Родени през месец април 2021

• 27 938
  • 811
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, към бебетата, които са изцяло на ам, по колко мл и колко яденета имате. Моята госпожица е на 2++ и яде по 130 мл макс 5 пъти. Ако не я мъча може и 4 пъти. Това е от седмица, откакто спря да се буди вечер. Та се чудя 4 пъти не е ли малко за тези мл мляко. Иначе добре качва, преди седмица беше 5400

# 136
Деси при бебчо няма протриваме въпреки че и той доста се закръгли. Веднъж ми се подсече страшно много буквално за няколко часа. Редувах судокрем и кокосово масло и до сега процедирам така, судокрема има доста цинк и си изсушава, бяхме с на хип кремчето, но то пък е с по малко цинк.
Ние сме на АМ яде страшно различно всеки път. Лаком си е доста и почти от както направи месец (сега е на 70 дни)ядеше по 120, понякога 140. На село като сме увеличава на 160 почти на всяко хранене. В Пловдив яде в повечето случай 120, за 1 седмица мина на 160, сега от няколко дни почна да яде 80, 100 и заспива, като се събуди съответно е гладен и яде още 45. Имаме 6,7 хранения, пропуска само в 3ч. през нощта. И двата месеца качва по 1300гр. Ако наддава добре би трябвало да няма проблем, може да не е по яденето, ако е спокойно не се притеснявай, но пак се допитай до личния за твое успокоение

# 137
Ползвам само Бепантен и не са имали проблеми. Той е мазен и не изсушава кожата. Ползвала съм и на Мустела, но не ми допада.

# 138
При нас не е имало подсичане, но се беше зачервила. Спрях да използвам мокри кърпи. Винаги я измивам и няма никакъв помен от подсичане и зачервяване.

# 139
  • ...
И аз мия дупето, не ползвам мокри кърпи, само вечер след храна  като я преобувам ползвам Линимента на мустела, той е без измиване и е в основата си зехтин. Може би заради него кожата на бебка не се изсушава от судокрема.
Днес бяхме до църквата на чиста молитва за 40ъия ден от раждането. Чудех се дали да го правя това, не съм много по традициите, но се радвам, че го направих. почувствах се добре 🙂

# 140
И аз мия дупето, не ползвам мокри кърпи, само вечер след храна  като я преобувам ползвам Линимента на мустела, той е без измиване и е в основата си зехтин. Може би заради него кожата на бебка не се изсушава от судокрема.
Днес бяхме до църквата на чиста молитва за 40ъия ден от раждането. Чудех се дали да го правя това, не съм много по традициите, но се радвам, че го направих. почувствах се добре 🙂

Аз ползвам само Liniment при смяна на памперси, само ако сме навън мокри кърпички, обаче миенето ми е много сложно да я държа с една ръка, а с другата да мия. Судокрем беше много добре до преди седмица, не знам изнежват ли се с възрастта Simple Smile сега с бепантен е по-добре, само дано не се подсече, но протритото понамаля. Чудя се дали не е от памперсите, които точно на баджаците оставя ластик следи. Обаче сме на памперс 2 от месеци и все още не й е малък горе на коремчето

# 141
  • ...
И аз забелязвам, че й се отбелязват ластиците на краката, ползвам памперс премиум 2, а тя е 4 кг и 400 грама, т.е. би трябвало да са й даже леко големи. Чудя се дали да не пробвам с лидълските.

# 142
лидлските са много големи.. поне аз такива наблюдения имам...  либеро 3-6 бяха добре след като памперс пюр 1 станаха малки. пуфис 4-8 са по-малки от памперс 4-8..

аз сменям на по-голям размер когато започне да й стяга на краката... около 5.3-5.4 кг е зверчето, на 2.5 месеца и памперс премиум 2 (4-8) й е идеален като размер

а ластиците е нормално да се отбелязват леко според мен.. не да са впити, но да са плътно прилепнали.. все пак нали идеята е да не протича памперса.

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 18:48 от sin_zaek

# 143
Минах на 3ка памперс премиум, защото акулата на 2 месеца тежи 6 килца. Винаги мия дупето.

# 144
Ехо, не съм писала скоро и аз.
Памперсите и аз забелязах, че 2 на памперс премиум се отбелязват.. моето май няма още 5 кг, но е близо.
Бях купила от ДМ техните памперси и пакет Бочко. ДМските не ми допаднаха, едни много фини за бебе, хапващо добре, но бях много приятно изненадана от Бочко, наистина са доста големи, попиват добре, и се слагат лесно. На номер 2 пише сънливко, цената им не е особено по-евтина от памперс премиум. Между другото и мокрите кърпички Бочко 99% вода са готини, и излизат по една от пакет, побъркват ме другите, където излизат по 5 поне ... :Д
Дупето понякога го мия, ама обикновено смяната е съпроводена с голям рев и гледам по-бързо да се оправим. Когато не плаче се възползвам и да я оставя по коремче, доста по-лесно се почиства и намазва дупе.. приятно с полезно. Simple Smile)

При нас от няколко дни са големи колики,  направо е ужас, а вече е почти 2месечна дама. Нищо не помага, освен гушкане по коремче, съчетано с полюшване.. сънят за мен е мит, ама дано се оправи скоро. И нощни паузи още няма дълги, има ли и други бебчета на смесено хранене, с дохранване на всяко хранене, които стават на 3-4 часа максимум нощем? Sad Притеснявам се, че често хапва, по доста, наддава не знам дори дали нвма да е над нормата на следващата консултация (роди се под 3кг и уж било нормално) и не знам къде ще му се види края така.

