Пердета - 10

• 66 147
  • 807
  •   1
Отговори
# 450
zlplst, отностно пердетата. Аз имам тръба с халки и в друга стая корниз на който самото перде е нанизано в тръбата. И двете са лесни за поддръжка. Ами да ти кажа май втория вариянт ми е по-удобен и лесен. Тези халки на корниз са ми малко "оф" Laughing Занимавка докато ги махна, пък после да ги сложа. Директно пердето на корниза е 5 мин. работа.

# 451
  • При децата ми
Аз връзвам и с една връзка за всеки случай.
Сега можете да ми се посмеете, ама когато свалях пустите кукички, ги слагах е едно легенче с вода и препарат и ги миех! Чистница съм аз 😉

Абсолютно по същия начин процедирах и аз, ама после пердето с кукичките в пералнята!

# 452
Сега можете да ми се посмеете, ама когато свалях пустите кукички, ги слагах е едно легенче с вода и препарат и ги миех! Чистница съм аз 😉

Абсолютно по същия начин процедирах и аз, ама после пердето с кукичките в пералнята!
Ох, пък аз, откакто прочетох горния пост, все се чудех на себе си защо не съм ги мила...и взе да ме обхваща срам Blush
Жива и здрава да си, че ме светна - ами защото пера завеси и пердета с кукичките Simple Smile 
Не вярвах, че човек може да не види толкова очевидно нещо от собственото си битие...

# 453

Ох, пък аз, откакто прочетох горния пост, все се чудех на себе си защо не съм ги мила...и взе да ме обхваща срам Blush
Жива и здрава да си, че ме светна - ами защото пера завеси и пердета с кукичките Simple Smile 
Не вярвах, че човек може да не види толкова очевидно нещо от собственото си битие...
Е аз бях мазохист, преди да се престраша и да намеря начин как да слагам всичко(пердета с кукички) в пералнята.
Виж, ако сваля 400 кукички и ги измия в легенче и после взема, че ги закача обратно и ги изпера барабар с пердето, направо ми запазете етаж от лудницата, защото ще съм опасна и за другите пациенти.

# 454
Цитат
Виж, ако сваля 400 кукички и ги измия в легенче и после взема, че ги закача обратно и ги изпера барабар с пердето, направо ми запазете етаж от лудницата, защото ще съм опасна и за другите пациенти.
Еее, може да не си за лудница, това си е отвсякъде дзен Simple Smile

# 455
Аз съм още по-дзен, щото гладя десетки метри пердета и завеси.
Не съм ги смятала, колко са общо, но са много.
Първоначално нямах такъв мерак, обаче колкото и да ги опъвам, сгъвам и да слагам двойни и тройни дози омекотител, не ми харесва как стоят неизгладени... и станах дзен😆

# 456
И аз ги гладя. Признавам си, дзен съм.

# 457
И аз ги гладя. Признавам си, дзен съм.
Аз гладя само селските, такива съм ги взела /на две от стаите и в кухнята/, но при предстоящия ремонт ще ги сменя - купила съм плата, много време вече стои на сплескано руло и го местя, не се мачка.
Останалите обаче не гладя и не суша в сушилня.
Всичко друго гладя, но с моите 1.50 ръст, като взема да се плета и в пердетата, не ме намират Simple Smile

# 458
Те и моите бяха така, след като ги взех от магазина вече ушити. Престояха в торбите доста време, закачих ги преди да ги изпера да видя точни ли са размерите- бяха си екстра, все едно гладени. И после, като ги Опрах - дзъннн/дзен😆

# 459
Майко мила, ама да ви дам да ми ги изгладите и моите пердета! Какви ентусиастки само! Как мразя да гладя!  Опъвам ги на простора, а тънките направо ги закачам.
Имам хубава дъска и срам не срам, си прашлясва в пералното- само ризи гладя и рокли.
Детето вика "мамо, вместо тая дъска, можеше ново колело да се купи" ..и виждам как мъжът ми тихичко злорадства.

# 460
Те и моите бяха така, след като ги взех от магазина вече ушити. Престояха в торбите доста време, закачих ги преди да ги изпера да видя точни ли са размерите- бяха си екстра, все едно гладени. И после, като ги Опрах - дзъннн/дзен😆
А не ти ли дадоха първо плата да изпереш и тогава да ги шият?
Аз така правя с всички платове - нося ги у дома, пера, гладя и тогава давам да шият. Че изненадите с дължината са особено неприятни, да не кажа нерешими.
И въпреки тази ми практика, едни изкуствени тънки /не от най-тънките обаче/ пердета в селската кухня след второ пране се свиха с цели 4 пръста, а точно опираха в пода, без да влачат.
Още ги търпя, пред тях се наложи /по друга причина, иначе щях да ги махам/ да позиционирам едно малко елегантно скринче и кресло, та засега само съм замаскирала проблема. На същия прозорец плътните завеси не мръднаха.

# 461
Не, попитах ги, дали не е по-добре да ги изпера и казаха, че няма нужда и не се свитат, което излезе вярно.

# 462
  • Sofia
Здравейте дами, четох, четох, но не намирам, мнение за пердета от Какаду. Имате ли опит с тях и как са с шиенето? Искам да взема пердета за целия апартамент. Обиколих Curtains, Bibbtex, Prima и Какаду. За други нямам сили, а и време, защото ги обикалям с две хлапета на по 2год.... 😂

Единствено в Какаду всичко беше закачено и добих реална представа как идглеждат... В Curtains се сбърках от ровене в десетки хиляди малки карнетки... 😐

# 463
  • гр. София
Здравейте, от кои магазини в София сте доволни като предлагане на платове и евентуално ушиване след това? Ако може в района на центъра и близките му квартали, Младост и наоколо....Магазините по бул. Хр. Ботев, ул. Екзарх Йосиф и тн как са?

# 464
Какаду са сред по-известните, цените им на пръв поглед не са лоши, но като сложиш цена за ушиване и перделък, крайната цена доста скача според мен.

За нашия апартамент си шихме пердетата в едно магазинче близо до Женски пазар. Беше препоръчано тук в темата: http://www.textilano.com/

В Младост 1, в сутерена на блока до пазара има един чичо, добри са му цените, може да идеш да разгледаш. Лошото е, че мострите са изложени в две малки помещения и малко трудно се разглежда и преценява по този начин.

Иначе, на мен сега ми трябват пердета за вилата и искам да са ЕВТИНИ Smiley Харесах си един профил в ОЛХ, човекът се намира в Гоце Делчев и най-вероятно ще поръчам от него. Тънките пердета са по 5-7 лв/л.м. Но ми е трудно да избера по снимка... За единия прозорец ми трябва да е маскимално изчистено, за да се вижда дворът, а за другия прозорец да няма видимост към стаята, защото гледа към пътя. Мислих, мислих и май за този прозорец пердето трябва да е по..как се казва, набрано.

И последно, в Айко също има платове на добри цени покрай промоции. Понякога са с 25% надолу, понякога ушиването е безплатно. Но трябва да се дебне. И срокът за ушиване беше твърде дълъг преди време.

В КарпетМакс пък имаше страхотни пердета, но и цената им беше добра.

Общи условия

Активация на акаунт