Интервално хранене/периодично гладуване/Fasting - тема 10

• 90 927
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
Айде и аз пак тук. Завърнах се днес от морето и още съм на морски режим на хранене. И, понеже за мен почивката е свързана винаги с хубаво вино и хапване на каквото ми душа иска, утре ще се меря, за да установя щетите от почивката. И, разбира се от утре си започвам пак фаст 19/5 с първо хранене кисело мляко и последно хранене в 18.00 ч.

МoniVaseva97 - на този ръст 48 кг са изключително малко. Не мисля, че е редно да се тормозиш за достигане на тези килограми. Аз на ръст 156 см изглеждам най-добре на тези килограми, а ти си по-висока от мен. Ти си знаеш де, но според мен са твърде малко

# 541
  • София
Здравейте! От година съм на 16/8, като имаше ефект със сигурност, използвах схемата като пропусках закуска. Но сега през това лято ако не ям сутрин имам световъртеж и от горещините не мога да го спазвам както преди. В опита си да пропусна закуска и да ям на обяд в крайна сметка ям повече и то често сладки или солени неща, заради ниско кръвно. Тези които правят обратното, пропускат вечерята, имат ли подобни оплаквания, чувствате ли се добре ако храненията са само сутрин и обед, а не обяд и вечеря?
Аз тепърва започнах с 16/8 като първото ядене ми беше на обед, но след няколко дни усетих, че сутрин имам световъртеж и главоболие. И сега ще изместя да пробвам със закуска и ранна вечеря, защото истината е, че не изпитвам никакъв глад обаче това виене на свят и главоболие ме убива.

# 542
По-добре пий вода и чайове. Те ще стабилизират кръвното, ще почистват органите и главоболието трябва да премине. Изключително противопоказно е да се приема храна при липса на глад.

# 543
Аз също не изпитвам глад, но заради виенето на свят ям мед/нещо друго сладко или пия айрян със сол, което прекъсва фаста. Като минат горещините ще се опитам да си върна предишния режим.
По-добре пий вода и чайове. Те ще стабилизират кръвното, ще почистват органите и главоболието трябва да премине. Изключително противопоказно е да се приема храна при липса на глад.

# 544
  • ГЪРЦИЯ
Здравейте момичета , има ли някой да спазва режима?

Този режим отдавна ми се мяркаше в различни сайтове за диети, но не му обръщах  много внимание и все го подминавах ,четейки отгоре отгоре само, не ми вдъхваше особенно доверие... Все си виках как може да се сваля килограми , без да се лишаваш от нищо просто хранейки се в рамките на 8 часа примерно...
И понеже ми е писнало от ограничения и лишения, реших да го пробвам... Допадаше ми и това че се яде когато огладнееш, дори да е късен следобед или вечер , а не насила като станеш сутрин, защото" така трябва "..!
Режима работи, дори и бавно ,но работи! Само търпение да имаш и да му дадеш шанс.Казвам бавно,защото повечето искат да свалят бързо качените от месеци-години килограми,без да се замислят,че бързо свалените кг се възвръщат доста бързо че и с лихва ! На мен понеже ми писна от постоянно сваляне -качване.. реших да не бързам, и да дам шанс поне месец на режима защото търсех постоянен резултат,а не временен ,та каквото това... Започнах на 16/8 ,и мога да кажа че се приспособих доста бързо..За броени дни, не чувствах вече никакъв глад...Това което ми направи голямо впечатление е , енергията която се появи в мен изведнъж , направо летях... нещо което ми липсваше последните години, въпреки приемането на сумати и витамини... И си казах : ето това е моят режим..и дори и да не помогне много с излишните килограми, ще си го спазвам ,и след като организма ми го прие толкова добре, значи всичко е ок! За 2,5 месеца свалих близо 8кг , без да се лишавам от абсолютно нищо ! При това 2 седмици от този период имах застой , и кантара не мърдаше никак надолу, често нагоре , поради жегите, защото задържах вода...същото се случваше и след алкохол... но не придавах голямо значение,защото знаех че е вода... Та с този голям застой, започнах да търся повече информация по сайтовете за този режим на хранене, (тъй като го започнах без много да му мисля, помнех най важното ,че каквото искаш просто го ядеш в рамките на 8 часа....) за да отблокирам зациклянето...От друга страна ме човъркаше нещо ,че поради липса на глад, приемах малко калории за деня... не съм от ящните, и не мога да поема голямо количество храна,гледах да се храня и по здравословно... но решение бързо намерих де (баници,пици,сладки... и наистина решиха проблема)  Sunglasses  все полезни неща  Joy 
Та търсейки, намерих този форум и четейки 1тема се потвърдиха съмненията ми...С този режим трябва да се яде,иначе няма отслабване  Weary  Приемайки малко калории всичко отива в запас ,за черни дни къде казват..  И другото което не очаквах, че с този режим ще забравя напълно за сладкото....аз без сладко не можех ,а сега не го потърсвам изобщо... Е на това вече мога да кажа че е  идеалната  диета-режим !Препоръчвам я на всички!!!
Ох май много дълго стана...  Blush
Записвам се при вас ,дано има интервалки че да обменяме опит и съвети ...а и с компания по лесно се отслабва.
Ще прочета и старите теми (вече съм на 2) защото съветите винаги са ценни...

