Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 477
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 325
Мерси, аз снимах QR кода и номера на сертификата и да се оправя, който го проверява...

# 8 326
А може ли така само със снимка? И нашите са на хартия и понеже досега не сме пътували извън Бг не са ни трябвали. Аз ли трябва да си го кача сертификата в този Green Pass, нещо не съм наясно.

# 8 327
  • sofia
на летището може и на хартия .Предполагам може

# 8 328
  • София
За момента Янсен държи отрицателното "първенство" по статистиката от болниците. Надали всички са псевдоваксинирани.
Може ли линк към темата за сблъсъка на ваксините? Simple Smile

Може и с Янсен наистина да има много от псевдоваксинираните. Сертифкат с еднодозова се вади най-лесно. Лично аз познавам двама с псевдосертификати и са с Янсен, иначе трябва да си чакат седмиците на другите, за да им ги вкарат в системата без да се разбере, че не са им били ваксина.

Аз правя 6 месеца началото на другата година. Още се чудя да се бода ли веднага, с коя ваксина, да чакам подобрен вариант за новите варианти на ковида ли, да търся как да си сложа пак векторна ли (с Астра съм)....имам още време да го реша и се надявам да пуснат малко повече проучвания за комбинацията.

.Hazel., аз съм си свалила PDF файла в iBooks и оттам го показвах в чужбина - те ми проверяваха QR кода с приложения на телефон и им цъкваше една зелена чавка. Тук не вярвам да сме толкова напреднали. Все си мисля, че ще погледне охраната, че имаш някакъв сертификат със зелено или QR и ще те пусне.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 19:32 от ElzaFB

# 8 329
  • софия
Благодаря ви, но не ползвам Андроид.
Случайно някой да знае епъл приложение?
Здравейте, влизате в сайта на his.bg,
Пишете цифров сертификат и следвате стъпките. После го слагате wallet

# 8 330
antea, браво, леко да мине))
Хепи, сложи Модерна. Все пак сме в темата на НМ, ето и Девата ще става модерна, аз съм, няма да се цепиш)) Наистина, мисля няма значение , ама все пак май Модерна прави повече антитела и по-дълго според мен де.
Днес това ми обясни личната,имала много болни с Пфайзер,та аз ще слагам първа доза Модерна .
Има много болни с Пфайзер личната Ви, защото най-много поставени ваксини в БГ има на Пфайзер/Бионтек. Вижда се и от анкетата в началото на темата. Simple Smile Редно е да се сравняват като процент, а не като абсолютни стойности.
Светнах се аз по-късно.
За мъжът ми ни казаха да изчакаме да се възстанови от сърдечната криза ,която получи.Може би два месеца трябва да минат ,за да заработи сърцето му по-добре и тогава да се ваксинира .За сърдечно болни кардиоложката ,която го лекува в отделение ни препоръча Пфайзер .

# 8 331
А всъщност каква е разликата между Пфайзер и Модерна? Защото ето, че ми препоръчвате Пфайзер за тромбофилия, но пък четох много проучвания, че Модерна държи повече месеци защитата... И бях по-скоро за Модерна, но сега се разколебах. За майка ми се интересувам, искам да я окуража да се ваксинира, но и двете сме с тромбофилия.
А ако имаш Янсен трябва ли чакаш 6м за друга доза? Тези 6м някакъв закон ли са? При притеснения може ли да чакам само 3 например?

Здравей, Yan25,
И аз имах същите колебания като теб. И аз съм с тромбофилия. Направих консултация с хематолог и ангиолог и ми препоръчаха РНК ваксина (без значение Пфайзер или Модерна). Като превенция ми дадоха да пия НатаспинХ и Антистенокардин. Като приема се започва 3 дни преди ваксина и 14 след нея.
П. С. Поради стечение на обстоятелствата при мен пия само НатаспинХ  и съм с първа доза Модерна вече близо две седмици. Нямах никакви странични реакции след ваксината, освен лека болка в ръката за 1 ден. Дано и така да си остане 😁. Надявам се да съм била полезна и все пак може да направиш консултация със специалист.

# 8 332
Здравейте !
Със семейството ми решихме да се ваксинираме с Модерна. Какво ви изписаха преди и след ваксината (разреждащо кръвта) и не само ?

# 8 333
Нищо - за здрав човек не се изписва нищо.

# 8 334
Синът ми на 17г може ли сам без родител да се ваксинира?

# 8 335
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Синът ми на 17г може ли сам без родител да се ваксинира?

Не, за първата доза, родител попълва заявление

# 8 336
Може ли да ми кажете кое е НРН на поставената доза?

# 8 337
Написан е на картончето.
Ако нямаш такова, пиши на този адрес immunization@srzi.bg
Изисква се ЕГН и трите имена.

# 8 338
  • Mediterraneo
Моята на 16 се ваксинира сама. В Испания никой не подписва никакви съгласия, нито разрешения.

# 8 339
Написан е на картончето.
Ако нямаш такова, пиши на този адрес immunization@srzi.bg
Изисква се ЕГН и трите имена.
Имам картонче.Това НРН е номер на партидата ли?

Общи условия

Активация на акаунт