Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 533
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 265
  • в страната на чудесата
Боднах се след като се прицелих между две бенки точно в делтоида под рамото, имаше малко въздух в спринцовката който изгоних с леко пръскане от иглата  ... ако не пиша вече да знаете, че съм умрял.
Въздушното мехурче от предварително напълнените шприци не се изгонва - служи за тапа, за да не се върне съдържимото по пътя на иглата Simple Smile
Ние в България натискаме Simple Smile

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 23:24 от Leika_moja

# 8 266
Aми не знаех, по-ме притесни да не вкарам въздух ... пак добре, че беше "нормална спринцовка" а не от тези с нещо като клапан с които няма как да се оправя.

# 8 267
  • в страната на чудесата
Е то ти си го направил по трудния начин Simple Smile
Въздухът се изгонва само за венозни инжекции. Е с това не искам да кажа да си вкарваме по 1 кубик въздух де. Само обясних за грипните пренапълнени. За фраксипарин и клексан, това е много важно...

# 8 268
Имах намерение да си пусна антителата в лаборатория, но предвид обстановката ще изчакам. Но пък си направих домашен тест - 8 дена след трета доза:

За първи път чертичката ми на G е по-плътна от контролната. Няколко дена преди третата доза си направих отново домашен, чертичката на G беше супер бледа, и се появи доста късно.
Третата доза ми беше от една от партидите с изтекъл срок.
Имам си лека чертичка и на М, но такава ми се появяваше и след предните две дози. Предполагам, че ще се появява докато IgG растат.
Ми не знам дали е добре да имаш на М лека чертичка, ама твоя тест е по-различен малко. При мен има само С и Т, като второто е за позитивно. Еййй значи...ако имаше безплатни тестове щях да си правя сутрин, обед, вечер (ама слюнчести само)...а сега ..май ще обикалям кафенета и винарни.

user555, аз пък четох статия и то с проучване не помня на кои, вероятно израелците (тях си ги зачитам) , че с годините, ако не се овладее вирусът ще има наистина спад на населението от...преболедуване непрекъснато почти с всеки нов вариант. Ваксинираните няма да имат проблеми с потомството. Но ..понеже хората са чувствителни по този въпрос не съм я качвала в другата тема за вируса. Имам колежка (то повече от една) , които са сравнително млади, свободни, до момента не бяха планували деца и категорично не желаят да слагат ваксина, че...можела да ги увреди. На едната майката е лекарка в МВР болница мисля. Та..какво да говорим. Не, че другите дето нямат вече планове да раждат са се запътили да се боцкат, ама..
Та този господин..пасти да яде. Ние тук сме открили топлата вода с М и Ч много преди него и се пазиииим , не се даваме, българският ген ще го има и пребъде.
Обаче , ако му трябва сътрудник да си вземе Ч. Той поне ще забърка нещо генерално да реши нещата, боц и троп.

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 23:47 от Анонимен

# 8 269
  • Швейцария
Нахлувам в темата с въпрос.Чела съм ви от от тук,от там ,но ще се радвам на отговор.
Има ли сред вас хора със сърдечна недостатъчност,или ваши близки?С коя ваксина сте ,какво ви препоръча кардиологът ви?Мъжът ми е диагностициран съвсем скоро,преди седмица .
Майка ми е със сърдечна недостатъчност, операция на сърцето и пейс мейкър. Пие 5-6 вида лекарства. Ваксинирана е с Модерна още преди няколко месеца. Кардиолозите й бяха по-скоро отрицателно настроени към ваксината (по-точно се въздържаха от мнение, за да не поемат отговорност, съжалявам че трябва да го кажа). Личната й лекарка пък беше твърдо ЗА и тя се колебаеше. Аз я убедих, след консултация с кардиолози от Швейцария, които казаха, че ваксината е много препоръчителна за хора със сърдечни проблеми. Бяха абсолютно категорични. Хората с хронични заболявания, вкл. и сърдечни, тук са приоритет за ваксина. Радвам се, че ги послуша. Нямаше никакви реакции и след двете дози, само леко подръпване в кръста, където и без това има проблем. Нямаше температура, нито треска. Направи си тест за антитела няколко месеца след ваксината и са много над референтните стойности. През ноември ще слага трета доза.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 00:27 от JennyBG

# 8 270
  • Варна
Цоп в темата с конкретен въпрос - приятелят ми е моряк и се е ваксинирал август месец на пристанище в Щатите с J & J Janssen (една доза) но всичко, което има е едно хвърчащо картонче. Какво трябва да направи, за да си изкара ковид сертификат, който ще му е необходим за пътуване из Европа като се прибере? Казах му да пише имейл на тез дето са го ваксинирали и те са му отговорири "Please let me know what is QR code?"....

# 8 271
  • София
Сигурно е писано много, но аз така и не си направих тест за антитела. На 5-ти месец съм оъ втора доза Пфайзер. Сега искам да пусна антитеша, може ли накратко кое изследване е най- подходящо, че много се бъркам с видовете тестове, сигурно и за антитела са няколко.

# 8 272
Сигурно е писано много, но аз така и не си направих тест за антитела. На 5-ти месец съм оъ втора доза Пфайзер. Сега искам да пусна антитеша, може ли накратко кое изследване е най- подходящо, че много се бъркам с видовете тестове, сигурно и за антитела са няколко.
IgG (SARS-CoV2-IgG – anti S) - спайк протеин за неутрализиращи антитела след ваксина

# 8 273
  • София
Благодаря! Simple Smile

# 8 274
Нещо интересно видях и много обнадеждаващо. Май други коментирахме и някакви хапчета.

"Според последните лабораторни проучвания, първата китайска аерозолна инхалационна аденовирусна ваксина срещу COVID-19 (Ad5-nCoV) е показала увеличение – от 250 до 300 пъти, в нивата на неутрализиращи антитела след приемането на две дози неактивирана ваксина.

