Пердета - 10

• 66 137
  • 807
  •   1
Отговори
# 465
  • гр. София
Аз за вилата преди години взех от магазин втора употреба. Вилата ни е в битов стил и исках памучни дантелени, все едно плетени на една кука.
Благодаря за отзивите, Барбалена! Ще разгледам Какаду и препоръчания магазин.

# 466
Здравейте, всички прозорци във вкъщи са и врати (поне едното крило).
Ако искам да сложа тънко и плътно перде как се случва? Имам предвид - плътното от двата края, а тънкото дели ли се? Само една врата няма да се ползва, защото сме я запречили с дивана 🤷🏼♀

И още един въпрос, когато се поставя тръбен корниз, как се позиционира спрямо тавана и ръба?

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 14:49 от payla🤍

# 467
При мен тънкото е цяло и аз съм с врати.

# 468
  • Перник
При мен и тънкото, и плътното перде са на 2 части. Корнизите са монтирани на стената над френските прозорци.

# 469
  • София
Здравейте!😊
Бихте ли ми препоръчали магазини за пердета в гр.Варна с богат избор и с поръчка за ушиване по размер.

# 470
  • Sofia
Взех пердетата от Какаду, единствено ме дразни, че съм избрала някакво летливо тънко перде за спалнята, което не пада много добре 😀 И другото, което е че са ми ги ушили с 5см перделък, а на тези метражи трябваше  8см.. 

Въпреки ниските цени на платовете, ушиването излиза адски скъпо - 12-13лв лм.

Чакам сега и от Curtains.. Там цените на самите платове са по-високи, но ушиването е по-евтино. Платовете са по-хубави и някак са дооста по-прецизни в работата си...  Така че се компенсира.

Сега да ви попитам колко кукички слагате на линеен метър?.... Чакат ме едни 150м, на които трабва да сложа кукички и да набера.... направо ми призля като ги видях колко са малки....
За следващия ап, няма да направя тази грешка 😂

# 471
Пердетата от къртънс са набрани. Аз си плащах и за монтаж, та и кукички не слагах.

# 472
Пердетата първо се набират до определената ширина, завръзват се помощните конци и чак след това се слагат кукички.

# 473
А в Къртънс шият ли на плохи? Аз не обичам перделък на конец.

# 474
И аз не ги харесвам.

# 475
Не съм виждала.
Но пък турските всичките са на плохи.
За мен недостатък на плохите е че ако плата е по-дебел, там където се застъпват повече катове става мега дебело. При един нормален двойноканален корниз това наслояване на плат пречи за нормалното движение. При набраните това не е казус. Имам и от двата варианта и го казвам от опит.

# 476
Да, за такова ушиване слагам два отделни корниза.

# 477
  • Sofia
А в Къртънс шият ли на плохи? Аз не обичам перделък на конец.

Шият, имат няколко вида шев.

Т.е като ги набера щи видя колко кукички ще ми трябват? 
От Какаду си ги взех без да са набрани, от Къртънс не попитах как ги издават. В момента дават убийствени срокове за монтаж (в края на май) , за това и не поисках, ще се мъча сама 😀

# 478
Пак съм аз с прословутите ми пердета, които отлагам вече година.
Става въпрос за спалня с югозападно изложение, светла е. От към мебели е доста изчистена: само леглото с надстройката и срещу него ТВ шкаф. Търся идея за тънко перде и завеса, които да си отиват с мебелите и цвета на стените 🌼 Вече според техния цвят ще добавя шалте с възглавнички, килимче и евентуално картина.

# 479
  • гр. София
Бяло, светъл беж. Мисля, че да се вкарва четвърти цвят не е необходимо. После може шалтето да е като стените - розово...

Общи условия

Активация на акаунт