е ок защото преоткривам продукти, цяла вселена от вкусове, които като ядях въглехидрати не си позволявах. Днес си направих ужасно вкусна лазаня от тиквички, патладжани, лук, моркови, доматен сос пушека и телешка кайма.
Вчера правих печенки от броколи с моцарела и чедър. Прилагам снимка. Иначе, да сигурно ще даде резултат, но на 1200 калории без толкова мазнини, а с повече въглехидрати не съм се чувствала така сита и без нужда от сладко, десерт и похапване. Сега съм ок. Тази вечер например си направих салата с домати, краставици, маслини, авокадо и сусам. Всичко това са хубави мазнини, но в съчетание с нещо въглехидратно не ми се отразяваха позитивно на теглото.
Разбира се това не съм го изяла сама  на първата снимка Simple Smile

Малко хаотично отговорих на въпроса ти, но ако трябва да си събера мислите отговорът е "да, на 1200 калории с балансирано хранене ще се постигне същия ефект, но да поддържаш ситост с 1200 калории с ниски въглехидрати се предполага, че е по лесно, заради липсата на скокове в инсулина и кръвната захар и заради ситостта, която мазнините създават като усещане в тялото".

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 22:10 от Дух (:

# 155
  • Бургас/Пз
Много благодаря, Дух. Имах точно такива съмнения, че мазнините дават ситост, която иначе трудно се постига при толкова малко калории. Не съм чела много и ти благодаря за доброто обяснение. Точно и ясно. Дано да е твоето и да си доволна. Това да е гладен човек и да няма резултат е много демотивиращо

# 156
Успех, Дух!
Аз успях с интервалното 20/4 да сваля 3 кг за около три седмици и продължавам още нататък.
Непосредствено преди това бях на НВХ (но не чак кето) и не знам защо, но бях ударила яко застой. Следях и калориите и гледах мазнините да са ми в прилични граници все пак. Обаче нищо.
Едно време този режим ми беше подействал много добре (аз трудно свалям и обикновено минавам през много проби, докато открия формулата), но тогава бях баш на стриктно кето, не просто НВХ и сигурно това е разликата.
Сега с интервалното за първи път от много месеци ям въглехидрати. Innocent Не кой знае какво - черен немски хляб или оризовки на закуска. И също така спрях да броя калориите и съм сигурна, че и мазнините ми паднаха, просто защото нямам време да ям толкова много неща. Но не съм ги смъкнала нарочно, абсолютно си права за тази ситост, която казваш. Обичайно обядът ми е някакво месо със зеленчуци и по-често си готвя свинско, за да ме засити. Май откакто съм на интервално, пиле не съм яла повече никога. Simple Smile)))
На мен ми звучи добре твоя режим, както си го нагласила сега, щом не чувстваш глад. Според мен за 20 часа фаст можеш да си позволиш да вдигнеш калориите, ако усетиш, че все пак трудно издържаш. От мазнини скачат като едното нищо, така че от зехтин, маслини, авокадо, месо можеш лесно да ги вдигнеш, без да се тъпчеш излишно в едно хранене. Успех Hug

# 157
Здравейте, момичета. Аз успях да кача 1 кг и съм хепи, постигнах го като увеличих протеина на две дози (посъветваха ме) и резултата не закъсня, продължавам обаче да не се харесвам в лице и в горната част, затова целта ми е на кача още.

Духче, успех с новия режим.
Ани, цел не ти е необходима за мен няма какво да коригираш. Наслаждавай се на лятото, дано се стопли вече.

Наскоро приготвих нещо ново. Палачинки от червена леща. Пълнежа е пилешко филе, чеснов сос и зеленийки.
Трябва да се яде на момента, защото започва да се овлажнява и рони. Беше вкусно.
Скрит текст:

# 158
Много интересно звучат тези палачинки, как ги направи, Нона?

# 159
Много интересно звучат тези палачинки, как ги направи, Нона?

Накисваш една чаша червена леща с две чаши вода за една вечер. На другия ден блендираш до получаване на еднородна смес, подправяш със сол, черен пипер и кимион/ може да се екперементира и с други подправки/. Печеш на тиган с незлепващо покритие намазан с някаква мазнина, аз използвах кокосово масло. Като е малко по трудно обръщането в сравнение с обикновенните палачинки, понеже тези не са толкова еластични, аз си помагах с дървено шишче. Но винаги намазан тиган, иначе ще залепне. После гарнираш пожелание.

# 160
Успех Дух! Аз с ВМ свалих 15 кг след раждането.Най-хубавото беше ,че никога не бях гладна.

# 161
  • Бургас/Пз
Направих страхотен сладкиш, съжалявам, че не остана да го снимам, но довечера ще го правя пак и ще ви пусна снимка.
4 яйца+4 белтъка+50г кокосова захар +150г фини овесени ядки +1 бакпулвер+ 300г настъргани ябълки + 20г ленено брашно + 80г сушени стафиди и боровинки. Ако искате може до добавите и орехи. Пече се върху хартия около 30 минути.

# 162
Един от най-сериозните проблеми, които имам е, че съм непостоянна и постоянно се питам греша ли. За това наистина ще се радвам на малко подкрепа и дори съвет. Къде е границата? Не искам да се демотивирам от липса на резултат, а всъщност да не съм дала време на тялото си, но едновременно с това не искам и да правя нещо, което не ме води където искам да стигна.
Днес е 4 ти ден, започнах в понеделник. Получих запек, не съм ходила добре до тоалетната въпреки, че хапвам зеленчуци. Днес от любопитство се претеглих, защото имах усещането, че имам промяна, но няма. Колко често бихте ме посъветвали да се тегля и след колко време е реалистично да очаквам резултати?

# 163
Дух, аз свалих килограми с НВД след раждането и свалях по 200-300 гр на ден. За около 2-3 седмици бях от 64 на 61кг. Но с диета стигнах до там. За да "заприличам на човек" трябваше спорт и то сериозен, поне при мен.

# 164
Дух, аз свалих килограми с НВД след раждането и свалях по 200-300 гр на ден. За около 2-3 седмици бях от 64 на 61кг. Но с диета стигнах до там. За да "заприличам на човек" трябваше спорт и то сериозен, поне при мен.
Това на каква височина?

Общи условия

Активация на акаунт