Родени през месец април 2021

• 27 791
  • 811
  •   1
Отговори
# 645
Дано да нямате повече такива епизоди Колорфул! Аз само едно клипче съм изгледала за задаване и не знам дали ще се сетя какво да правя ако ми се случи. Бързо оздравяване Деси! Само не мога да разбера все пак за дете става въпрос и не могат да ви прегледат. Нямам думи.
И бебка е със сополи, но са бели и се посгъстиха. Надявам се да е на отминаване, за сега само физиологичен разтвор и лайка със сол й слагам. Също и 3 пъти на ден й ги дърпам, не смея по често. Още не сме почнали захранване, другата седмица става на 5 месеца и мисля поне да направи 5 и половина тогава да я пробвам. за сега няма интерес към храната, заглежда но не посяга. Гледах гербер пюретата днес, в Кауфланд имат някакво минимално намаление. Вие какви сте ползвали? И пробвали ли сте памперси от пепко? Аз преминах на лидълските и съм доволна, но за информация 😊

# 646
за пюретата.
на гербер са ми прекалено редички първите пюрета, но като за съвсем първо са добре. на хип повече ми допадат като че ли. иначе съм много доволна и от holle и бебевита и дм-ските марки. бебевита повече за плодови като че ли. ползвам и на слънчо био пюретата. пак напомням внимателно да четете етикетите. на пюрето може да пише че е тиква, а да е тиква с нишесте например... а в бг пюретата има олио, захар, сол, нишестета и други и в пюрета за 4+.

като цени... най-често пазарувам от befit. наблизо ми е физически магазин, цените са доста добри и често има промоции на различни пюрета. на дм цените също са много добри. общо взето вече не гледам конкретна марка, а дали ми допада като съдържание и цена и така избирам.  лидлските пюрета също ги хвалят, но още не съм ги пробвала. разгледайте и големите бебешки магазини. понякога има добри промоции. аз още не съм поръчвала така де, че с почти ежедневни разходки до бефит малко се бях презапасила. от испания също се върнах с няколко, които ми харесаха.

за памперсите. аз реших да спра с 'експериментите' и да ползваме само памперс. премиум и актив сериите са добре. и някаква друга  (dry или нещо подобно) ползвахме в испания (от аналога на памперс, който имат там - додот) и също става. за звяра кройката на памперс е най-добре от всичко ползвано. така че от пепко няма да пробваме.

някой взимал ли е дрешки от sinsay. не само бебешки, а въобще. въртят ми се някакви реклами тези дни и някои неща ми харесаха на външен вид и се чудя. сигурно ще скокнем днес със звяра да проверим как са като качество. имам някакви съмнения, защото цените ми се виждат доста ниски.

# 647
Добро утро!

Деси, да оздравява бързо бебка 🤗. От зъби няма как да са тези симптоми, а по скоро покрай тях пада имунитетът и по-лесно се разболяват.

Аз не си правя експерименти с памперсите. От началото сме си с памперс премиум кеър. Поръчвам кашон от емаг и не ги мисля доста време.

От Синсей имам дрехи за малката. Качеството си е окей спрямо цените, но за мен за умалени. Бебка в момента спи с ромпъри от там 80-ти размер и са ѝ точни на дължина, а няма 70см. За себе си не съм пазарувала.

# 648
И аз да се включа Simple Smile тази седмица трябваше да започнем със захранването, но при прегледа вчера докторката каза, че гърлото на малката е леко розово, а и нослето нещо шупурка от 2 дни...и сме на хапченца, пропуснахме и ваксината. Надявам се, че следващата седмица ще пробваме за пръв път тиква Blush По принцип съм купила уред на Авент за готвене на пара и мисля аз да и ги правя, но онзи ден купих едно пюре тиква от магазина за всеки случай да има в нас. В магазина взех най-малкото бурканче като грамаж и си излязох без да прочета какво съдържа. Сега в къщи като погледнах пише, че съдържа тръстикова захар и царевично нишесте...ии не знам дали да й го давам изобщо. Май ще търся друго.
Най-интересната играчка, която имаме и може да играе много е една кравичка от активната гимнастика Grinning всичко друго е за малко. В устата освен ръцете най-много дъвче жирафа. Все още е цял и без поражения, като го мия постоянно под топла течаща вода. Все още няма зъбче.
Обръща се по корем и много й харесва, но все още не е правила опити за пълзене (на 5м май е рано все още). Постоянно иска да става, но не може сама, аз я подпирам за малко с възглавници и е голяма радост.
Много обича да е на ръце и да се разхождам (ужас) Grinning Търси си внимание постоянно, иначе се започва едно викане, чудо.
Нощния сън е кошмар, много е неспокойна, постоянно се върти, не знам по колко пъти на вечер ставам, иначе ще се събуди и накрая винаги я взимам при себе си. Започнах да следя интервалите на будуване и в момента на всеки 2ч и 15мин от събуждането я слагам да спи отново, като заспива почти веднага което е супер. Дано се оправи и вечер този сън. Четох за въпросната регресия в 4тия месец, не знам това ли е, ноо дано отмине скоро. Надявам се да има подобрение, иначе май ще се насоча към консултант и аз.

