Майчинството счетоводно - 89

• 31 898
  • 731
  •   1
Отговори
# 495
  • София-Младост
За периода след третия болничен, се подава декларация за обезщетението. Повече болнични няма

# 496
Искам да отворя една тема, извинявам се  ако има друга. Детето ми ноември навършва една година. Имам неизползван отпуск преди раждането. Ако реша да се върна в работния процес след съответната ноемврийска дата, какво мога да направя за да не е точно веднага. В смисъл може ли да си ползвам цялия отпуск и чак тогава? Ох, дано съм разбрана.

# 497
  • София-Младост
Може, стига да ви го разрешат.
Иначе може да ползвате отпуск за отглеждане на детето до 2 г.

# 498
Може въпроса ми да е задаван, но не успях да прегледам всички 34 страници. Искам да пусна децата на ясла септември, когато ще са на 1г и 8м. Прекратява ми се майчинството и излизам 2 месеца в платен отпуск. Обаче ако децата не свикнат с яслата мога ли след като ми свърши отпуска да си продължа майчинството до януари, когато стават на 2 години. Или варианта ми е само неплатен?

# 499
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Не, освен ако не ги отпишеш от яслата.Не просто да спрат да я посещават.

# 500
На 06.07.21 г ми се издаде болничен лист от ЛКК комисия за 30 дни. Същият е продължение на предходен и е със задна дата, считано от 04.07.21 г. До тук всичко е Ок.
Днес, когато отидох да го взема от болницата направих справка на сайта на НОИ дали е регистриран от самата болница и за мое учудване не е отразен. Попитах в болницата дали може да са пропуснали да го регистрират, но ме увериха, че е регистриран. В същото време в рамките на деня не го виждам, а обикновено това не е така. Задълбавам така, защото миналата година имах такъв проблем с болничен от личната, която беше пропуснала срока да го регистрира, а на хартия беше подаден от работодателя ми. Беше голяма мъка да го оправя този проблем.
Въпросът ми към вас е възможно ли е да е регистриран, а да не отчита на сайта им? На какъв телефонен номер мога да се свържа с НОИ, за да ми отговорят конкретно на въпроса? Днес звънях на един с 0700...,но никой не вдига:cry:Дайте съвет как да процедирам.

# 501
Здравейте , бихте ли ми казали дали 45 дневния болничен може да се издаде със задна дата ? Трябва да изляза в болничен от 19 юли , но АГ ще е в отпуск до 27 юли и ми каза, че може да то издаде тогава . Дали няма да е проблем това ?

# 502
На 06.07.21 г ми се издаде болничен лист от ЛКК комисия за 30 дни. Същият е продължение на предходен и е със задна дата, считано от 04.07.21 г. До тук всичко е Ок.
Днес, когато отидох да го взема от болницата направих справка на сайта на НОИ дали е регистриран от самата болница и за мое учудване не е отразен. Попитах в болницата дали може да са пропуснали да го регистрират, но ме увериха, че е регистриран. В същото време в рамките на деня не го виждам, а обикновено това не е така. Задълбавам така, защото миналата година имах такъв проблем с болничен от личната, която беше пропуснала срока да го регистрира, а на хартия беше подаден от работодателя ми. Беше голяма мъка да го оправя този проблем.
Въпросът ми към вас е възможно ли е да е регистриран, а да не отчита на сайта им? На какъв телефонен номер мога да се свържа с НОИ, за да ми отговорят конкретно на въпроса? Днес звънях на един с 0700...,но никой не вдига:cry:Дайте съвет как да процедирам.
Лечебното заведение има 7 дни срок от издаването да го регистрира в НОИ.Може още да не се вижда в системата, но по-вероятно е да не е подаден.Трябва да се обърнете към тях, ако не се вижда след 13.07.21г.

Здравейте , бихте ли ми казали дали 45 дневния болничен може да се издаде със задна дата ? Трябва да изляза в болничен от 19 юли , но АГ ще е в отпуск до 27 юли и ми каза, че може да то издаде тогава . Дали няма да е проблем това ?
Точно този болничен може да се издаде със задна дата.

# 503
Много благодаря pantera666.

# 504
Здравейте!
При преносване може ли друг лекар да продължи 45-дневния болничен преди раждане или мога да го продължа само там, от където ми е пуснат първичния?

Също така кога се издава - преди раждането за определен период или след раждането само за разликата м/у 45 дневния /термина/ и рождената дата на детето?

# 505
  • София-Младост
Издава се след раждането, за да се знае броя на дните. Издава го АГ следил бремеността.

# 506
Здравейте!
При преносване може ли друг лекар да продължи 45-дневния болничен преди раждане или мога да го продължа само там, от където ми е пуснат първичния? Издава се от лекарят издал 45-дневния.

Също така кога се издава - преди раждането за определен период или след раждането само за разликата м/у 45 дневния /термина/ и рождената дата на детето? След раждането за разликата между 45-дневния и
 раждането

# 507
Здравейте,

Ситуацията е следната:
Бременна съм в 7ми месец и съм в болничен. В компанията, в която работя съм назначена на срочен трудов договор за 9 месеца. Доколкото съм запозната при такъв тип договори след изтичане на договорения срок спираш да се водиш на работа. Въпросът ми е каква е разликата спрямо обезщетвнието, което се получава и когато нямаш трудов договор майчинството води ли се стаж?

# 508
  • София-Младост
Ако е започнал 45 дневния, ще получавате обезщетение до края на 410 дни, т.нар. "първа" година.

# 509

Изчакайте, при мен се появяват в сайта на НОИ след 2 до 3 дни. Но никога в същия ден, когато са качени.

Общи условия

Активация на акаунт