За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 220
  • 776
  •   1
Отговори
# 450
  • Германия
В общи линии в тази възраст всички бебета пущят, реват, недоволстват, хич не обичат като им се каже НЕ. То това продължава и доста дълго време. И вкъщи е така, мята се назад, или ляга на земята и започва да си удря главата в пода и да реве, че го боли 🙄 и от яслата ми казаха, че като му забранят нещо и той почва да реве...

# 451
Нормално е да пищи,изразява си емоциите.Особено малките,които не могат да говорят И от радост пищят .

# 452
Някакъв период ще да е. Пробвайте различни тактики - не показвайте никакви емоции/отношение като започне /все едно е някакъв страничен шум/; опитайте се да му обясните подробно ситуацията; или пък го разсейте с нещо друго. Просто не му говорете за това, че вика. Друго не се сещам.. трябва да намерите това, което работи при детето. А може и просто да е още в периода, в който му е интересно на детето да вика.

# 453
Колко време след ваксината да рота вирус може да се появи реакция? Малката на 2м, днеска яде съм 5.40 и заспа, и към 7ч с таткото се събуди ме от повръщане на фонтан. Ама наистина като фонтан. На кърма е, не знам дали не и е харесало какво съм яла или е от ваксината. Минаха 5 дни от тогава. До сега така не е връщала. Както си спеше и изведнъж една голяяяма струя полетя...

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 08:01 от MintyMohito

# 454
  • Несебър
Може да е от ваксината, наблюдавайте детето и звъннете на педиатър или изчакайте, ако се повтори.

# 455
Моята като беше на 3 месеца така повърна на фонтан два последователни дни в 5 ч сутринта. От нищото, както си спи, струята излизаше през кошарата. Толкова се стреснах, че я заведохме на гастроентеролог. Нищо и нямаше. Не бяхме слагали ваксина.

# 456
  • Германия
Ох, милото детенце! Ние не сме имали такива реакции от ваксината, при дъщеря ми нямаше май никакви реакция, а синът ми в деня на ваксината имаше малко по-силни колики, но не е повръщал.

Наблюдавайте дали ще се повтори, иначе няма много какво да направите

# 457
Момичета, а джинджифил и лимон от каква възраст мога да давам?

# 458
Понеже другата седмица почвам захранването, как мерите колко пюре е изял в началото, и колко АМ да додам? Яде 180мл АМ сега. Мога ли в шишето от млякото да сипвам пюрето колкото да измеря порцията колко е и после до давам АМ до 180мл.? Не мисля, че за  10-20гр ще е проблем, но някак трябва да се ориентирам.

# 459
Никога нищо не съм теглила.Ако толкова държиш на грамажа,мери на везна.
Аз лично смисъл в това не виждам.
В началото се почва с няколко лъжички така или иначе.Приготвях си същата доза АМ,а колкото изпие толкова.Детето само си показва.

# 460
Аз ползвах кухненска везна Simple Smile

# 461
  • Пловдив
И аз ползвам кухненска везна.

# 462
Здравейте, след пробиване на ушичките на момиченцата, как се грижехте за тях? Размърдвахте ли обеците от първия ден или се изчаква? Бях много притеснена и забравих да питам най-важното..

# 463
  • Германия
Лелее вчера си мислех да питам за обеци. Така и не се престрашихме с таткото да и сложим. Аз незнам какво се прави, но ти можеш ли да ми кажеш на колко е дъщеричката ти и как е минала процедурата?

# 464
  • София
Да,раздвижвайте ги по няколко пъти дневно.
Аз след две седмици свалих медицинските и занених с поръчаните от нас не е  имало проблем.Беше на 6 или 7 м.

Общи условия

Активация на акаунт