Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 530
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 355
  • SF
Получаваш го веднага. Същия ден. Но имунитет ще изградиш след 14 дни. За 14 дни ще имаш сертификат, но няма да имаш имунитет.

# 8 356
При проверка на сертификата не ти искат лична карта. А ако е чужд?

# 8 357
Отпадна ли това, че сертификатът става валиден 14 дни след завършен цикъл?
ММ си проверяваше неговия сертификат с приложение, изписа му, че е валиден, а не са минали 14 дни след втора доза.

# 8 358
Янсен в началото обмисляха дали да е двудозова или еднодозова. И заложили на еднодозова - едно от нещата е че може да са си мислели че така ще пробият на пазара - слагаш една доза и забравяш, ако пък трябва нова - казваш бустер. Е да ама много от ваксините са с повече от една доза за да се стимулира имунитета и ето че и тук се оказа така. Както по-нагоре писаха Янсен е с ефективност на една доза иРНК, има някои изследвания че дава по-добър В и Т клетъчен имунитет понеже е аденовирусна, но дотам, щом вече служителите на американската FDA казаха че може да има полза  от прилагането на втора доза ваксина на Янсен най-малко два месеца след първата, а от Консултативният комитет по ваксините направо препоръчаха това. Все пак това още не е решено и ще стане ясно в близките дни.
Представителите на Янсен представиха данни, предполагащи, че бустерът, даден 6 месеца след първоначалната доза, осигурява по-силен имунен тласък в сравнение с 2-месечния интервал - но това се основава на имунологични показания само на 17 души, което е твърде „оскъдно“ количество данни.
https://www.healthline.com/health-news/fda-advisers-recommend-bo … -covid-19-vaccine
Процентът на Янсен не никак малък все пак и е по-добре от нищо, така или иначе после ще сложите бустер.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 09:40 от pril

# 8 359
А има ли някакво изследване след преболедуване преди повече от 6 м. коя ваксина е за предпочитане?

# 8 360
На мен конкретно ми трябва сертификат, за да мога да ходя спокойно на работа. За това го правя, нали слагаш веднъж Янсен и ти дават тоя проклет сертификат. Това е единственото, което ме интересува

# 8 361
  • София
Отпадна ли това, че сертификатът става валиден 14 дни след завършен цикъл?
ММ си проверяваше неговия сертификат с приложение, изписа му, че е валиден, а не са минали 14 дни след втора доза.
Не е отпаднало. Получаваш сертификат за завършен вакс. цикъл, но ако минаваш граница в рамките на този двуседмичен период,  го смятат за невалиден все още. Така се разправях аз на 12-ти ден от втората ваксина с една леля от РЗИ на турската граница. Аз й показвам сертификат, тя кряка, че е невалиден. Да не говорим, че и антигенен тест си бях правила, който беше пресрочен с 5 часа. Развика се, че съм за карантина. В крайна сметка я убедихме, че на следващия 13-ти ден ще си направя нов антигенен тест в София и карантината ще падне. А, ако не си направя до 24:00 часа както е по закон, вместо да ме карантинират за 10 дни, сертификатът ми става валиден. Тя, мисли, мисли, изпуфтя и ме пусна.Simple Smile

# 8 362
На мен конкретно ми трябва сертификат, за да мога да ходя спокойно на работа. За това го правя, нали слагаш веднъж Янсен и ти дават тоя проклет сертификат. Това е единственото, което ме интересува
Да.

# 8 363
Назад имаше изследване с картинки даже за бустерите, с две думи модерна е добра за бустер във всички варианти.
Навсякъде е паника заради новата заповед и информацията се губи.

В чужбина искат и документи за самоличност при представянето на сертификат. Тук в заповедта не пише, нито за срока за влизане в сила на сертификат след ваксинация. Вероятно е пропуск, не зная. По принцип в ЕС сертификат важи 14 дни след завършен ваксинационен лурс- 1 или 2 дози, в зависимост от вида ваксина

# 8 364
  • Асеновград
От вчера на обяд съм с първа доза Пфайзер , като странични ефекти за сега , само болка в ръката.

# 8 365
Има ли значение къде ще отида да се ваксинирам - пред Пирогов или при ЛЛ?
Питате ли за срока на годност на ваксината, коя партита е и т.н.?
Показват ли ви флакончето?
Има ли нещо което трябва да знам преди да отида да се ваксинирам, освен да съм здрава?

Здравейте !
Със семейството ми решихме да се ваксинираме с Модерна. Какво ви изписаха преди и след ваксината (разреждащо кръвта) и не само ?

ЛЛ ми се обади и ме покани за ваксина и ми каза преди да дойда да започна да пия аспирин протект.
(Аз не отидох, защото детето беше болно.)

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 10:31 от Gigi

# 8 366
  • Варна

Здравейте !
Със семейството ми решихме да се ваксинираме с Модерна. Какво ви изписаха преди и след ваксината (разреждащо кръвта) и не само ?

ЛЛ ми се обади и ме покани за ваксина и ми каза преди да дойда да започна да пия аспирин протект.
(Аз не отидох, защото детето беше болно.)
От къде ги намирате тия лични лекари, те да ви се обаждат за ваксина или друго.
Аз 10 години ако реша да не стъпя в кабинета му, няма да ме потърси.

# 8 367
Петето, много благодаря за споделеното! Сигурна съм, че на много хора с разширени вени или тромбофилия ще им е полезно. Да кажа също, че и аз пиех натаспин през бременността и изследванията винаги ми бяха ок, кръвта разредена. Също ядях и чесън, защото пречи на слепването на тромби.

# 8 368
От кои аптеки мога да купя домашен тест за антитела?

# 8 369
  • пустинята Гоби
Сигурно има навсякъде. Последно купувах от Медея.

Общи условия

Активация на акаунт