Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 199
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 835
Скрит текст:
Няма медикамент без странични ефекти. За всяко заболяване лечението или превенцията се оценяват спрямо ползите. Ако заболяването причинява многократно повече починали и увредени хора, аз лично избирам по-малкото зло. Разбира се, всеки си преценява.

П.П. Боцнах се без да имам претенции за вида ваксина, само Астрата беше налична по това време. Нямах никакви странични ефекти. Детето ми също е ваксинирано, по свое желани и с наше разрешение, с която ваксина казаха, че е разрешена за нейната възраст. В случая, Файзер. Нямаше и при нея странични ефекти.
Предвид страничните ефекти предпочитам да се заразя, отколкото да преживея нещата, които тази жена преживява.
Да, на хората не им пука дали някой имал страничен ефект от ваксината. Защото те нямат.
Познавам хора, които са мислели така и след като децата им станаха инвалиди си промениха мнението.
По-полека, по-здравословно е. Всеки тегли плюсове и минуси и решава за себе си.
Моят казус не е лесен, разбирам, защото ми се е наложило да изуча още една наука, не защото съм искала, наложило ми се е.
Някои го карат без симптоми, някои умират, вие си решавате, това кога и ако ще или няма да сложите ваксина, никой не го интересува, темата тук е друга.

# 8 836

По-полека, по-здравословно е. Всеки тегли плюсове и минуси и решава за себе си.
Моят казус не е лесен, разбирам, защото ми се е наложило да изуча още една наука, не защото съм искала, наложило ми се е.
Някой го карат без симптоми, някой умират, вие си решавате, това кога и ако ще или няма да сложите ваксина, никой не го интересува, темата тук е друга.
Радвам се, че мислиш, че ние решаваме. Иди го кажи на управляващите. Те не го знаят.
Преди всеки си решаваше. Сега нещата вървят така, че с изнудване и ограничения трябва да се боцнеш.

НСЧ, детето ти на колко е?
И само Файзера ли е разрешен за деца?

# 8 837
Аз пък не разбирам защо някой би предпочел потенциално смъртоносна болест пред превенцията за нея, но всеки си преценява на кого и в какво да вярва в крайна сметка. Лекар в ковид-отделение разказваше как често последните думи на умиращите напоследък са колко съжаляват, че не са се ваксинирали и се съмнявам, че лъже. Но наистина темата е друга.
Между другото в Израел гледах, че за вчера е починал един (1) човек. И после ваксините не работели...

# 8 838
  • При семейството си
Аз разбирам, че детето на Катерун е болно, не тя. Ако беше Ковид, да се е заразила и тя отдавна.
Та в този смисъл, зависи колко е необходим Сертификат за работа, без изследвания.

# 8 839
Близко детенце на 10 години от Германия няма търпение да се боцне и да приключи с драмите, тестовете и ограниченията. Семейството му е ваксинирано, майката е лекар. Знаете колко и как тестват децата там.
А на нашенските не може да им бъркаме в нослетата, камо ли ваксина

# 8 840
Да, на хората не им пука дали някой имал страничен ефект от ваксината. Защото те нямат.
Познавам хора, които са мислели така и след като децата им станаха инвалиди си промениха мнението.
На мен ми пука. И както се притеснявах за всяка друга ваксина, която поставяха на детето ми, така и за тази. Човешко е, едва ли има хора, които да не са пострадали от медикамент, те или техни близки.
За съжаление се сблъсках и с последиците от ковида при роднини, включително мъчителна смърт. 5 милиона починали дотук, а колко са увредени от вируса, не знам дали въобще има статистика.
Реалист съм и знам, че не сме богопомазани, можем да сме и пострадали от ковид, може да пострадаме и от ваксина или лекарството, което ще бъде създадено един ден. Животът е непредсказуем.
Изборът ми се сведе до това, при което има по-малко хора с увреждания и смърт.

Все пак актуалната информация за брой поставени ваксини в света и %-тът на реакциите ми дава надежда.

Елора, на 16 беше, когато се ваксинира. Тогава беше разрешена само Файзер. Сега мислех, че и Модерна е разрешена за България, но в сайта няма промяна, гледам, че само Файзер е записана.

"Разрешени ли са ваксините за деца?