# 545
Спазвам 20:4 от доста време и е с отлични резултати за прочистване на кръвта и черния дроб. Обаче отключих нежелан страничен ефект - гастрит. Сега ми се налага да се храня редовно, на 3-4 часа. Някой с подобен проблем и как го е решил?

# 546
Някой да е правил воден фаст 7 дни ? Дали е безопасно ? До сега съм правела по 3 дни и имам опит.

# 547
Някой да е правил воден фаст 7 дни ? Дали е безопасно ? До сега съм правела по 3 дни и имам опит.
Правила съм 10 дни. И 5 дни сух глад също.
Всичко е в главата.
Затова- най добре да го правиш извън къщи, някъде в природата.. или под нсблюдение в клиника, ако си начинаещ.

# 548
Чак пък в клиника, едва ли.
Правила съм 10 дневен пост на вода, както и 5 дни сух глад и напротив, работих активно, в летните месеци, цял ден на слънце и съм издържала без проблем.
Не ми оставаше време от работа, за да мисля за храна и вода и тогава реших да ги правя. Мина безпроблемно при мен, без никакви странични ефекти.
Всичко е в главата, да.
Пари не бих дала на някакъв си ментор да ми казва какво и как да правя по време на гладуване, което произлиза от собствения организъм.

# 549
  • София
Аз спирам ОМАД, продължавам на 20/4.

Започнах да тичам и да правя упражнения и храната изобщо не ми стига, нямам никаква енергия.
Явно само с едно хранене не мога да приема нужните калории, за това ще увелича на две.

# 550
На сух глад не се ли дехидратирате? Аз хич не мога да си го представя.

# 551
Аз по принцип не пия често вода (знам че е грешно), та не изпитвах нужда.

# 552
  • Paris, France
На сух глад не се ли дехидратирате? Аз хич не мога да си го представя.

Да, разбира се, но това е желан ефект. Ензимите се концентрират и активизират и започват активно да търсят и ядат болни клетки, стари клетки, износени клетки, непотребни клетки, чужди клетки като бактерии, вируси и гъби.

Сухият глад е по-ефективен от водния и се гори повече мазнина за да се набави вода.

36 часа ми е рекорда със сух глад.

# 553
И аз съм правела често сух фаст . Не ми беше трудно защото по принцип не обичам да се наливам с вода .
Дали може 5 дни сух фаст ?
За сваляне на килограми кой фаст е по - ефективен , сух или воден  ? Някои казват , че е водният 🤔

# 554

Общи условия

Активация на акаунт