Мажете ли бебчетата с плажно масло за разходка? Подариха ми едно на wooden spoon , ама нещо не ми вдъхва супер много доверие..

# 145
на бочко памперсите нещо не ми допаднаха хич.. пробвали сме различни марки и тези бяха единствените които не бих повторила... не ми хареса въобще как се залепват... от всички пробвани най-добре й пасват памперс и либеро... някак по-издължени са и не толкова широки.

кърпичките на бочко обаче ги ползваме.. и тези с 99% вода и другите със смрадлика или лавандула... както и с пелените, така и кърпички сме пробвали различни, но от кърпичките бочко съм по-доволна от тези на памперс и почти всякакви други.
също така кремчето за подсичане на бочко ни върши добра работа.. само 2-3 леки подсичания имаше беба, които минаха за няколко часа до 1 ден. ползваме крема на мустела, когато сме извън вкъщи, бочко вкъщи и джинджира, ако има някакво зачеряване...

за коликите.. използвахме капки биоамика (препоръчаха ми ги в неонатологията), сега ползваме коликинд, а в най-тежките кризи помагаше затоплена възглавничка, гушкане и лежане по коремче...

# 146
Био Амика и на нас ни изписаха още в болницата, също инфакол добави педиатърът, ама инфаколът освен да я запече, друго не съм сигурна дали прави .. :д
Костилките аз ги замених със затоплена кърпа, не се харесва никак процедурата, но лежане по коремче в някого наистина помага, ама за докато сме в позата, после се започва наново. Simple Smile)

П.п. Кърпите на памперс на мен ми миришат на химия, честно казано. Имат една серия с кокос, която искам да пробвам скоро..

# 147
На нас ни предстои море сега и нашата лекарка ми каза, че той няма място под слънцето ( е може за няколко минути, но сутрин и късния следобяд) и да не го мажа с нищо и да без витамин Д. Разбира се и сама си знам, а и не бих го пекла, та това е моята информация. Няма да го мажа, защото ще е под хубава плътна сянка Simple Smile

# 148

При нас от няколко дни са големи колики,  направо е ужас, а вече е почти 2месечна дама. Нищо не помага, освен гушкане по коремче, съчетано с полюшване.. сънят за мен е мит, ама дано се оправи скоро. И нощни паузи още няма дълги, има ли и други бебчета на смесено хранене, с дохранване на всяко хранене, които стават на 3-4 часа максимум нощем? Sad Притеснявам се, че често хапва, по доста, наддава не знам дори дали нвма да е над нормата на следващата консултация (роди се под 3кг и уж било нормално) и не знам къде ще му се види края така.

Мажете ли бебчетата с плажно масло за разходка? Подариха ми едно на wooden spoon , ама нещо не ми вдъхва супер много доверие..
Има, има. Тази нощ искаше да стане и по-рано, ама му дадох  гърда и задържах положението до цели пет часа пауза... Гладен е човекът и това е, не го насилвам да си изключва нощното хранене, когато сам си реши, тогава. Забелязвам, че при второто ставане, 5,6ч яде много малко сигурно ще изключи него, първо, знам ли... С нищо не мажа преди разходка, гледам да не съм навън от 1 до 4, че е голяма жега и го държа на сянка повечко. Като почна да мажа ще е с на Адерма някакъв слънцезащитен крем на минерална основа, не помня име, ама четох, че е най-подходящ предвид възрастта им.

# 149
Рейчъл, и моята е същата акула 😃. Ядене не се пропуска, най-много да направи една пауза 4 часа през нощта. През другото време си е 2.30-3 часа. И ние минаваме на 3-ка Памперс премиум кеър. Иначе мия дупето при смяна, обожава да седи без памперс и процедурата с миенето. Мокри кърпи ползвам само през нощта, бях купила 12 пакета Памперс сензитив. И на мен не ми харесват кск миришат и с това темпо не знам кога ще ги изразходвам, но ще взема други след това.

При нас поотминаха коликите. Давах Биоамика и Лефакс, но така и не разбрах имат ли влияние. Сега давам само Омнибиотик панда. Много я мъчи рефлукса. Постоянно е едно връщане, давене, свиване..

Със слънцезащита не мажа и не я оставям на слънце.

Сложих аз летния кош на количката и повече ѝ харесва. Не прави чудеса, но със сигурност повече седи в него, като може да разглежда.

Общи условия

Активация на акаунт