Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 8

• 49 518
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
Одавна не съм се отчитала хаха.тоеа е за вчера.
1 руло от крема сирене, шунка, спанак, 5 парчета салата домат, краставица, песто, 60 грама грис с протеин
2 около 5 малки пилешки пържоли в смвтанов сос на фурна с гъби, 400 грама зеленчуци на пара, купа ягоди
3 2 средни дюнера, сладолед на клечка
4 около 10 парчета бяла риба с незнайно количество 2 вида сос, салата от картофи
5 1 бял шоколад Милка.

# 166
  • Варна
Дух, дай си време. За колко  дни качи килограмите? Въпросът ми е несериозен, разбира се. На кантара - 3, 4 пъти месечно. На мен ми отне година да се превъзпитам.

# 167
Здравейте!
За кетото-или т.нар. още НВ-ВМХ, това е най-доброто нещо, което съм правила за себе си, откъм начин на хранене. Много пъти го почвах и го спирах  или го давах по-лежерно, резултатите бяха, че качвах килограми. Откъм година време се придържах по-стриктно, но не съвсем. Преди 2 месеца, поради други причини, не с цел отслабване, реших да го спазвам стриктно. Килограмите тръгнаха надолу, кожата ми се избистри, визията ми много бързо се промени към добро. Обърка ми се малко цикъла като за начало, вдигнах калориите, че пусти страх пак да не наддам и сега съм доволна, много. Не бих искала да се върна на стария начин на хранене, т.е да вдигам въглехидратите, те и преди не бяха много, но явно достатъчно да не мога да постигам кой знае какво нито в здравослновно отношение, нито в килограми.
Мисля, че и преди го бях писала, най-трудно ми бе да разбера принципа му и тотално ме объркваше това, че всеки можел да си го наглася, според себе си. Та докато се напаснем....си мина доста време, някои го почват от раз и нямат проблеми, аз 100тици пъти изпитвах невероятен глад не за друго, а за захар. Иначе тесто, ориз, картофи от години не консумирам, но захарта.....май пристрастяването ми към нея беше препъни камъчето. Доплаквало ми се е за лъжичка захар в кафето. С времето се свиква, с вдигането на мазнините се преодолява.
В социалните мрежи има много групи, където хората ежедневно споделят ползите от режима. Те ми действаха най-силно мотивиращо да не се отказвам. Бях се уморила от въртележката-гладна и с повече килограми, за да отслабвам трябваше да си налагам гладувания.
Някои отричат млечните и се отказват от тях, други пък от яйцата...принципно доколкото изчетох и двете когато са домашни и пълномаслени се приемат за ОК, единствено прясното мляко да е ограничено, заради захарта в него. 
За днес-нищо ново:
закуска-кисело мляко, сурови семена, протеин
обяд-сметана, 3 яйца/домашни/, краставици и домати
следобедна закуска: същото като закуската Blush
вечеря-пилешко печено, зелена салата, краставица-овкусено като голяма сочна салата с малко сметана и соса от печеното.
Препоръчвам го този режим, то силно казано е режим, по-скоро меню Blush

# 168
Дух, аз свалих килограми с НВД след раждането и свалях по 200-300 гр на ден. За около 2-3 седмици бях от 64 на 61кг. Но с диета стигнах до там. За да "заприличам на човек" трябваше спорт и то сериозен, поне при мен.
Това на каква височина?
На 174. Като цяло от НВД се сваля и то бързо. Като го съчетах със спорт от 61 за месец станах 57 и видимо бях отслабнала.

# 169
С НВ ВМХ за около 7-8 месеца свалих 30 кг. Сега обаче имам друга драма. Не мога да кача мускул въпреки силовите тренировки, а продължавам да свалям. Сега съм 56 кг. За моите 175 са си малко. Чудя се дали само да кача калориите, което не знам как ще стане, понеже този тип храна ме засища и с малко или да включа и някой въглехидрат.
Тренирам силово 6 пъти седмично.

# 170
Благодаря. При мен бързо е само качването Simple Smile
За 9 месеца бременност ги качих Simple Smile

За днес - обяд парче от вчерашната зеленчукова лазаня + 10 грама бри.
Следобяд 10-20 грама черен шоколад 85% Лидъл
Вечеря - салата домати, краставици, зелена чушка и лук. "Спагети" от тиквички с кайма и зеленчуци. Изглеждат много добре, ще снимам. Чаша розе 200 милилитра. Това е планът. Ако го изпълня храненето ми ще изглежда така. 1100 калории. Изобщо не съм се стремила да са малко, просто толкова се получи. още ме съм вечеряла, а не съм к гладна. Въвела съм всичко, освен една лъжица елда, която опитах, докато правих на мъжа ми да си носи утре за работа.

# 171
  • Бургас/Пз
Според мен не се мери по-често от 10 дни. Колкото и бързо да се сваля с този режим, не е магическа пръчка. Не съм против фастовете, но не и всеки ден като начин на хранене.
Не ми се сърди, на това вино не му е мястото в режима или поне не в началото. Колкото и да се вписва в калорийния баланс не смятам, че сега е добре да си го позволяваш. Като видиш, че нещата потръгнат и свалиш накакви кг-ми, може от време на време.
Затова, че си непостоянна никой не може да ти помогне. Наложи си, че поне 3 месеца ще пробваш определен режим, дори и в началото да не дава резултат, да не се отказваш. Не става да пробваш 10 дни, да се претеглиш, да видиш, че няма ефект и да кажеш майната му, това не е моето. Търепение му е майката. Не казвам, че ще е лесно, но просто ти трябва малко повече търпение.

