Сърчице във мен тупти, през НОЕМВРИ 2021 то до мен ще спи!

• 42 210
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Бейби дизайн ми изкара две бебета, Супер яка, ама вече с тези помпащи гуми ще ми дойде тежка като прикача и платформата на малкия батко и търся по-лека. Гледайте на количките седналият кош как е като е легнало бебето- има такива, които пада гръбчето и става абсолютно хоризонтална (по-добрия вариант) и такива, при които самият кош се “килва” назад и бебето дефакто си стои сгънато- тези поне за мен не са ок.
Ноемврийско бебе абсурд да изкара без легнал (“зимен”) кош- другите са супер открити и няма завет.
Шишета и стерилизатори не ви трябват освен ако твърдо не сте решили да не кърмите. Аз кърмих и не са ми трябвали изобщо.
Моята кошара от децата ми е дървена, 120/60 , без допълнителни приставки и шкафове, само легълце. За мен е идеална, големият спа в нея до 4 годишен 😄 само матраци купувам нови.
Аз ще поръчвам от Джордж дрешки, чакам да пуснат 20% на бебешкото и действам. Още са така изгодни, но ще ги поръчвам с вътрешна доставка за Англия и фирма превозвач. Имат директно до Бг, но цените са по-високи и трябва да се освобождава от митницата вече.

# 391
кой е тоя джордж я го пратете

# 392
Напиши George и ще ти излезне. Като качество доближава тези на Next, но са 2-3 пъти по евтини. Но не знам наистина с новите такси за митница как излизат превозите. Преди през Габиели беше 2лв/килограм.

# 393
сега си плащаш и митото там и ддс ма не съм 100% сигурно точно дали и двете но се плаща и реално излиза вече не толкова изгодно поръчката от англия .

# 394
Сега погледнах в Габиели и пише, че от 01.06.2021 отново за лични пратки от Великобритания до България ще е 1£/1кг без доп.такси, ддс и мито. Стискаме палци да е така и със сигурност пак ще си поръчам половината неща от там ☺️

# 395
Честит празник, момичета! Пожелавам на всички ни догодина да празнуваме с малките бръмбари! 💖

# 396
Ама лични пратки не е покупка през сайт Simple Smile

# 397
Момичета, идвам да се похваля с добри резултати от БХС! Heart Ribbon Flowers Hibiscus
Скрит текст:
Доволна съм Blush

Относно пазаруването, ако зависеше от мен, вече щях да съм купила всичко! Sweat Smile
Уикенда купих за малката комплект шапчици и ръкавички от Пепко и като ги показах на мъжа ми, той вика: "Не бързай да купуваш. Има време!" Отговорих му: "Нали знаеш, че не съм суеверна. Ти се радвай, че не сме тръгнали за количка!" Smile
 Проблемът при нас е малкото място в апартамента - 60 квадрата и честно казано, ако купя от сега всичко, няма да има къде да го слагаме. Скоро ще сменяме дограмата на всички стаи + терасата, а и освен това мъжът ми е превърнал хола в офис (и част от коридора и кухнята) и го чакам август, септември най-накрая да се изнесе, защото е в процес на търсене на помещание. Едва тогава (и след почистване) ще е възможно да започна с по-големите покупки.

Иначе нямам търпение август да изяза отпуска и после болнични! Реално погледнато 2 август ми е последния работен ден и броя дните! Sweat Smile Иначе понеже съм на държавна работа, се споразумяхме със шефката след 15 юли да мина на 4 часа. Вие до кога смятате да работите?

Пожелавам на всички весел празник и догодина да го празнуваме с бебоците! Hug

# 398
Ама лични пратки не е покупка през сайт Simple Smile
Всички превозвачи са на принципа, че покупката се извършва в Англия. Те получават стоката вместо теб там (адресът на получателят е техен, а не твой личен). И след това само ти превозват до БГ. Според мен това е лична пратка. Но не съм поръчвала все още тази година. От форуми разбирам, че наистина няма доп.такси, само цената на услугата им е леко повишена.

За да не съм много извън темата..
От два дни долавям леки движения на бебка. Искам вече да е по-ясно, но в 16г.с. толкова.
Замислих се и за далечния период на раждане. Понеже имам раничка на ШМ, дали ще е пречка за естествено раждане. Ще питам и лекаря ми, но досег съвсем изключих да питам дали е фактор.

# 399
Аз пък да ви се оплача от кръвните и микробиологията. С кръвта всичко е ОК ама имам гъби. Утре ще ходя при доктора за рецепта. Някоя имала ли е до сега и какво са и изписали?

# 400

Момичета помагайте... Сега открих че имам големи дефицити на витамини.. В 16 седмица съм... Това много ли е опасно и поправимо ли е... .. Чакам да излезе и Фолиевата, преди да звънна на АГ

# 401
Еми като цяло витамините В и Д отговарят за правилното развитие на ембриона , аз за това го говорих още преди повече от месец . Няма кой да чакаш взимай си вит Д , по 5.000 единици на ден за месец ( после контрола ) ако се качи на горна намаляш на 1.000 едини на ден . Ако не продължаваш . Вземи ви В12 метилкобаламин , от 1.000 единици всеки божи ден

# 402
От Джордж има смисъл да поръчвате с фирма доставчик. Те имат адрес в Англия- поръчвате от сайта на техния адрес на ваше име, така няма ДДС, няма мито, нищо, защото е вътрешна доставка за Англия. После фирмата ви ги доставя до Бг на техните цени- аз ползвам Доставка-Англия 3 лв/кг.

# 403
За витамините ще се включа:
Мисля, че всички мами, забременели проблемно (и себе си включвам в това число) знаят за важността на витамините Б9, Б12 и Д и ги пият и запълват дефицитите още преди бебенцето да се появи - в моя случай аз ги пия от 1+ година и когато щастливото събитие се случи, вече ми бяха в нормални граници.
А тези мами, които забременяват безпроблемно - е, повечето от тях дори не са чували за тези витамини и въпреки това раждат живи и здрави бебенца Simple Smile
Така че - може би и да е било по-добре, че някои от вас не знаят за тези витамини - това за мен означава нормално забременяване Simple Smile

# 404
Момичета,
вчера мина контролният преглед.
Измерихме коремчето,крачета,главичка и т.н.
Докторът предполага,че ще е момче💙
Но не сигурно още...,дано е момче много искам🙏🏼
Малко големичко ми каза,че е...важното да е здравичко,на 23.06 съм на вторият БХС.
Аз още незнам въобще какво ще купувам,може ли линк към този сайт George.Прочетох от по-опитните мами ,че нещата били качествени.
Само положителни новини да има за всички ни си пожелавам🍀🙂

Общи условия

Активация на акаунт