Гримиране - идеи и техники. Тема № 83

• 55 037
  • 759
  •   1
Отговори
# 420
За да работи една база на окото добре, трябва да е нанесена на възможно най-тъничък слой, защото иначе ще утежни клепача и колкото ѝ да е добра ще се събере в гънките. Може да се използва и покривен коректор, който е сух за под очите, например Фит Ми е страхотен за тази цел Blush

# 421
Да, ама в крайна сметка въпросът на дамата беше дали не е от базата. Обаче не е- яркостта нанесена над какъвто и да е слой база винаги ще е по-сериозна, отколкото без. Лепкаво, мокро + сенки. Ако беше трайността или завършека- да, от базата би било.
База или коректор на тънък слой, отгоре пудра само там, където блендвате- не на подвижния клепач, потупване или пръст и ако не става- не е от базата.

# 422
Аз ползвам Paint Pot от сто години и не съм имала проблем с никакви сенки и пигменти🌹

# 423
Не е грешка да се сложи коректор върху базата. Гледала съм как много гримьори го правят, особено когато базата не е покривна, а почти прозрачна, и искат да изравнят цвета на клепача. След това се сетва с пудра или сенки в телесен цвят. Аз също съм го правила и не съм имала пролем нито с издържливостта, нито с блендването.
Коректора сетваш ли го? Може просто двата продукта да не се сработват помежду си. Пробвай само с базата на Артдеко и я сетни със сянка в телесен цвят. Базата е добра, държи сенките много дълго време на моите мазни клепачи, но аз лично не харесвам това, че има блестящи частици.

# 424
Не е грешка да се сложи коректор върху базата. Гледала съм как много гримьори го правят, особено когато базата не е покривна, а почти прозрачна, и искат да изравнят цвета на клепача. След това се сетва с пудра или сенки в телесен цвят. Аз също съм го правила и не съм имала пролем нито с издържливостта, нито с блендването.
Коректора сетваш ли го? Може просто двата продукта да не се сработват помежду си. Пробвай само с базата на Артдеко и я сетни със сянка в телесен цвят. Базата е добра, държи сенките много дълго време на моите мазни клепачи, но аз лично не харесвам това, че има блестящи частици.
Благодаря за адекватния отговор.
Точно така, гледала съм и аз клипове и начини на гримиране и неведнъж са започвали така.
Само база - става, но ако не се блендва. Идва малко мазна сякаш и “затруднява” четката при разнасяне. И на петна съответно оставя понякога сенките.
Опитвала съм с три коректора…

# 425
  • София
МamaNaMiro , гримовете, които публикуваш много ме радват, много добре умееш да се гримираш. Поздравления за което Simple Smile
В тази връзка те моля ако е възможно да заснемеш кратко клипче как го правиш (конкретно сенките). Ще бъде много полезно за тези като мен, за които това все още е висш пилотаж.

# 426
Въобще не възприемам идеята коректор върху база. Това че някои гримьори правели разни неща, нищо не значи. Те може и малко да китосват върху коректора за да стане по-равно. Но всеки в крайна сметка може да се маже с каквото и колкото иска.

# 427
Абсурд е да сложа коректор върху база и въобще отгоре върху клепача си.

# 428
Lady, само база става, блендва се разбира се, просто тя също се пудри, където ще блендваш. Моят любимец е Mac paint pot, определено го препоръчвам, но напоследък моят поизсъхна (след 2 години вярна служба), не съм се сетила да го подновя и често не ползвам база. В крайна сметка тази стъпка не е задължителна в грима.

# 429
Нахлувам в темата с въпрос: четките само със спрей ли ги чистите или ги миете с някакъв препарат? Имам едно спрейче ама особено четката за фон дьо тен и пудра никак не стават чисти така....
Изключително се радвам, че намерих темата, още съм лаик и само ви чета Heart

# 430
Всички четки мия със сапун за пране. От това по-ефикасно не съм открила и от години едни и същи четки само така ги пера. За тези за фдт и коректор ползвам и силиконов пад.

С база или без база, аз разлика не откривам. И моят пейнт пот изсъхна от неползване. Мисля да хвърля всички бази и повече да не купувам, освен Боби Браун за лице.

# 431
Аз ги мия с течен сапун, спрей имам, но не го ползвам, защото не виждам някакъв смисъл от него.

# 432
С течен сапун не ми се получава добре при по-упоритите продукти. То и с твърдите не става с всеки, определени купувам. Тест за ефективност са ми бюти блендърите. Ако пере лесно тях, с четките е още по-лесно. Макар че имам една четка за фдт, която е по-трудна и от бютиблендър.

# 433
МamaNaMiro , гримовете, които публикуваш много ме радват, много добре умееш да се гримираш. Поздравления за което Simple Smile
В тази връзка те моля ако е възможно да заснемеш кратко клипче как го правиш (конкретно сенките). Ще бъде много полезно за тези като мен, за които това все още е висш пилотаж.
Maryland обещавам да помисля по въпроса Simple Smile

# 434
Моля за мнение за тази бюджетна палитра. Иска ми се да се видя в такива щури цветове, но и да ми хареса, ще я ползвам броени пъти и не ми се инвестира особено много.

Общи условия

Активация на акаунт