За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 224
  • 776
  •   1
Отговори
# 435
Да не е преуморена,следите ли интервалите на бодърстване и сън?

# 436
Така става в периодите на скок на растежа. Или ако времето за бодърстване не отговаря на възрастта й и режима й се е объркал. Но по-скоро е първото

# 437
  • София
От време на време го има при нас. Спи му се жестоко, обаче има нещо по-интересно (нещо в прозорец е видял, чул е кола, чул е баща си в другата стая, че говори или се е научил да прави нещо ново) и почва рев, бутане, ритане. Общо взето 10-15мин и рязко отнася и заспива (е,имало е случаи и по 30мин). Ама са си много нерви в тези периоди.

# 438
Да не е преуморена,следите ли интервалите на бодърстване и сън?

На 7++
Най много 1/ 1:30 ч на ден да спи.. стиска очи постоянно прозява се , гледа нагоре и ако се опитам да я преспя щом затвори очи рсзбере ли че се унася да спи и почва да реве... иначе толкова й се спи че язема ли я на ръце малко да я люшна и се унася😑 и веднага рев.. така е от миналия понеделник. Иначе првз нощтв спи , но много трудно я преспиваме, а не беше така преди

# 439
  • Пловдив
Моя до към 4м заспиваше след полунощ, след тава сам си га изтегли и в повечето случаи до към 22ч е заспал

# 440
Пинли, вече съм сигурна, че е скок на растежа. Ще мине. При нас е така по 10тина дни

# 441
Момичета, предписаха на бебето капки ксиломеразолин, но на опаковката пише да не се дава на деца под 2 годинки, а моят е на 1година и 7 месеца. Някоя от вас да е давала такива капки?

# 442
  • Германия
Момичета, предписаха на бебето капки ксиломеразолин, но на опаковката пише да не се дава на деца под 2 годинки, а моят е на 1година и 7 месеца. Някоя от вас да е давала такива капки?

Аз давам при запушен нос, но има различни дозировки, за бебета 1-2 години, за деца над 2г и за възрастни. Потърсете такива с 0,025 % ксилометазолин, те са за деца под 2г

# 443
Пинки,на мен пък ми звучи като преуморено бебе.Поне нашата така прави като е много изморена .

# 444
Пинки, виж дали Не сте в скок. Напиши в Гугъл- Нани нани бебе календар и провери дали в така.

# 445
Благодаря мамчета от ❤ Едвам удеве успях час и нещо да я преспя седя малко и пак мрънка , сега пак се опитвам дано мине скоро. От седмица нссам имаме проблеми със съня през деня, може и наистина да е преумора 😐 дано мине скоро 😭😭

# 446
Изписвали са ни Назик Кидс, мисля че и те бяха с ксилометазолин. Бяха малко след годинката тогава. В листовката пише за деца над 2 години, но двама доктори ми казаха, че могат да се ползват.

# 447
Пищят ли вашите деца? На 11м е вече и у нас става нещо страшно. Като му кажем, че някъде не може запопва да пищи, да се мята назад, да обикаля пищейки .... ужас. Като сменяваме памперса пак същата работа. Нищо не сме променили или поне не се сещам. Не е да си опознава гласа, просто си недоволства съвсем целенасочено. Какво да правя да реагирам и как или да не реагирам. Явно някъде нещо се е объркало ама да вземем мерки преди да е станало постоянно. Моля някой ако се е сблъсквал да каже какво прави

# 448
Ако личен лекар на бебе има специалност педиатрия, имаме ли право да искаме от него направление за избор на друг педиатър или по регламент той е и ЛЛ, и педиатър на бебето? Благодаря ви предварително!

# 449
Да, можеш да искаш направление за педиатър. Друг е въпросът, че ЛЛ - педиатър ще се обиди...

Общи условия

Активация на акаунт