# 649
  • София
Ivelina_94,с нощния сън сме в същия глас - хем зачести хапвания,хем се буди с нещо между викане и плач. Четох,че било сред знаците,че е готов за захранване. На мен ми изглежда сякаш се успокоява.
И така се пъне непрекъснато да сяда,ако може все да е на ръце и да разглежда,големи протести са и срещу лежането,и срещу съня🤪 Все още е с интервал на будуване 1.45-2.
Бяхме на Памперс Премиум, после открих Pine и минах на тях,но подраних с поръчката на номер 4 и сега докато му станат по мярка ползвам Памперс актив,също ми допаднаха.
От Синсей само за малкия поръчвах,действително са умалени малко. Чакам сега доставка с бельо за мен,ще кажа  как е.
Следя ви за пюретата😊

# 650
Привет!
Имам затруднения със захранването и ще помоля за мнения и съвети.
Започнах уж по схемата с лъжичките,като първото пюре беше морков.Всичко тръгна много добре.Онзи ден дадох картоф с карфиол - не се хареса и не го насилвах.Опитах картоф и тиквичка,но нямаше промяна,хем го разредих с малко адаптирано мляко,че ми се стори гъсто.Плюене,гадене и рев.Дадох тиква,малко бурканче от 80гр,изяде си го без проблем.
Днес реших да опитам да заместя изцяло обредното хранене с пюре,направих пащърнак(вече го беше ял и му харесва) + картоф.Изяде почти цялото количество иии започна рев.Първо реших,че не иска повече и го взех да се оригне,обаче ревът продължи.Предложих пак лъжичка,не иска.Направих най-малката доза мляко,която си изпи "като гладен" и пищенето продължи.Направих още едничка малка доза,и нея изпи И продължи да плаче.Някак успях да го разсея и драмата приключи.
Моля ви,кажете ми кое е правилно - да настоявам да изяде пюрето или няма проблем да продължавам да дохранвам с мляко?
Май не споменах,че захранвам от около 2 седмици.

# 651
Ние се захранваме от около месец вече и често имаме такива моменти. Забелязала съм, че става така като се забавим с храненето и сякаш накрая вече е прекалено гладна, за да се занимава с лъжицата и иска да се наяде по-бързо. Понякога ако много ѝ се спи е по същия начин. Като стане така спирам с лъжицата и давам мляко, наяждаме се и всичко е топ. Но и честно казано не бързаме със захранването, понякога пропускаме 1 хранене с лъжица,  а понякога и двете ако не се наредят нещата. Беба ще навърши 6 месеца на 1 Октомври и сме заменили две хранения вече. Първото е обедно с пюре като за момента ѝ даваме главно тиква, тиква с нещо, картоф или сладък картоф, освен тях сме пробвали морков и пащърнак но нещо не ни харесаха. Винаги слагам и ам/кърма в кашата - някъде бях чела, че е по-добре и така си остана. Второто е следобедното ядене заменено с оризова каша. Педиатърът каза че след една две седмици каша можем да почнем да слагаме по малко плодови пюрета в нея, та това и направихме и много ѝ харесва. И кашата просто така без нищо и с пюре плодово направо е луда по нея - като се забавиш с лъжицата и почва да тропа по таблата на столчето с ръце и като приближиш лъжицата и направо се мята към нея. Столчето ни за хранене на Peg Perego Prima Pappa и сме много доволни.
Сега втори ден не сме яли пюре на обяд, че след морето сме с ужасни сополи. Много ни мъчат и ни е трудно да ядем и да спим. Първо само с аспиратора ги мъчихме и физиологичен разтвор, но не се оправихме и педиатърът ни каза да вземем Тобрадекс и инхалатор. Инхалаторът взехме на Омрон с вид на коте 🤣 първият опит с него беше  провал. ММ накрая ѝ го даде без маската само през устата и добре че всичко гризем в момента та поне там го държеше, но не мисля че помага много. Утре сме на преглед и уж трябва да ни бият ваксини и кръвни изследвания да ни правят, но сега като сме болни не знам дали ще стане.

# 652
Момичета, благодаря за подкрепата!
Ния е много по-добре! Кучешки зъб е на път да избие. Гърлото е леко зачервено и е с хрема. Педиатърката каза да правим инхалация с физиологичен разтвор. Ние също взехме котето на Омрон. Също така изписа Биозин с коластра за подсилване на имунната система, защото от зъбите падал имунитетът.

