Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

МБАЛ Надежда - тема 19

 • 40 143
 • 731
 •   1
Отговори
# 540
 • Мнения: 410
Момичета престой ми заплащане на 2рия пакет за жк. Има ли вариант да ходя на преглед но да не си взема 2рия пакет, а да си плащам всички изследвания.

# 541
 • Мнения: 568
Има. Обаче така изследванията ще заплащате на пълна цена.
Като цяло мисля, че ще излезе по- скъпо, но нека някой ако го е правил да каже.

# 542
 • Мнения: 1 477
Аз не плащам пакети, защото повечето изследвания си ги правя другаде. Само че и първи пакет не съм платила. Ако смятате там да си правите изследванията с пакет ще е по-изгодно предполагам.

# 543
 • Мнения: 66
Момичета, в момента се следя в надежда, нито един болничен не съм заплащала просто съчетавах болничния с месечния преглед 🤗

# 544
 • Мнения: 269
За болничен явно има много големи проблеми. Аз ще си споделя моя казус, защото наистина се получи неприятна ситуация.
Забременях след трета инсеминация и ми казаха, че ми се полага 30 дни болничен, но чаках установяване на пулс, за да ми го издадат. Бях много доволна, защото и без това имах ужасни симптоми и не бях в състояние да работя. Буквално няколко дни минаха от болничния и прокървих. Бях много уплашена, обадих се на регистратурата и помолих има ли вариант да предадат на д-р Персенска за случилото се и когато могат да ми върнат обаждане. Обаче не става така, казаха да се обадя на спешен кабинет, но тел. бил активен след 11 и 30. А ние не бяхме в София, за да отидем веднага в болницата. И така чаках до 11 и 30, обадих се на спешен кабинет, казаха да лежа и да чакам. Ако се засили кървенето да отида в спешния кабинет, ако не да чакам следващ преглед. Еми дочаках следващ преглед, но нищо кой знае какво не ми казаха освен да продължавам с дуфастон+ ношпа. На следващ преглед бях при д-т Цветков, който заместваше Персенска. Той като разбра, че зацапванията не спират повече от месец,  ми изписа терапия с инжекции прогестерон. Обаче болничният ми изтичаше... Показаха ми как сама да си ги слагам, викам си ще се справя. Еми не стана глътнах си езика, обърнала съм бялото на очите и съм нахапала мъжа ми, докато се е опитвал да ме свестни и да ми бръкне в устата. Пълен кошмар. Трябваше да ходя в болницата. Питах за болничен - не може. Пуснах отпуска, мина ми терапията, минах преглед уж всичко беше наред и хоп вечерта като потече една кръв не искам да казвам какъв кошмар преживях, помислих си най-лошото. С мъжът ми веднага на колата и към спешното. Там ми казаха, че вероятно съм имала съсирек, който се е спукал, имало съмнение за леко отлепяне на плацентата. Предписаха ми утрогестан, казаха да лежа и да не се натоварвам и да не си помисля да работя. Е да де, ама болничен пак няма.
И какво се получава сега - не мога да отида на ж.к докато не мина БХС+Фетална. Трябва да чакам още три седмици, защото тогава ми дадоха час за ж. к. До тогава болничен няма. За капак от преживения стрес явно имунната ми система падна, защото се разболях и няма на кого да се обадя, освен да ходя на спешен кабинет. Това ми предложиха от Надежда +че си плащаш прегледа.
И от там идва цялото ми разочарование и стрес от тази болница, защото нямаш лична връзка с лекар и се получават едни парадокси, че лежа за задържане, а болничен не ми дават. Това е трета терапия с прогестерон и две прокървявания и съм на платен отпуск + неплатен, защото не ми стигат дните.

# 545
 • София
 • Мнения: 1 735
Пробвай през личният лекар. Обикновено са разбрани, влизат в положението и дават 14 дни с някаква друга диагноза.

# 546
 • Мнения: 1 477
Момичета, в момента се следя в надежда, нито един болничен не съм заплащала просто съчетавах болничния с месечния преглед 🤗

еми аз платих преглед по жк + преглед за болничен едновременно така да се каже Simple Smile

# 547
 • Мнения: 269
Ако мислите, че не опитах... Навика ми се, каза към болницата да се обърна, измива ли си ръцете не знам си какво и ми затвори телефона.
Просто ми липсва личното отношение и връзка с лекар. Все си мислех, че в такава ситуация законът пази бременните, но явно както винаги съм изтеглила късата клечка. Аз не смея да работя, а работодателят ми си мисли, че го лъжа. Изобщо пълен цирк. Ми то колкото и да обяснявам, че съм в такова положение като не ми дават болничен и си пускам отпуска  кой знае какво още си мислят.


Пробвай през личният лекар. Обикновено са разбрани, влизат в положението и дават 14 дни с някаква друга диагноза.

# 548
 • София
 • Мнения: 1 735
Според мен, като стане 1 декември трябва да си смениш личният лекар. Особено ако си му била от години пациент и те познава. НО по телефона тия работи с болничния не се уреждат. Трябва да изпратиш мъжът си при личният лекар, даже му дай амбулаторните листа да види че са написали с кървене.

# 549
 • Мнения: 370
Напълно подкрепям мнението на Kene. Този ЛЛ не заслужава да има пациенти. Аз от деня на трансфера съм в болничен и на терапия с инжекции Прогестерон. Имах прокървявания два пъти, но за кратко. След като ми изтече болничният от клиниката ЛЛ ми даде направление за комисия, която ми го продължи без дори да ми погледнат документите. Така нямам прекъсвания на болничните и досега не съм платила 1 лев за тях. Кракът ми не е стъпвал на работата и не смятам и да ходя. Тепърва ще проучвам доколко е възможно следящият по ЗК да ми издава болнични.

# 550
 • Мнения: 119
Не е измислен напълно момента с болничните.. на мен също ми казаха, че след положителен тест след инвитро могат да ми дадат 30 дни, после чак след женската консуштация. Така се получават повече от 2 месеца дупка.. добре че се чувствах добре и не ми се наложи да се разправям и с тях и с личния..

# 551
 • Мнения: 477
Здравейте, каква е цената на цветната снимка в Надежда.
Има ли опция за пълня упойка и колко се доплаща?
Благодаря предварително

# 552
 • Мнения: 1 078
ЛЛ няма право да издава болничен, по - дълъг от 14 дни, за всеки следващ трябва да има прекъсване от поне 1 работен ден. Ако искате да е по - дълъг от това трябва да се посети лекарска комисия. Такива са условията. Няма как да се издаде болничен преди 12 седмица, защото за законодателството не съществува бременност преди тези седмици.

# 553
 • София
 • Мнения: 1 735
Моят болничен издаден в 8 г.с. от АГ е с диагноза заплашващ аборт. Така че може! Не съм имала проблем с НОИ. Blush Във законодателството никъде не се взема отношение в коя г.с. се приема една жена за бременна. И няма такъв член в КТ или в Медицинската експертиза на работоспособността в които да е посочено точно от коя седмица една жена е бременна. Някой АГ или ЛЛ ви е заблудил.

# 554
 • Мнения: 370
И аз съм със същата диагноза - "застрашаващ аборт". Първият болничен беше 14 дни след трансфера, при положителния тест от болницата ми дадоха още 30 дни (с комисия). След това отидох на друга комисия, която ми го удължи с още 30 дни.

Общи условия

Активация на акаунт