/Пазаруване от Aliexpress.com 61

• 34 223
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Вече се беше обсъждало назад, Но аз пак да попитам. Все си мисля, че поръчки до 01.07. ще са необлагаеми с ДДС. И ми се ще до тази дата да си поръчам сумати неща още и да съм спокойна, че дори да дойдат през Юли, няма да се налага да плащам. Вие как мислите?

# 91
От 1.07 само ДДС ли ще се плаща, и къде ще се плаща, в пощата при вземане на пратката или.... Rolling Eyes ?

# 92
  • Бургас
От 1.07 само ДДС ли ще се плаща, и къде ще се плаща, в пощата при вземане на пратката или.... Rolling Eyes ?
автоматично още при самата поръчка, ще ти го взимат от картата

Вече се беше обсъждало назад, Но аз пак да попитам. Все си мисля, че поръчки до 01.07. ще са необлагаеми с ДДС. И ми се ще до тази дата да си поръчам сумати неща още и да съм спокойна, че дори да дойдат през Юли, няма да се налага да плащам. Вие как мислите?

и аз питах същото митниците, но все още нямам отговор - вероятно и те не са съвсем наясно

# 93
Тя поръчката е направена вече. Няма как да е автоматично.
Жената пита за заварени случаи...днес прави поръчка, тя пристига след първи юли.

# 94
  • София
Ако няма доказателство, че е платила ДДс при поръчката, сигурно ще  трябва да плати.
Но каква е самата организация - май никой още не е наясно. А времето си върви.

# 95
  • Бургас
Тя поръчката е направена вече. Няма как да е автоматично.
Жената пита за заварени случаи...днес прави поръчка, тя пристига след първи юли.
да де точно, питах за поръчките направени преди 7 месец, а идващи 7 месец

# 96
Ти писа че ще го вземат от картата. Как ще го вземат, като аз днес съм платила, картата не ми е запаметена..не могат нищо автоматично да ми дръпнат от нея, освен това, което вече е дръпнато.

Аз не вярвам нещо да има промяна за тези поръчки от сега. Ще си ги получим. АЗ чакам три флашки, не се притеснявам изобщо.

# 97
  • BG-DE
Б белгийския сайт на предната страница беше обяснено, че ако поръчаната стока пристигне след 01.07. се дължи ДДС, независимо, че е поръчана по-рано. Плащането естестествено ще става при получаването, няма как някой със задна дата да ти дръпне ДДС-то.

# 98
  • Бургас
Б белгийския сайт на предната страница беше обяснено, че ако поръчаната стока пристигне след 01.07. се дължи ДДС, независимо, че е поръчана по-рано. Плащането естестествено ще става при получаването, няма как някой със задна дата да ти дръпне ДДС-то.
така е, но мен малко ме съмнява дали ще ми спрат тиксото от 2 долара, за плащане на ДДС (въпреки че след 1.07.2021г. ще е задължително и за тези на ниска стойност)
това с задната дата мисля че е добавено, защото ще има и пратки над 30 лв. , или в Европа 22 евро

тоест, мисля че за тези поръчаните преди 7 месе

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 17:11 от musicdoubl3

# 99
Току по пуснах оплакване за едно от нещата, които получих, тъй като не отговаряше на описанието. Имате ли представа дали и колко от тези оплаквания приемат. Дали ще ми върнат някакви пари?

# 100
  • Бургас
Току по пуснах оплакване за едно от нещата, които получих, тъй като не отговаряше на описанието. Имате ли представа дали и колко от тези оплаквания приемат. Дали ще ми върнат някакви пари?
приемат, частично връщане

# 101
  • BG-DE
musicdoubl3, би трябвало да спрат и тиксото 😊 точно, защото необлагаемия минимум (30 лв. или €22) пада от 01.07., друг е въпросът върху каква сума ще го начислят, тази декларирана от продавача или ще искат фактура.

# 102
Вчера за първи път ми извадиха касова бележка за плика, който получих. Видях че пише имената ми и стойност 0.00лв 🤨

# 103
  • Sofia
За поръчката ми, която от много време пътува сега излиза това в Алиекспрес, но не и в тракинг сайтовете:

Estimated delivery: May 27

Due to logistic backlog, your parcel will delayed 17 days.

# 104
И на мен ми го изписа някъде това на една поръчка.

Чакам две всеки момент. Нещо се бавят.
През Белгия едната. Другата през Нидерландия.

Общи условия

Активация на акаунт