Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Възможно ли е да има мухъл под ламината след наводнение?

  • 375
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте! Живея в къща близнак на два етажа. През януари съседа отгоре ни наводни банята. Водата тръгна под паркета в коридора и хола.Разглобихме го докъдето можахме, но остана мокра част в коридора и в хола. Паркета не мръдна, нито се наду,нито се обели. Настилката под него в коридора е плочки и фибран, а в хола дюшеме и фибран.  Още не сме наредили разглобената част. Сега 4 месеца по-късно би трябвало да е изсъхнало.Според вас дали се е събрал мухъл и плесен, има ли шанс да ги има, а да не се раздуе паркета, ако е по-малко количество или водата се е просмукала през плочките и дюшемето без да остави последици?Трябва ли да се пренареди?

# 1
  • Мнения: 595
Мухълът вирее на места, където е топло и влажно, а ако е тъмно - още по-чудесно.Обаче дали има или не - това със сигурност не може да се каже, без разглобяване. В интерес на истината е по-вероятно, ако има да е на мястото, където е дюшемето отдолу. Не е задължително да се надигне от плесен.
Родителите ми живеят в къща и то на 70 г. и имат сериозни проблеми с мухъла. Виждала съм да избива на най-различни странни и най-често скрити места. Много зависи вашата къща каква е, казваш, че е било през януари, дали сте успели да проветрите добре и да изсушите след наводнението и още ред други неща.
Аз лично на ваше място бих пренаредила, за да съм сигурна, че няма нищо. Така или иначе сте разглобили вече половината.

# 2
  • Мнения: 5 332
сигурно е, че ще има. При нас след наводнение имаше. Разбрахме гослед време, когато сменихме ламината.

# 3
  • Мнения: 69
Има огромна вероятност, да, особено ако продължава от някъде да влиза влага. При нас балконът е за ремонт и влиза вода през липсващите фуги на плочките - стените и ламинатът вътре, в близост до балкона са надути и съм на 99% сигурна, че под ламината има мухъл.

Общи условия

Активация на акаунт