По думите на Джу Тао, съосновател и главен научен директор на компанията-производител „КанСино“ (CanSinoBIO), приложението на аерозолната ваксина в рамките на половин година след поставянето на две дози обикновена, е безопасно и значително по-имуногенно, отколкото трета доза неактивирана ваксина, при която антителата се увеличават обикновено около 30 пъти.

Преди това американски учени провеждаха клинични изпитания върху т. нар. „хетерологичен режим на ваксинация“ (базиран на комбинацията от различни ваксини) на базата на три одобрени ваксини – аденовирусна на „Джонсън и Джонсън“ и две mRNA ваксини на „Модерна“ и „Пфайзър“. Резултатите показаха очевидни предимства на този начин, като титрите на неутрализиращите антитела при хетероложка ваксинация се увеличават от 6,2 до 76 пъти в сравнение с 4,2 до 20 пъти при приложение на една и съща ваксина.

Към момента 13 провинции и региони в Китай, сред които Анхуей, Фудзиен и Хубей, са инициирали програми за повишаване на имунитета на жителите им срещу COVID-19.

Последните проучвания показват, че хетероложки режим на одобрени неактивирани и векторни ваксини вероятно ще бъде най-ефективният начин при прилагането на mRNA ваксина като подсилваща."
http://bulgarian.cri.cn/news/world/3718/20211018/708546.html?fbc … iuJ50Zty2N9I-_xTM

# 8 275
В щатите нямат ли система да записват всички ваксинирани в някаква база данни? Moже да се обърне тук за съвет:
https://www.cdc.gov/vaccines/covid-19/reporting/vams/professiona … certificates.html
и тук има описани начини:
https://www.forbes.com/sites/suzannerowankelleher/2021/09/11/dig … /?sh=1baedfc5c475

# 8 276
Мисля, че успях да го направя да тръгва от важното (поне при мен така излиза).
Визирам изказването на господина, че, ако си свърши добре работата с новите ваксини, ще успее да намали тенденцията за увеличаване на населението.

Има Бг субтитри в настройките на видеото.
А ти запознат ли си с политиката на Държавата Израел за увеличаване на населението там? И смяташ ли, че тези хора ще си направят такова масово харакири? И айде да вкарам в теорията и малко конспирация за еврейските лобита и тяхното влияние, та как се връзва в цялата концепция? Виж ако кажеш, че идеята на Бил Гейтс е да намали цялото световно население с изключение на България и някои африкански страни, може и аз да взема да повярвам на това, което казваш Wink

# 8 277
  • София
При нас само за 24 часа са 214 умрелите. Ама нищо, не са от ваксини и не е важно. Бил Гейтс сега го е яд, че не е той причината.

# 8 278
  • София
И избра да не се ваксинираш срещу Ковид? Шегаджия.

# 8 279
Скрит текст:
Малко инфо за тези които искат да видят как действат бустерите при различните "смесвания" (много коментирана и поствана графика от миналата седмица):
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.10.10.21264827v1
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.10.10.21264827v1.full.pdf
Ad26.COV2-S - Янсен; mRNA-1273 - Модерна; BNT162b2 - Пфайзер. Използваната тук доза e от 100 μg Moderna бустер. Оценките не са при Delta

До колкото мога да разчета, най- добри резултати
Янсен, Модерна или Файзер, буустнати с Модерна или Янсен,
а към мутацията при спайк протеина при всички, буустнати с Модерна

Явно Модерна е доста добра за бустер

Но все пак, обясни pril
От проучването (което не е окончателно) на NIH (Националния здравен институт на САЩ) тестват и сравняват всяка възможна комбинация на бустер като измерват нивата на антитела на 2 и 4 седмици след бустера и установяват че най -високите нива на антитела са открити сред хора, за които и трите дози са Модерна ; Пфайзер - Модерна произвежда второто най-високо ниво, след това Модерна - Пфайзер; Пфайзер - Пфайзер. Ако сте започнали с Пфайзер или Модерна, няма толкова голямо значение, показват проучванията, стига да получите една от двете ваксини иРНК като бустер. Най -значителното откритие е, че ако сте получили ваксината Джонсън като първа ваксина срещу COVID-19, бустерната доза от ваксината Модерна или Пфайзер очевидно може да предизвика по-силен имунен отговор от втора доза ваксина на Джонсън – нивата на антитела са до 10 пъти по-високи. Предимството на Модерна може да не е толкова голямо, предвид  препоръката за използване на бустер за половин доза (в това изследване тестват пълна бустерна доза на Модерна). Също така е важно да се отбележи, че изследването на NIH използва броя на антителата, които са приблизителна мярка за действителния имунитет. Антителата представляват първата линия на защита на организма срещу коронавируса, но те не са единственото ни оръжие. Имунните клетки, като В и Т клетки, също са важни, особено в дългосрочен план. Някои учени предполагат, че ваксината на Джонсън  може да бъде особено добра в предизвикването на В и Т клетъчна  по-дълготрайна форма на имунитет.
Сегашните бустери са особено важни предвид експанзията на Делта - вирусът се размножава прекалено бързо и заразява твърде много клетки, а най-високите титри антитела дават най-сигурна защита срещу заразяване, т.е. един вид при някой от нас при които са се минали повече от 6-8 месеца след ваксина антителата са се поизгубили и "позаспали" и им трябва време да се "задействат", като това се смята че е особено важи за възрастните хора над 65 г.

Общи условия

Активация на акаунт