Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти 2

  • 118 268
  • 339
  •   5
Отговори
# 90
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 566
Е, natalyna  ама аз не се обидих   bouquet, съжалявам ако така е прозвучало, много ми е полезен линка дори. Твоята идея е супер наистина с тоя банан вътре си е уникално. Не мога да повярвам, че от различни крайща на света на хората им идват в главиците едни и същи идеи. Ама знам ли от къде я е изкопала свекърва ми тая рецепта  newsm78.
P.S. Между другото следя с огромен интерес творенията ти. Като се замисля май ти си главния виновник да се запаля така по това сладкарство. Огромно благодаря   bouquet

Последна редакция: сб, 11 ное 2006, 13:46 от korneliia_h

# 91
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 566
korneliia_h не става ли много накъртващо(2п. масло и доста захар, в средата сладко...)?
Ми да ти кажа всъщност не става накъртващо  Mr. Green. Аз по принцип не ям супер сладки неща пък този десерт ми харесва много (все пак захарта без проблем може да се намали при желание). Има тук един момент обаче, аз го правя със сладко от сини сливи, а то е леко киселичко освен и сладичко, може би затова няма проблем. Пък при маслото се слага именно заради този момент и какао. Аз понякога добавам малко сироп в крема, за да стане по пухкав и да не накъртва. Но всеки си има вкусови предпочитания, знам ли  newsm78

Последна редакция: сб, 11 ное 2006, 12:39 от korneliia_h

# 92
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 566
И последно  smile3505  newsm53. Аз нали затова се присламчих при вас, ами коригирайте ме де  newsm10, критики приемам всякакви, то така се учи човек  smile3521

# 93
  • Бургас
  • Мнения: 3 153
korneliia_h, няма нужда от критика, а от похвала; показала си принципа на подреждане много добре; като малка това ми беше любимият сладкиш, само че рецептата на майка е със сладко от вишни /то нали леко киселее/ и чаени бисквити. За съжаление вече не мога да намеря правоъгълни чаени бисквити и го правя с обикновени или "Закуска", но вкусът не ми е като "от едно време" Sad последно пробвах начина на подреждане на Наталина /с два цвята бисквити/ и стана много ефектно, мъжете останаха очаровани, а според мен очарованието се крие в сладкото в средата  Peace

# 94
  • Бургас
  • Мнения: 765
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=75797
Направих тези торти за утре- голямата щерка има рожден ден.
Благодаря и аз за рецептата за захарния фондан, при все че ми е за първи път мисля, че се справих.
Използвах глюкозо-фруктозен сироп / така пише на опаковката/, друг не намерих.

# 95
  • София
  • Мнения: 2 019
Ели, да ти е жива и здрава Сисито! Да те слуша и много да те радва! Весело изкарване на празника.
А тортата ти е станала много красива, другите от албума също ми харесаха. Каква е тортата от вътре?

# 96
  • Мнения: 2 584
Благодаря за линка много нови вариации за крем има там   bouquet. Принципа на подреждане е доста по-различен при мен, но и така също става. Ако имам муза ще го направя тези дни и ще ви пусна снимка на моя модел  Mr. Green.  Но определено ще трябва да изпробвам и новия вариант.
P.S. Аз знаех, че не откривам Америка де, не ме съдете строго  Mr. Green.

не исках да те критикувам, само да покажа снимките че и аз ако няма стъпка по стъпка нищо няма да мога да направя
досега плакнах око и точих лиги от албума на biliana  chef

# 97
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 566
Благодаря за линка много нови вариации за крем има там   bouquet. Принципа на подреждане е доста по-различен при мен, но и така също става. Ако имам муза ще го направя тези дни и ще ви пусна снимка на моя модел  Mr. Green.  Но определено ще трябва да изпробвам и новия вариант.
P.S. Аз знаех, че не откривам Америка де, не ме съдете строго  Mr. Green.

