Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 540
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 370
Здравейте.Да попитам дали има някой ваксиниран и със Синдром на Сьогрен ?Отзиви?Ако-да ,с коя ваксина?
Сори ,ако е споменавано,не съм чела темата.

# 8 371
В групата за ревматологични заболявания има споделено за ваксинирани. За сьорген не съм сигурна, но вероятно има, тъй като има с всякакви ревматологични заболявания. Доколкото знам, никой не е имал проблеми.

# 8 372
Ако не друго, то вчерашната заповед разбуни духовете и някакво количество хора ще се ваксинират - кой по принуда, кой досега ако е отлагал… сутринта 2 семейства от входа, с които карахме Ковид миналия ноември дойдоха да ни разпитват за кураж, бяха тръгнали към РЗИ да се ваксинират, моткали се досега, но заради ЗС се решили, дано само по опашки не се разболеят хората…

# 8 373
Сори , но още от началото на лято предупреждаваха , че есента ще има четвърта вълна и това , че за изграждане на имунитет са нужни два месеца след първа игла.

# 8 374
Dessy1988, от къде е информацията за Янсен? Може ли линк?

# 8 375
  • София
От онзи ден започнаха да ми се появяват сърбяши пъпки по краката, приличат на ухапване от бълха, сърби ме, но не съм видяла такава вкъщи. Сега са ми подути палците на краката и вместо да минава имам днес и на нов пръст. Започнах да се чудя дали може да е реакция от ваксината или наистина съм вкарала някоя буболечка вкъщи.

# 8 376
В групата за ревматологични заболявания има споделено за ваксинирани. За сьорген не съм сигурна, но вероятно има, тъй като има с всякакви ревматологични заболявания. Доколкото знам, никой не е имал проблеми.
Благодаря, Happy!Предполагам за група във фейса става въпрос,там да попитам?

# 8 377
Някой знае ли къде ваксинират с Янсен?

# 8 378
Прочетох, че за трета игла ваксинирали само с Файзър, поне в Св.Ана тази сутрин. Откога има такова ограничение?

# 8 379
  • София
Някой знае ли къде ваксинират с Янсен?

Най-вероятно навсякъде.
 Миналата седмица в Окръжна беше налична със сигурност.
Може и по телефона да се попита за конкретен пункт.

# 8 380
Ако не друго, то вчерашната заповед разбуни духовете и някакво количество хора ще се ваксинират - кой по принуда, кой досега ако е отлагал… сутринта 2 семейства от входа, с които карахме Ковид миналия ноември дойдоха да ни разпитват за кураж, бяха тръгнали към РЗИ да се ваксинират, моткали се досега, но заради ЗС се решили, дано само по опашки не се разболеят хората…

И аз все отлагах ваксинирането, защото съм го изкарала, но пък сега с тая заповед, която съобщиха 2 дни преди да влезе в сила, ще съм “принудена” да се ваксинирам с Янсен за да не стоя вкъщи един месец, а много предпочитах да се ваксинирам с Пфайзер… а аз пия и противозачатъчни от две години.
Не вярвам, че това ще покачи процента на ваксинираните до голяма степен. Хората имат много крайни мнения за ваксинацията и тези, които не искат да се ваксинират няма да го направят и след тази заповед. За сметка на това голяма част ще си изкарат фалшиви сертификати…
За мен правилното беше да дадат 1 месец предизвестие преди да пуснат заповедта. 😒

# 8 381
  • Където морето целува небето...
Прочетох, че за трета игла ваксинирали само с Файзър, поне в Св.Ана тази сутрин. Откога има такова ограничение?
Не може ли Модерна? След 2 дози АЗ съм?

# 8 382
За мен и 20 човека да се ваксинират заради сертификатите, пак е нещо. Подозирам, че ако не подобрим цифрите и продължим да катерим ще станат задължителни сертификатите навсякъде. И както е от днес за вчера, по-добре са си имаме дългосрочен сертификат, че току виж не може да си купим храна. В другите страни вече са го играли този филм.
Мама Сузана и аз съм така и се зачудих защо само Файзър предлагат за трета игла. Дано някой запознат да обясни.

# 8 383
Защо ваксинираните с Янсен получават сертификат в деня на ваксината и ще могат да ходят навсякъде от утре, а тези с двудозовите ваксини  трябва да чакат още 3 седмици за пълен сертификат?
Те нямат никакъв имунитет от първия ден а по тяхната логика се водят вече защитени и БЕЗОПАСНИ за другите.
Не, че напирам за себе си да хукна утре по молове и ресторанти като съм с една доза все още, напротив, но няма никаква справедливост така.
Ограничения само за едните. А не всеки може да се ваксинира с Янсен по различни причини, а и тя дава и по-малка защита.

И при това положение в автобуса и в хранителните магазини всички нос до нос неваксинирани се бутат и кашлят. ...
Никаква логика отникъде с тези нови мерки.

# 8 384
  • пустинята Гоби
Имало опашки пред центровете за ваксиниране, така че определено % ваксинирани явно ще се повиши. Тези с крайното мнение за ваксините са малко, повечето са апатично безразлични, ама за всеки случай не искат.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 12:51 от 🌹 Mimi Rose 🌹

Общи условия

Активация на акаунт