Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти 2

  • 119 616
  • 339
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 587
Момичета,направих в събота тортата с мечо Пух - стана супер.Покритието и самата фигурка направих от парено тесто и после замесено с пудра захар.Но е такава играчка ........отиде ми почти цял ден.....
Благодаря ви за страхотните идей!  bouquet

# 16
  • Мнения: 6 243
Нямаш ли снимка? Grinning

# 17
  • Тайна, майна
  • Мнения: 235
Някой има ли представа как се прави глазурата на тортата с лешници и шоколад на сладкарници "Неделя"? Шоколадова, ама не е твърда, та като режеш тортата да се чупи, а една такава......точи се. Стои някакси ......... лепкаво.  newsm78

# 18
  • Мнения: 6 243
Някой има ли представа как се прави глазурата на тортата с лешници и шоколад на сладкарници "Неделя"? Шоколадова, ама не е твърда, та като режеш тортата да се чупи, а една такава......точи се. Стои някакси ......... лепкаво.  newsm78
Виж тук
http://joyofbaking.com/ganache.html
Рецептата съм я превеждала и пускала тук, в тоя форум, но в момента търсачката не работи.

# 19
  • Мнения: 3 810
smiling, става и с дъвчащи бонбони, като се затоплят съвсем леко на МВ, по малко и се работи бързо. Аз лятото правих и фигурки така. Междувременно се абонирах за темата  Peace

# 20
  • Мнения: 3 089
внимателно изчетох предната тема (даже позаписах туй-онуй) и сега ми се ще да потвърдя - за да получа ето такова покритие на торта:
http://www.nedelya.com/articledetails.php?ArticleID=226&page_num=12
или това:
http://www.nedelya.com/articledetails.php?ArticleID=249&page_num=6
се използват бонбони маршмелоуз по описаната от наталина рецепта. по същия начин се правят и фигурки. така ли  newsm78
с тази разлика, че покритието се разточва, а фигурките се оформят. това ли е?

# 21
  • Мнения: 6 243
Покритието на тези две торти със сигурност не е от маршмелоуз. Това тук има лъскавина, докато ако се направи с маршмелоуз, "чаршафът" е матов.

Според мен това тук или е сметанов крем (което е напълно възможно при тортата с влакчето), или някакъв вариант на "роял айсинг" - т. е. нещо с много желатин.

# 22
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Хапке, аз си мисля, че това е или някакво готово покритие(професионално) или някое от нашите покрития, но намазано отгоре с желатин или олио. Не може да е крем - крема не блести така.

# 23
  • Мнения: 6 243
Възможно е да е от онези готовите - тортите, които се предлагат в нашит есладкарници, са със същото покритие, но на вкус е нещо като сметана. Затова така предположих. И наистина много лъщи на светлина  newsm78 Но маршмелоуз не е Naughty

# 24
  • Мнения: 5 877
Има ли шанс да е онова с млените бадеми?

# 25
  • Мнения: 6 243
Има ли шанс да е онова с млените бадеми?
Май не. Виж как изглежда това покритие - направено от Наталина - тук
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=354.0

# 26
  • Мнения: 3 089
ок - съб. или нед. ще опитам с маршмелоуз-ите (които между другото днес не намерих никъде околовръс) и отгоре с желатин. тиквата много ме привлича. дано стане нещо задоволително.

# 27
  • Мнения: 3 216
ок - съб. или нед. ще опитам с маршмелоуз-ите (които между другото днес не намерих никъде околовръс)

Има ги в ОМВ-бензиностанциите.

# 28
  • София
  • Мнения: 587
majceto, глазурата от маршмелоус става лъскава ,както е на тортата с влакчето като се намаже отгоре с глюкоза. На вече готовата торта се нанася с четчица .
Успех  bouquet

# 29
  • Тайна, майна
  • Мнения: 235
Някой има ли представа как се прави глазурата на тортата с лешници и шоколад на сладкарници "Неделя"? Шоколадова, ама не е твърда, та като режеш тортата да се чупи, а една такава......точи се. Стои някакси ......... лепкаво.  newsm78
Виж тук
http://joyofbaking.com/ganache.html
Рецептата съм я превеждала и пускала тук, в тоя форум, но в момента търсачката не работи.
  bouquetБлагодаря! Ама май ще изчакам да заработи търсачката.  Laughing Че нещо хич ме няма с чуждите езици.

Общи условия

Активация на акаунт