# 653
  • София
Момичета, да Ви кажа моето лакомо бебе си хапва пюретата като мечка стръвница. Захранвам го от 10.09.2021 (4++ месеца), в началото дадох 4-5 лъжички, но човека си поиска още и дадох около 40-50 грама пюре от карфиола, като първи зеленчук, после го дохраних с АМ. Пробвал е вече карфиол, картоф, тиквичка, морков, тиква, сладък картоф, броколи и пащърнак, както и различни комбинации между тях. Вчера (5+месеца) му дадох и 1/4 жълтък, добре му понесе, а днес вече пробвах да заместя целия обяд само с пюре, ами.... пръсна от удоволствие и заспа в столчето. Усвоих и даването на храна без да си омацва всяка дреха, не знам как стана честно казано, но сега маже само по лигавника.
Имаше кашлица придружена от запушен нос и сополки, Педито изписа сиропче Атусин и инхалации с натриев хлорид. Само два дни не давах пюре, докато отмине хремата. Него го закрепихме, но аз се заразих и не ми е хич весело Simple Smile .
Lexie, сподели моля те как приготвяш оризовата каша. Ще предлагам най-вероятно от 10.10.2021, но като чета на етикета отзад начин на приготвяне и ми се вие свят, също и като слушам Д-р. Ирина Владимирова, как обяснява приготвянето на оризовата каша.... То цяла докторантска наука стана.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 23:20 от Sia_go

# 654
Само минавам да кажа, че другата седмица в Кауфланд ще има намаление на детски храни и памперси.

# 655
  • София
Само минавам да кажа, че другата седмица в Кауфланд ще има намаление на детски храни и памперси.

В Лидъл също от другия четвъртък ще има бодита.

# 656
Здравейте! Андри е роден март, но е в края (27) и там бебетата правят доста различни неща от него, така че ще се присъединя тук. Да попитам, вече не са толкова малки 5-6 месеца и се чудех как слагате маучовците да спинкат? Аз от две-три седмици някъде го държа да спинка с боди с дълъг ръкав и зимно чувалче, но се чудя дали да не почвам с пижамка и отгоре чувалче, или пижамка и голямо одеалце, да не се отвива? И аз незнам? Вие как ги слагате? Да добавя вкъщи е около 23-22 градуса. Доста често проветряваме и се случва да падне около 21-22, но гледаме да държим 22 градуса най-малко. Не че се получава всеки път.

# 657
Здравей и добре дошла в нашата тема!
Аз се водя по детето (проверявам дали е топло нослето/ръцете и гърба. И дали се изпотява.
В сайта на angel baby, като отворите някое чувалче има таблица за размер, дебелина и после комбинация с дрешки. Тя също ми беше ориентир. От както спи с чувалче и двете спим по-спокойно. Аз не се будя да проверя за не се е завила през глава и на бебе спи при еднаква температура без да му става студено, ако се отвие.

Деси, много се радвам, че сте добре вече. Simple Smile)

Момичета, днес пробвах да дам пащърнак, ама не беше добре приет. В смисъл на третата лъжичка стисна устата. Сега още 2 дни да го давам ли като въвеждане на зеленчук или да мина на следващия и да оставя пащърнак за нататък?

# 658
Здравей и добре дошла в нашата тема!
Аз се водя по детето (проверявам дали е топло нослето/ръцете и гърба. И дали се изпотява.
В сайта на angel baby, като отворите някое чувалче има таблица за размер, дебелина и после комбинация с дрешки. Тя също ми беше ориентир. От както спи с чувалче и двете спим по-спокойно. Аз не се будя да проверя за не се е завила през глава и на бебе спи при еднаква температура без да му става студено, ако се отвие.

Деси, много се радвам, че сте добре вече. Simple Smile)

Момичета, днес пробвах да дам пащърнак, ама не беше добре приет. В смисъл на третата лъжичка стисна устата. Сега още 2 дни да го давам ли като въвеждане на зеленчук или да мина на следващия и да оставя пащърнак за нататък?
Благодаря! Имаме чувалче на angel baby сега остава само да видя останалото. При мен пащърнака беше добре приет комбинация с картоф и тиква. 0.5 картоф 0,3 тиква к 0,2 пащърнак.

# 659
Добро утро ☕. Как сте момичета?

Добре дошла, Isi-andi 🤗. Бебка спи завита с одеало и облечена с ромпър. Чудих се дали да взема да пробвам и аз с чувал. Тя се върти изключително много и не знам дали няма да я дразни.

Colorful, аз продължавам по 3 дена да давам, защото на моята претенция нищо не ѝ харесва така или иначе. Според мен опитай и днес и, ако е същото сменяй утре.

Ние от днес ще започваме опитите за самостоятелно заспиване. Много ми е притеснено как ще го приеме и тя и аз 😃. Според консултантката, ако съм твърда, ще отнеме 2 седмици до момента, в който я оставям и излизам от стаята. Дано е права.

Общи условия

Активация на акаунт