# 172
С НВ ВМХ за около 7-8 месеца свалих 30 кг. Сега обаче имам друга драма. Не мога да кача мускул въпреки силовите тренировки, а продължавам да свалям. Сега съм 56 кг. За моите 175 са си малко. Чудя се дали само да кача калориите, което не знам как ще стане, понеже този тип храна ме засища и с малко или да включа и някой въглехидрат.
Тренирам силово 6 пъти седмично.

Колко калории приемаш на ден. Аз с две тренировки седмично, ако падна под 2000 кал свалям, ти сигурно трябва поне 2200 за хапваш.

# 173
Не се сърдя, аз нали сама поисках мнения. Heart
Само за информация махнах част от въглехидратите от зеленчуци и вдигнах малко мазнините.

# 174
Лимонче, браво на теб, 30 кг си е впечатляваща цифра, а и ти далеч не си имала кой знае какъв излишък. В началото бях на 1200 ккал на ден средно като започнах стриктното НВ-ВМХ, и ми стигаха отвсякъде, чувствах се сита. Заради това, че ми се омота цикъла, който принципно е като часовник, си наложих да вдигна калориите. Двуумих се дали да вдигна въглехидратите или калориите, като знам, че вдигна ли въглехидратите автоматично ще вдигна и килограмите, решението го взех лесно Blush, вдигнах калориите.
Има един сайт https://www.dietdoctor.com/low-carb/keto с достъпна и ценна информация, и имаше видео, че високоинтензивните тренировки не са препоръчителни при този скромен прием на въглехидрати Blush, също и силовите трябва да са по-умерени.
Дух-че, много малко е това ядене за цял ден, според мен, а и със сигурност нямаш пълноценен сън, заради малкия, ще ти трябва повечко хапване. Спокойно вдигни и протеините, и мазнините, зеленчуците като за начало си ги яж на корем, то и без това кой знае колко няма да погълнеш. Аз така започнах, сега са ми много малко, мислех, че ще изпитвам огромен глад и си правих големи салати, да ама не, бързо се насищам и сега зеленчуците са ми много малко 1/2 домат и 1 краставица, и съвсем малко зелена салата, примерно за днес.

# 175
  • Бургас/Пз
Лимонче, 6 дни си е сериозно терниране, а доколкото си спомням залагаш на доста тежести. Според мен мускулът има нужда не само от протеин, той има нужда да се нахрани, а това става с въглехидрати. Когато аз исках да направя мускули започнах след тренировка да хапвам доволно количество В, както и час и половина преди тренировката пак В. Протеинът по 2.5г на кг телесно тегло. Без В и достатъчно протеин, мускули не стават. Много са малко хората, които успяват в високомазнинен режим да направят мускули. Има и такива, но са рядкост.
Някога имах един треньор, който казваше, че храните за качване на мускул без да се омазнява човек се броят на пръстите на ръцете.
1. Пиле
2. Риба
3.Телешко
4. Яйца/белтъци
5. Извара
6. Ориз
7.Овесени ядки
8. Зеленчуци /без скорбяла/
9. Кисело мляко
10. Пълнозърнест хляб /да, колкото и да е чудно, той не изключваше хляба, но само домашен или в краен случай Вита и то до 2 фил на ден след тренировка/
Няма шоколад, няма захар, няма сладко, няма плодове. След 1 месец на този режим мускулите са факт и после вече може да се добавят и "разглезващи храни" веднъж седмично.
Признавам си никога не съм го правила, защото за мен това е голяма воля. Но имаше момчета в залата, които искаха мускули за лятото и се пробваха. Телата им се променяха с всеки изминат ден. Като цяло те и за състезания с подобни режими се подготвят. Ориз, яйца, извара пиле и зеленчуци + добавки 🤣🤣🤣

# 176
Приемам по около 1700-800 калории, но не винаги успявам да ги стигна. Като цяло съм доста активна цял ден. Тренировките ми са само силови. Кардио не ми понася добре.
Тежестите, с които тренирам не са малки. Тяга  правя с 70, клякам с 80 и хип тръст пак с толкова. Най-кратката ми тренировка, когато бързам е час, а когато имам повече време 2,5 часа.
Ани, за мен дисциплината не е проблем. Скриншотнах си поста ти. Много е полезен! В момента съм болна, но щом оздравея ще започна плавно да вдигам калориите и въглехидратите и ще гледам как се развиват нещата.

# 177
Извинявайте, че се включвам в темата, но винаги съм се чудила бял ориз ли препоръчват, защото в него няма нищо полезно? Защо не го заместват с елда или киноа?

# 178
Извинявайте, че се включвам в темата, но винаги съм се чудила бял ориз ли препоръчват, защото в него няма нищо полезно? Защо не го заместват с елда или киноа?
По калоричен е или поне е с по- висок глекимичен индекс. А за хора, които тренират с цел покачване на мускули, калориите от чист въглехидрат са много ценни.
Иначе има и кафяв и черен, малко по калорични като басмати и жасмин. Храната много зависи от целите.

# 179
  • Бургас/Пз
Разбира се, че може. Просто в далечната 2005 на пазара трудно се намираше друго освен ориз. За сладки кортофи никой даже и не беше чувал. Написах тези 10 храни само ориентировъчно.

Лимонче, бих вдигнала калориите с около 300, които бих разпределила между П и В и то точно в пред и следтренировъчното хранене. Другото, което е добре до помислиш е почивките между мускулните групи и доброто възстановянето. Понякога то е "виновно" за липсата на прогрес в мускулатурата. Сигурна съм, че ще се справиш. Сподялй тук, интересно е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт