Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 7

• 38 751
  • 763
  •   1
Отговори
# 285
Аз освен, че ходя на работа, си върша и цялата домакинска такава (включително и прозорци), а и в градината влизам в събота и неделя да помагам. Ако няма изрично противопоказание не мисля, че е проблем с умерени движения да се върши работа.
Виала, моя лекар, категорично ми забрани ваксина, докато съм бременна. Самия той е ваксиниран, имам му доверие, че е прав.
Колкото до чистенето и домакинските задължения, аз съм сама, с дете на 5 и куче, мъжа ми го няма, няма кой да ми помага. И чистя, и пазаря, и куче разхождам. И с предната бременност си правех всичко, не виждам проблем, освен ако няма противопоказания от лекар.

# 286
  • до най-прекрасния мъж

От кога може и с електронен подпис? Аз търсех преди 4-5 месеца такава опция, но не открих. Трябваше да се регистрирам в някакво тяхно приложение, като изискваше сканиране май на лична карта и самото приложение те снима. Но ми се видя тегаво и не се регистрирах. Сега да няма облекчени условия?

Не знам от кога може, но ето официалния сайт - https://www.nssi.bg/eservicesbg/epik
Цитат от страницата:
"Издаването на ПИК на НОИ по електронен път се извършва чрез електронна услуга на НОИ с помощта на мобилното приложение на Евротръст за подписване с мобилен квалифициран електронен подпис."
Да, същото е. Поиграх си да се регистрирам, отне ми 10 мин, регистрацията изисква само лична карта и мобилен телефон с интернет. Лесно е и не изисква да имаш предварително електронен подпис. Създаваш го с това приложение Евротръст. Аз имам издаден друг електронен подпис, на флашка и мислех, че с него ще може. Но уви, с него не става, само с това тяхното приложение. Вече имам издаден ПИК на НОИ без да ходя до техен офис.

# 287
Аз бях днес на масаж, много съм доволна, в началото малко се притестих дали ще мога да стоя настрани и после по корем,  но проблеми нямах. 
Къде усещате движенията на бебчетата ви, моето продължава да е седалищно май, усещам го ниско, почти от където почва окосмяването,  най-често го усещам когато лежа настрани и леко си свия крака

# 288
И аз уикенда си измих прозорците.
Мимка, да не би да си изкарала Ковид? Този показател от вирусологията не е ли антитела за ковид?

# 289

От кога може и с електронен подпис? Аз търсех преди 4-5 месеца такава опция, но не открих. Трябваше да се регистрирам в някакво тяхно приложение, като изискваше сканиране май на лична карта и самото приложение те снима. Но ми се видя тегаво и не се регистрирах. Сега да няма облекчени условия?

Не знам от кога може, но ето официалния сайт - https://www.nssi.bg/eservicesbg/epik
Цитат от страницата:
"Издаването на ПИК на НОИ по електронен път се извършва чрез електронна услуга на НОИ с помощта на мобилното приложение на Евротръст за подписване с мобилен квалифициран електронен подпис."
Да, същото е. Поиграх си да се регистрирам, отне ми 10 мин, регистрацията изисква само лична карта и мобилен телефон с интернет. Лесно е и не изисква да имаш предварително електронен подпис. Създаваш го с това приложение Евротръст. Аз имам издаден друг електронен подпис, на флашка и мислех, че с него ще може. Но уви, с него не става, само с това тяхното приложение. Вече имам издаден ПИК на НОИ без да ходя до техен офис.

Момичета лека бременост до хубав финал и от мен, следя ви,  защото съм с термин 11.10. ( момиченце).

По въпроса за електронния подпис и НОИ, вече се подават болничните само с Ел. подпис от м. януари на 21г.

Аз съм с флашка Ел. подпис на Борика и си става но има разлика в електроните подписи някой важат само за фирмената документация други за междуведомствени и т. н. за това не всички стават за НОИ.

Следя се в Щерев и не са ми взели пари за ЛКК при болничен до сега.

# 290
Момичета, да попитам някоя от вас следи ли се при д-р Борислав Иванов в Пловдив? Болничен взимали ли ли сте от него?

# 291
  • София
Някой може ли да ми припомни във втория триместър какви стойности трябва да има макс кръвната захар сутрин на гладно. Моята е 4,19 измерена тази сутрин. По референтни стойности съм в норма, но си спомням, че при бременните референтните стойности са други, но не ги намирам.

Освен това ми излезе малко занижен хемоглобин:
Hgb (Хемоглобин) - резултат 117g/L при реф. ст-ст 120-160
Hct (Хематокрит) - резултат 0,350 L/L при реф. ст-ст 0,360 - 0,480

Това достатъчно ли е, за да се установи анемия, или просто съм тръгнала по пътя към нея, но не съм стигнала?

Иначе като по-ведри новини, струва ми се че днес усетих бебето за първи път Simple Smile Ниско долу и вдясно като съвсем леко побутване (или трептене на мускул - вече не знам какво си въобразявам и какво не), бях леко присвита и може би заради това изобщо усетих нещо. Като се изправих усещането изчезна.
Като се похвалих на мъжа ми и му дадох да пипне, той ми каза, че го е страх нещо да не го ритне от към корема ми. Grinning Може би защото тогава вече рязко ще стане реално за него какво се случва в тялото ми.

# 292
  • София/Севлиево
Прозорците ги мие ММ,и слава богу,щото ми е едно от най-неприятните неща.Аз май само дрехите простирам и после ги прибирам.Прахосмукаката чисти сама,миалната мие,пералнята пере,храна готова си вземаме отвън и само за дрехите и леглата да са отправени ми е грижата.Е,през уикендите понякога готвя , но си имаме местенце до дома,където готвят много вкусна домашна храна и през повечето време от там вземам.
Моята КЗ от вчера е 5,20,ама повечко сладко ядох предните дни,а хемоглобина ми е тръгнал надолу и вече е 125(в началото на бременността беше 150+).Май ще ми изпишат желязо,миналия път не съм вземала...

# 293
Кръвната захар без значение от триместъра е до 5.1 на гладно. Системни измервания над тази стойност показват някакъв нарушен глюкозен толеранс, ако са по-високи може да става дума и за гестационен диабет. И в такива случаи обикновено се минава на хранителен и двигателен режим. Инцидентно по-висок стойност може да е резултат от повече хапване на сладко и въглехидрати предния ден.

Някой може ли да ми припомни във втория триместър какви стойности трябва да има макс кръвната захар сутрин на гладно. Моята е 4,19 измерена тази сутрин. По референтни стойности съм в норма, но си спомням, че при бременните референтните стойности са други, но не ги намирам.

Освен това ми излезе малко занижен хемоглобин:
Hgb (Хемоглобин) - резултат 117g/L при реф. ст-ст 120-160
Hct (Хематокрит) - резултат 0,350 L/L при реф. ст-ст 0,360 - 0,480

Това достатъчно ли е, за да се установи анемия, или просто съм тръгнала по пътя към нея, но не съм стигнала?

Иначе като по-ведри новини, струва ми се че днес усетих бебето за първи път Simple Smile Ниско долу и вдясно като съвсем леко побутване (или трептене на мускул - вече не знам какво си въобразявам и какво не), бях леко присвита и може би заради това изобщо усетих нещо. Като се изправих усещането изчезна.
Като се похвалих на мъжа ми и му дадох да пипне, той ми каза, че го е страх нещо да не го ритне от към корема ми. Grinning Може би защото тогава вече рязко ще стане реално за него какво се случва в тялото ми.

# 294
Моят хемоглобин беше също 117, лекарят каза, че за сега ще го следим, не ми изписа нищо, въпреки че преди съм била с анемия и по-висок от 120 не ми е бил никога. Според него било нормално да падне по време на бременност,щял да ми изпише лекарства ако падне около 100 или ако не се чувствам добре/а на мен ми е ок, само ниското кръвно ме мъчи/. Разбира се това е мнението на моя АГ, добре е да се консултирате и с вашите.
За захарта и аз доста се притеснявам и я следя, за сега не се качвала повече от 5.

# 295
Момичета здравейте днес бях на преглед всичко е наред 162гр е бебчо днес ми казаха че мислят че е момиче но на 26ти съм на ФМ и тога ще ми потвърдят . Много сме щастливи че и от двата пола ще си имаме . 😍💕🥰

# 296
Здравейте и от мен! Днес имах ваксинационен ден. Поставиха ми втората доза на Пфайзер и след 10 дни вече би трябвало да имам добра защита. Много ми олекна... Засега нямам никакви странични ефекти освен болката в ръката както при първата доза(бях се притеснила да не вдигна температура). А на детето поставихме ваксина за варицела и при нея всичко е наред. Очаквах да е кисела или температура, но е във вихъра си. Утре е на градина и смятам да си почивам, че е вкъщи от преди празниците.
Още нещо... казах, че ще се похваля, ако си уцеля размера дънки онлайн(за пръв път в живота) и се хваля. Може би щях да вляза един номер надолу, но гледам в перспектива 😀
Между другото препоръчвам модела, защото е с ластик под корема и няма да топли лятото.

# 297
Може ли линк към дънките
?
Благодаря!

# 298
  • au bout du monde
Meti97, Другият път я викни тя да ги измие😂

Аз правя всичко стига да се чувствам добре👌 но е факт че се уморявам повече а съм едва 19с. Предният път мисля че умората дойде към 28с чак.

Купих си къс клин от waikiki. Взех Л, голям ми е за сега, но после видях че има копченца отстрани😊

# 299
Лятото не мога да си се представя с дънки,  мен страшно много ме изпотяват и като знам, че по принцип мразя жегата, а сега цяло лято с този корем и кг не знам как ще изкарам.  Винаги съм предпочитала рокли, Поли, къси панталони...От трите ми бременности това е най-кофтия сезон за раждане. Първия ми син е роден февруари,  цяла зима бях по къс ръкав, защото ми беше адски топло, за мен беше екстра.  Втория ми син е в началото на юни, май месец едвам дишах, цялата се подувах. Сега като си помисля,  че има още юни,юли,август и септември лошо ми става.

Общи условия

Активация на акаунт