За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 224
  • 776
  •   1
Отговори
# 420
  • София
На 7++ в един ден започна сам да сяда и да лази по колене. 2-3 дни след това се научи и да се надига до колене по мебелите. Сега на 7++++ може да се изправи прав като се дърпа нагоре. От няколко дни опитва да прави крачки, ама още не може напълно да се координира. (С придържане по мебелите и уокъра)
Не е подпиран с възглавници/гнезда/барброни и такива. Просто вирее на пода и търси начини за придвижване.

# 421
  • Несебър
По принцип от герданчета и гривнички има опасност от удушаване или поглъщане, задавяне. Слагам ѝ огърличката няколко пъти днес за по час, докато е будна. Тя е на 10 месеца. За малки бебета със сигурност изобщо не са подходящи.

# 422
  • Пловдив
На малкия подариха кехлибарено герданче, почти от новороден е с него, към днешна дата толкова е свикнал, че по никакъв начин не му прави впечатление и не го пипа. Достатъчно място има та трудно би се задушил с него. Денонощно е с него. До устата си по никакъв начин не може да го закара, и да се скъса ще изпадне само едно мънисто, защото има възелчета между всяко.
Слънцезащита махам с миене на лице и после тампон с лавандулова вода.
Стабилно започна да стоя почти от края на 7 месец, но пидиатърката наблегна да го поставяме често, а иначе се надигаше от преди това, но не се застопоряваше стабилно.

# 423
Откакто съм го сложила, не съм го махала герданчето. А една приятелка от 2-3 м. беше сложила и детето й не обръщаше внимание.
При нас също е много лек съня рано сутрин от доста време. Но спим на едно легло /нейното, допряно в нашето/ и сутрин най-често е на гърда и гушкам, за да може всички да поспим още час +/-. За некърмени деца може би гушкане ако помогне... Или какъвто е ритуала за заспиване. Или пък ако се правите на заспали. Знам ли.
Аз не помня кога започна да сяда стабилно със сигурност беше след 7м, по към 8м. По никакъв начин не съм я стимулирала да сяда. Въпреки, че от 4м надигаше рамената и главата напред, си я изчаках сама, когато е готова. А и най-често това става около 8м.

# 424
На мен пък ми се препокриват може би с няколко дни-малко седмици разлика пълзенето и изправянето Simple Smile

Излизаме до кухнята пеш понякога  много ни е близо съответно от асансьора до долу слиза и се качва хваната за ръка.Все се качва с десен крак 😃харесва й, не се дърпа да я нося .1г и 4м

# 425
За ставането в 5и30... Ами при нас продължи 3 седмици да става между 5и30 и 06и10 макс. Не искаше да заспива и това е. Сега започна да поспива до кън 7, но се буди като по часовник кън 5 и 30, 6, обаче вече видимо му личи, че не е наспан и успявам да го приспя.
За стъпалата - нагоре се качва като се придържа, надолу тръгва да "лети" 😁
За сядането, абе май седна сам стабилно на 8 месеца, започна да "лази" по корем и да се изправя между 8- 9 месеца. На 10 започна да лази както трябва и 2 седмици преди годинката проходи. Не съм го подпирала, не сме използвали паяк и т.н, беше изцяло на земята.

# 426
Здравейте мами, от седмица насам имаме проблеми с дневния сън, бебка изобщо не иска да спи! Ами сега от няколко дена насам толкова й се спи, че силно присвива очи стиска си ги .. гледа нагоре , гледам направо че заспива обаче опитам ли се да я преспя почва един неистов рев и край! На някой случвало ли се е такова нещо? Стиска очи и се опитва да се ококорва пак.. направо не знам

# 427
Може ли да ме ориентирате откога мога да слагам малчо седнал между възглавници или в барбарон? Сега ще стане на 5м. и когато го хвана в мен дори полулегнал не иска, директно си сяда. Само с пръстчета се хваща някъде и с лекота се изправя. Страхотната ни педиатърка каза по малко на ден, но той друго положение не иска, реве и се сърди. Възможно ли е да му е дошло времето да сяда. Знам, че е рано и той без опора няма да се задържи, но не знам кога е точният момент да го оставям с опора седнал и по колко..... Също и кога да сменим зимния с летния кош на количката. Това най ме вълнува, защото легнал да се вози не иска.

# 428
Нямам зимен ,за новородени и т.н. кош,като почна да се изправя леко и да зяпа й бутнах гърба на първата степен,след време като още се нае нагоре бутнах още една степен.
Слагай се седалката,която не е сезонна все пак. Като не ще легнал да си седи,толкова интересни неща има да гледа.Нашата никога не е и гледала към мен,само в посока напред си лежи,седи и т.н.
Просто любопитството надделява,аз на възглавници не съм я слагала,сама си седна на пода от легнало положение .

# 429
  • София
Пробвахме с летен кош още на 4++, на 45 градуса повдигнат. После върнахме зимния по ред причини и като навърши 6м пак летния. Купихме друга количка, в която си стои полуседнал от 6++ някъде. Дори сега не го слагам съвсем на 90 градуса. Като шефче облегнат се вози.

Никога не съм го подпирала с нищо. От 6м го слагах в столчето само за хранене да хапне (10тина минути макс за ден). Сам си седна на 7++. Педиатър и ортопед категорично казаха като си седне сам (след 7м), преди това тазът им се товари. Аз съм на принципа,че колкото по-малко им се помага за сядане, лазене, ходене, толкова по-бързо биха се научили сами, защото любопитстват и търсят начини да направят това, което искат. Както писах по-рано на 6м почна да се тътри по корем и да обикаля апартамента, на 7++ седна сам и пролази на колене, на 7++++ се изправя сам и се опитва да прави крачки, държейки се за мебели. Хиляди пъти се удря вече, ама е упорит и не спира да пробва различни неща.

# 430
Аз въобще не му помагам да сяда, той иска много да е седнал и това си е. Не лежи. А се опасявам, че е малък и ще си изкриви гръбнака, още не е толко заякнал. Знам, че е хубаво даже след 6м да сядат, но какво да го правя..... Както и да го оставя се надига - в шезлонга, в количката, в мен... А сега де?!

# 431
Аз въобще не му помагам да сяда, той иска много да е седнал и това си е. Не лежи. А се опасявам, че е малък и ще си изкриви гръбнака, още не е толко заякнал. Знам, че е хубаво даже след 6м да сядат, но какво да го правя..... Както и да го оставя се надига - в шезлонга, в количката, в мен... А сега де?!
Едвам издържахме до 5м и половина и я преместихме в др.кош.Не иска да лежи,реве,пищи,надига се...ама тя си седна рано-голямо желание да кюкари😃

# 432
  • Пловдив
Летния кош го сложих, около 4 месечен като беше с подложката, която върви с него. В мен от малък седи седнал, да го подпирам с възглавница от 7++

# 433
Бреее, има ли други бебета, които да заспиват след 1 часа? Вече не знам как да го накарам да заспива по-рано..🦉😐

# 434
Здравейте мами, от седмица насам имаме проблеми с дневния сън, бебка изобщо не иска да спи! Ами сега от няколко дена насам толкова й се спи, че силно присвива очи стиска си ги .. гледа нагоре , гледам направо че заспива обаче опитам ли се да я преспя почва един неистов рев и край! На някой случвало ли се е такова нещо? Стиска очи и се опитва да се ококорва пак.. направо не знам

Общи условия

Активация на акаунт