Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 73

• 37 928
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Не споря. Но знам какво ще получите, ако направите поръчка от въпросния линк.

# 421
Не ми допадна апартамента, липсва ми топлота.
Не бих живяла там.

Аз също. Не ми хареса.

# 422
Въпрос:
Тъй като винаги съм живяла в жилище с отделна кухня, с плочки на пода, сега ми предстои в кухня и дневна, в едно.
Каква подова настилка слагате?

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 22:32 от левскарката

# 423
Предпочитан вариант е една и съща настилка в цялото помещение, за да не се получава накъсване, при това с лайстна между двете настилки. Оптималният вариант са плочки под шкафовете, които няма да се виждат, но няма да се раздуят, ако нещо протече. В останалата част - кеф ти естествен паркет, кеф ти ламинат. Може и плочки навсякъде, но не са предпочитан вариант за жилище в града, а не на морето - държат по-пладно.

# 424
Шкафовете са на крачета, как ще се раздуят? А, дори да протече, тя водата няма да стои само на плочките. И аз бях в такава дилема, в крайна сметка направих една настилка. Плочки навсякъде не исках, обичам да ходя боса.

# 425
Една картина със сигурност ще надживее диван, кухня и почти всяка вещ в обзавеждането и освен, че внася красота в един интериор, може да бъде и инвестиция.
Понякога хората купуват от определен художник, защото му харесват работата или заради някаква кауза. Всеки сам преценява колко би си заслужавало да похарчи.

Жилището от видеото ми изглежда объркано. Харесва ми продуктовия дизайн. Ако всяка част разглеждам поотделно ми харесва, но не и всички съчетани накуп. Не ми се връзват пердетата с този таван, осветителните тела, паркета... имам чувството, че някой си е харесал отделни неща в различни интериори и накрая като не могъл да реши, ги е съчетал в едно.

# 426
Шкафовете са на крачета, как ще се раздуят? А, дори да протече, тя водата няма да стои само на плочките. И аз бях в такава дилема, в крайна сметка направих една настилка. Плочки навсякъде не исках, обичам да ходя боса.

Плочките под шкафовете няма да се раздуят от теч, докато ламинатът под шкафовете е много вероятно да пострада значително. И за да се смени, ще трябва да разглобяваш кухненските шкафове. Ламинатът пред кухнята, ако пострада, по-лесно ще се смени, няма да има нужда от разглобяване на кухнята. Това имах предвид.

Написах ламинат, защото това се харесва повече от естествен паркет в момента.

# 427
Аз съм с гранитогрес в кухненската част и паркет другаде. Сори, ама като знам колко мокря, капя и прочее, за мен това е най-практично.

# 428
  • София
Всякакви настилки стават, стига на вас да ви харесват. Аз съм с гранитогрес имитация на дърво в холокухнята и с подово под него. Идеално ми е, ходя си боса и зиме, и лете и не ми пука какво се полива и разлива по него.

# 429
Подовото отопление е различно, не е масово, мисля. И се прави по принцип още по времето на строеж, преди да са сложили замазката на пода. Един познат така си сложи подово, разбра се със строителя. Не че е невъзможно и след замазката, ама много къртене ще има на вече направен под.

# 430
Ламинат в общо помещение. Не мисля,че се мокри толкова.

# 431
  • Canada
Това мили дами е, шперплат!  на английски може да сте го чували "плийууд"  много качествен и водоустойчив материал.
Нищо общо с  талашит и чам.
Хубаво е човек като е краен по някоя тема да има поне обща култура за материалите !
Не коментирам дали ми допада, но е стилно по ...Икейски Wink

На английски е плайууд.

# 432
Това мили дами е, шперплат!  на английски може да сте го чували "плийууд"  много качествен и водоустойчив материал.
И двете твърдения са неверни- нито е водоустойчив, нито качествен.

# 433
Е, тук нещата опират до дефиниция за качество. Шперплатът за мебели е различен от шперплата за конструктивни цели (освен ако нарочно не се търси промишлен вид), с челен слой от ценна дървесина, много здрав, не се измята. Водоустойчивостта е въпрос на импрегниране и лакиране, а тънките слоеве дървесина позволяват много добро импрегниране в дълбочина. Освен това се огъва добре. Просто е специфичен, но и позволява интересни дизайнерски решения.

https://i.pinimg.com/originals/75/cf/f2/75cff2c9791148fb24b69e01a4399cf6.jpg

https://i.pinimg.com/originals/b4/3d/60/b43d605eea24a9c860962098ea1b49a5.jpg

https://media.voog.com/0000/0040/8168/photos/Chairs.jpg

https://plymasters.co.nz/assets/Products/_resampled/FillWyI2NzAi … -Coffee-Table.jpg

# 434
  • София
Каква според вас е настилката на пода на снимката?

Харесва ли ви?

Общи условия

Активация на акаунт