не исках да те критикувам, само да покажа снимките че и аз ако няма стъпка по стъпка нищо няма да мога да направя
досега плакнах око и точих лиги от албума на biliana  chef
Рут аз не съм го приела за критика мила, само се притесних, че съм ви дала рецепта която вече е пусната преди моята.  Hug  Peace. Много ти благодаря отново за съдействието  smile3525. Моля те дай линк на албумчето на biliana да си изплакна очичките и аз  Mr. Green, че идната седмица свекърва ми и майка ми са рожденнички и съм решила да изпробвам някоя от вашите идейки.

# 98
  • Мнения: 883
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=75797
Направих тези торти за утре- голямата щерка има рожден ден.
Благодаря и аз за рецептата за захарния фондан, при все че ми е за първи път мисля, че се справих.
Използвах глюкозо-фруктозен сироп / така пише на опаковката/, друг не намерих.


А къде да видя тази рецепта за захарния фондан? Моля ви, ориентирайте ме! Praynig

# 99
  • Мнения: 2 584
korneliia_h ето ти албума на biliana
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=13689

# 100
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 566
Рут благодаря ти  Hug
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=75797
Направих тези торти за утре- голямата щерка има рожден ден.
Благодаря и аз за рецептата за захарния фондан, при все че ми е за първи път мисля, че се справих.
Използвах глюкозо-фруктозен сироп / така пише на опаковката/, друг не намерих.


А къде да видя тази рецепта за захарния фондан? Моля ви, ориентирайте ме! Praynig
Ето го линка: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=68944.220

Последна редакция: пн, 13 ное 2006, 12:19 от korneliia_h

# 101
  • Бургас
  • Мнения: 765
Сега,ако дадеш и пропорциите за това захарно тесто ще ти бъда много благодарна!  bouquet
Ама разбира се. То инфото е форумско леко променено от мен Wink
Захарен фондан
около 1 килограм пудра захар
1 пак. желатин (моят беше др.йоткер), разтваря се в около каф. ч. вода
1 супена маргарин
120 милилитра глюкоза
ванилия
Захарта се пресява и се изсипва в дълбок съд. В средата се прави кладенче.
Желатина се накисва в хладка вода за 5мин, след това се доразтваря на водна баня. Добавя се маргарина и глюкозата и всичко се изсипва в кладенчето + ванилията. Слдва голямо месене докато тестото се получи горе долу като пластелин. Каквото от него остане неизползвано се прибира в пликче в хладилника.

Аз ползвах тази рецепта. Сега виждам, че има и други варианти, но тогава не ми се търсеше.
И понеже съм доволна от резултата, друга май няма да пробвам.


Ели, да ти е жива и здрава Сисито! Да те слуша и много да те радва! Весело изкарване на празника.
А тортата ти е станала много красива, другите от албума също ми харесаха. Каква е тортата от вътре?

Shoshi благодаря ти! Hug
тортата от вътре не е нищо особено. Моите хора ядат само това дето има сметана и шоколад.
Между 1 и 2 блат сложих крем Оле ванилия+сметана на едната, на другата крем ягода+сметана.
Между 2 и 3 блат намазах с течен шоколад , отгоре сметана. предварително върху блатовете накапах сок от портокал. Блатовете ги купих готови, нямах чак толкова време аз да ги правя.Те си поеха от сметаната и не бяха сухи.
сега отчитам като грешка бони-бона дето сложих отстрани на едната- ами разтече се , трябвало е непосредствено преди да снимките да ги сложа, но кой да се сети. Rolling Eyes

# 102
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 566
Момичета моля ви светнете ме, че нали знаете, че съм начинаещ, колко бонбони маршмелоуз трябва да си взема за да покрия торта с диаметър примерно 30 см. И по колко грама са в пакетче тези прословути бонбони, че не съм ги виждала  newsm78. Ако ме ориентирате и за цена няма да имате равни просто  Mr. Green.  Благодаря ви   bouquet

# 103
  • Мнения: 491
Aз с едно пакетче от 185 гр. бонбони покрих торта 30 см и направих фигурките.

# 104
Колко време минава преди да стане чаршафа твърд и не-особено добър за ядене?

Общи условия

Активация на акаунт