Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Регулирала ли се е кърмата или още цедене?

  • 360
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 203
Здравейте момичета,

Борко е на две седмици, кърмя го и имам кърма. По всички правила за разбиране дали детето яде добре и поема достатъчно количество кърма съм спокойна - гълта енергично, доволно заспива след 15 - 20 минути на гърдата ми , после спи спокойно, акото в памперса не пропуска и една смяна. В началоно се цедих, защото щях да се пръсна , гърдите ми бяха станали на камък и имах много мляко, знаете как е пръвите дни. Имам хубава помпа и се цедих след всяко ядене.  Сега обаче забелязвам , че по часовник гърдата, от която трябва да яде си потича и ме мокри, има достатъчно мляко и в двете от сутринта до вечерта. Гърдите не са ми болезнени вече, нормални са ми зърната не ме болят, не ги чувствам препълнени като да се пръсна. Да продължавам ли да се цедя? Не е ли това знак, че бебчо е показал колко да се произвежда и кога? Всъщност да стимулирам ли още производството на мляко и до кога?

Благодаря Ви много майчета:)

# 1
  • Видин
  • Мнения: 6 757
Както описваш ситуацията, всчко ви е на ред и няма смисъл да цедиш след всяко хранене.Можеш да го правиш само, ако поради някаква причина ти трябва да замразяваш за резерв или когато се пренапрегнат гърдите между кърменията.И то недей да цедиш до край, ами колкото да облекчиш.Аз съм ставала да се цедя само нощем, когато Ева беше спряла да се буди за известно време, защото гърдите ми се пръскаха по шевовете и подгизвах, иначе кърмя на поискване и произвеждам толкова, колкото е необходимо  Grinning                       Все така добре да я карате!

# 2
  • София
  • Мнения: 1 842
По всичко изглежда, че имаш достатъчно кърма и няма да имаш проблеми с нея
Ще ти кажа моето лично мнение-аз лично бих продлъжила да изцеждам.Лекарите ми казаха да се изцеждам, докато се регулира кърмата-около 3 месец.Не съм сигурна, доколкото това е вярно, но и до момента когато спра за няколко дни изцеждането, пък и не се буди през нощта-имам усещането, че ми намалява кърмата./сега Александра е на 2,5 месеца/Чувала съм,че до 3 месец са проблемите с количеството на кърмата-след това нещата се оправят и кърма има достатъчно.
Струва ми се подходящо да го правиш поне до към месец-със сигурност да премине жълтеницата и бебо да позаякне малко.
А ти по колко изцеждаш след кърмене.Ако е прекалено много обаче, да не стане някоя хиперлактация.

# 3
  • София
  • Мнения: 2 952
Аз спрях да се цедя някъде между втората и третата седмица.
Имах много кърма и мисля, че с това й помогнах да се регулира. С първото ми дете цедях до откат и успях да кърмя само 45 дни, защото явно стимулирах много гърдите и те се препълваха, а каналчетата все се запушваха.
Аз бих те посъветвала, ако ти се препълват гърдите да цедиш колкото да ти стане комфортно до следващото хранене от съответната гърда. При мен имаше ефект и кърмя вече трети месец.
Вероятно още много пъти ще се питаш дали имаш достатъчно кърма или пък, дали не е малко. Поне аз понякога мисля, че кърмата а-ха да не стига и на другия ден пък явно бебка е по-малко гладна и гърдите ми са пак препълнени. Единственото важно в тази връзка е как наддава бебето - сигурно скоро ще сте на консултация и ще си по-спокойна.

Сорри, че се получи толкова дълго писание. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт