Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 559
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 16 635
Всъщност пет човека не оправдават ресурса да ги чакат да се наканят. Ваксинацията срещу ковид вече не е нещо извънредно, не е държавна политика, а лична грижа на всеки заинтересован и не налага извънредни неща, каквото е ангажимент на медиците през почивните дни. Това в крайна сметка ще остане работа само на РЗИ, личните няма да искат да се занимават с ваксина за ковид непрекъснато, а болниците си имат друга работа. А най-вероятно с времето ковид ваксините и бустери съвсем ще отпаднат.

# 16 636
  • СОФИЯ
Дрън, дрън. Болна съм с лоша кашлица,  първо си направих тест за Ковид, отрицателен е. Ваксинирам се всяка година за грип.
Имам бустер, но от края на януари тг. Та къде след месец ще мога да сложа втори не се знае. Супер!

# 16 637
И ние се каним след месец за трети бустер, или преди Коледа точно. Обичайно в болница Лозенец ги слагаме, поне последните два са ни там. Надявам се и тогава да работят.

# 16 638
Не е отпаднал, в процес е на отпадане в Европа. Процесът вероятно ще продължи още една година. Заразените с ковид ще са екзотика, внесена от Азия.
За незагубилите интерес ще пуснат комбинирани ваксини за есенно ваксиниране за грип плюс ковид няколкото варианта.  А може и да не пуснат, зависи колко ще им струва.

# 16 639
  • СОФИЯ
Нотар, думам че няма удобна локация дори в СФ.

# 16 640
Сериозно ли никъде не може да се ваксинира човек в София през уикенда? Що за глупости - имали си били друга работа в Пирогов, ами ЛЛ не иска да ваксинира и ме праща там. А съм с работното време на ваксиниращия кабинет, остава ми само уикенда. За грип може да си купиш ваксина и да ти я поставят в удобно за теб време, за Ковид не може, така че ако обичат да не запразняват болниците от началото на декември. РЗИ не са ми опция - и за там трябва отпуск да си пускам.

# 16 641
ами да, така излиза, няма къде
междувременно в Европа и САЩ си започва зимната вълна, и то съвсем отчетливо, дори и при мижавото тестване повсеместно, нарастващите хоспитализации обаче няма как да не ги отразяват; Азия ни е далече и буквално е последна грижа.

# 16 642
Явно си мислят, че хората имат цялото време на света през делничните дни и че не е нужно през уикенда да ваксинират.

# 16 643
  • София
Причината е по-банална - седенето в почивен ден трябва да се заплаща допълнително, а никой не иска да даде такива пари. И ако действително през почивните дни има шепа желаещи (което е така), съвсем никой няма да се навие да отделя допълнителни средства.

# 16 644
медицинските лица в болници (защото това е специфична професия, в която не зависи дали клиентите, в случая пациентите, ще се разболеят между осем и пет) работят по графици, така че на този, на който му се пада да работи в събота или в неделя,  му е точно същото като да работи във вторник, и да почива в четвъртък и петък примерно

допълнително заплащане има за нощен труд, но и никой няма претенции да ходи да се ваксинира в два посред нощ

# 16 645
  • София
Медицинските лица работят по график, когато става въпрос за грижа за пациентите, а не за висене по празни пунктове за ваксинация.

# 16 646
говорим за 1 (един) брой място в столица на държава от ЕС, с население над един милион човека, в което да има 1 (едно лице) с правоспособност да поставя инжекции от ваксина,  която е силно профилактична и на практика единствена мярка в момента от страна на държавата, и това изброеното НЕ съществува

пък ти си очаквай, че щом и това не може да бъде организирано, изобщо може да става дума за грижа за пациенти

# 16 647
  • София
Като няма интерес - съвсем нормално е да няма и персонал, който да има нулево КПД, да хаби време и на който освен всичко друго, ще трябва да му се плаща допълнително. Да, боцкането на ваксини не е като да приемеш и да се грижиш за болен пациент.
На грижа за пациентите в почивни дни съм се нагледала, както всеки от нас, няма какво да го обсъждаме.

# 16 648
ако за трети път ти обясня, че работещите по график в събота не получават допълнително плащане, дали ще стане ясно, че това не натоварва бюджета на здравното заведение? а отделно държавата им плаща по 10 лв за поставена ваксина

# 16 649
  • София
И отново - нулево КПД. Ок, не им плащат допълнително, но те не правят НИЩО. Нула. КПД.

Общи условия

Активация на акаунт