Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Миома - алтернативни методи на лечение

 • 607
 • 9
 •   1
Отговори
 • Мнения: 29
Здравейте,

има доста теми за миома в другите отдели, но там фокусът е  оператвиното и премахване и само тук там някое мнение за билки или хормонална терапия.

Моят случай на кратко - на 30г, нераждала, с интрамурална миома на задната стена на матката, с широка основа и големина 4 на 5 см. Най-вероятно вследствие от хормонален дисбаланс (естрогенова доминантност). Имам и кисти на яйчниците. Двама гинеколози, единия от който светило в областта си, твърдят, че единственото решение е оперативно премахване, но признават, че то е временно решение, защото на моята възраст е въпрос на кратко време миомите пак да се образуват ако не забременея до 1г след премахването. Тоест операцията само премахва следствието, но причината (хормоналния дисбаланс) си остава, което за мен не е приемливо...

Взела съм си билковата смес с/у миоми от билковата аптека на ул. Поп Богомил в София.

Възможно ли е алтернативно лечение на миома - с билки, гладолечение или хомеопатия? Моля споделете опита си!

# 1
 • Мнения: 42 962
Въпреки че тази тема се казва Операция на миома, в нея са обсъдени подробно всички възможности. В първия пост са събрани линковете към предишните 6 части, има много полезна информация и за размера, и за операциите, и за билките.

# 2
 • Мнения: 2 686
... Възможно ли е алтернативно лечение на миома - с билки, гладолечение или хомеопатия? Моля споделете опита си!
Не!
Възможно е да забременееш, да спре да расте, да не създава проблеми, да намалее малко като размер от всички алтернативи, които предприемеш (и да си върне/увеличи размера след като спреш), но не е възможно да се "излекува", каквото и да си представяш под "лечение".
Никой не знае какво предизвиква появата на миомите, а с хормонален дисбаланс са много жени в днешно време, включително и такива без миоми.
Моят съвет е да чуеш поне три мнения от доказали се специалисти (не гинеколог в квартална поликлиника) и да слушаш лекари, не форумни "специалистки".
Както казва моят лекар "Българката е известна (сред съсловието) с това, че е единствената европейка, която като й кажат, че има миома, почва да пие турта".
Алтернатива на операцията е емболизацията. Не я препоръчвам, защото не я познавам, нямам опит. Но за една миома, може би си струва да събереш информация.

# 3
 • Мнения: 10 685
Разбира се, че е възможно алтернативно лечение. На енергийно ниво  ако й се въздейства, промените и лечението са напълно възможни.

# 4
 • Мнения: 2 686
Grinning Grinning Grinning
С огромно нетърпение ще следя за резултата. Grinning

# 5
 • Мнения: 29
cool witch,

За мен лечение означава точно това, което си написала! Simple Smile Да не създава проблеми и да не расте. Което явно се случва от само себе си при нормализиране на хормоналния баланс или поне това е мнението на специалистите. Според мен коремната операция е много тежка и рискова процедура, която отгоре на всичкото НЕ лекува, а само евентуално би премахнала съществуващ възел, но е въпрос на време да се появи нов! Казвам евентуално защото има случаи, при които коремът се отваря и после затваря без дори да е премахната миомата, тъй като е прекалено рисково махането - има такъв случай във форума.

Консултирала съм се с 2ма доктори досега, единия от които светило в областта на онкогинекологията. Точно той ми каза, че премахването и е задължително ама след това имам 1г да забременея преди да се появят нови. Да, ще потърся и други лекари, но честно казано не очаквам по-различни мнения. Светилото ми каза “няма доктор с диплома, който да Ви препоръча алтернативни методи” и съм убедена, че е прав. Ако някой може да ми препоръча добър лекар, който да има по-модерни възгледи и опит с алтернативни методи, моля нека сподели!

# 6
 • Мнения: 2 686
GerKa99, няма доктор с диплома, няма и препатила жена, която да препоръча алтернативно лечение на миома. Бих казала, че няма жена, която да не е опитала такова и да е вярвала, че при нея ще се случи чудо. И накрая се стига до операция. А 5 см миома не е голяма, може и лапароскопски да се премахне. 
Но всеки има право да избира какво да прави с тялото си.

# 7
 • Мнения: 29
Затова съм пуснала отделна тема, за да чуя личния опит на вече опиталите алтернативи. Било то положителен или отрицателен.

cool_witch, при теб какъв е случаят?

5см миома може и да не е огромна, но е с много широка основа, в задната стена, и операцията ще е много рискована. Не е “на краче”. И засега дори не съм убедена, че тя ми създава проблеми. Имам смущения в цикъла от известно време, но това може да и от кистите, и от полипа, които също имам. Не съм се опитвала да забременявам.

# 8
 • Мнения: 2 686
Ами наблюдавай я. Ако не расте, няма нужда от интервенции.
Но си намери лекар, на когото да вярваш.

# 9
 • Мнения: 85
потърси групата мултидисциплинарен подход при онкологични заболявания във фейсбук...

Общи условия

Активация на акаунт