От 3 юни т.г., децата над 12-годишна възраст могат да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 с ваксината на производителя Pfizer/BioNTech. Имунизирането се осъществява по общия ред, като е необходимо единият от родителите да попълни формуляра за информирано съгласие."

https://coronavirus.bg/bg/700

# 8 841
Няма смисъл да си говорим общоизвестни неща. Избор има, няма нарушаване на права. Изборът струва нещо: пари за тестове и много повече, ако се разболеете, не само пари.

Този модел в германия работи от няколко месеца и не само тук. Някъде вече писах, на работа сме на 3Г - ваксинирани, преболедували, негативно тествани, има охрана на сградата, която проверява - драма няма. В стола и някои от сградите са на 2Г - ваксинирани и преболедували само.

Да не се счита за защита на управляващите, смятам, че реакцията е изключително закъсняла, тях няма да квалифицирам.

Edit: По повод страничните ефекти - и на мен ми пука, обаче при вероятност да не го преживея, ако го хвана и не се знае дали дори ваксинирана, предпочетох второто.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 00:31 от GlowFlow

# 8 842
Днес разбрах за Валнева и ми звучи като много добър вариант, надяват да получат одобрение в началото на 2022. Синът е избрал да се ваксинира с Файзер, надявам се поне да го направи в РЗИ.

# 8 843
  • In the land of Never Never
За да не си затваряме очите пред фактите, ето и официалното становище от разследването на смъртта на гръцкия студент. Случаят не беше тайна и не беше скрит, а вашият доктор от Пирогов, дали е видял официалното изявление на шефа си?
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/proveriavat-sluchaj-na-poc … iia-video-2265135
Другите два случая няма как да коментирам или опровергая - но аз лично на “алтернативни” медии не вярвам, на чалгаджийски предавания също. (Прекалено сериозен казус е това, за да бъде нищен в “шоу”). Има и няколко сериозни медии, които не играят по ничия гайда.
Да, доста хора се притесниха от обявените няколко смъртни случая след АЗ, но именно затова имат избор между други три ваксини, за които няма никакви данни да причиняват смърт. Милиони хора пък са защитени от болест и смърт точно с АЗ.

В горния случай става дума за започнало разследване, а не за резултат от разследване. И аз не бих повярвала в мнението на шефа на болница, когото разкарваха в една джипка по магистралите. 
За Ваше сведение, предаването Студио Хъ, където дойде близък на починал, е предаване за анализи, коментари, а не шоу.
Това което искам да кажа, е че не бива да обвиняваме хората, че не се ваксинират. Недоверието във ваксините не е случайно, и една от причините е липсата на свободни медии в България, които да отразяват реално какво се случва. Не го казвам аз.
Не знам какво означава "сериозни" медии, медиите трябва да са преди всичко независими, а не да обслужват икономически и политически интереси.
В България има доста лекари - антиваксъри, което е показателно за доверието на професионалистите в системата.

Съгласна съм, че сега имаме избор между ваксини, и важното е да си ваксиниран. Но масовото недоверие към ваксините се създаде главно в първата фаза, с АЗ, когато много хора искаха да се ваксинират. Имаше тези няколко случая, с фатален изход, които не се разследваха открито и прозрачно, а се заметоха, което създаде страх и недоверие въобще към ваксините. И сега берем плодовете.

# 8 844
  • София
По повод страничните ефекти на ваксините само ще кажа , че една от първите страни , които се ваксинира много масово беше Израел(припомни ми го един познат). Това е страната с едни от най-добрите разузнавания и не само това. Няма как да не са си направили много добро проучване за Pfizer. Това ми каза един познат и аз съм на същото мнение.

# 8 845
Днес разбрах за Валнева и ми звучи като много добър вариант, надяват да получат одобрение в началото на 2022. Синът е избрал да се ваксинира с Файзер, надявам се поне да го направи в РЗИ.
Това нова ваксина ли е?
С какво е по-различна от другите?
Минала е наскоро трета фаза от тестването, по-"традиционна" е и тестовете показват, че има сходни резултати с АЗ, но по-малко странични ефекти, основната разлика е, че тази е с инактивиран вирус. От това, коет разбрах ще е с две дози.
https://www.sciencemediacentre.org/expert-reaction-to-press-rele … andidate-vla2001/
Скрит текст:
Valneva е европейско биотехнологично дружество, разработващо ваксина на базата на инактивиран вирус. Това е традиционна технология за производство на ваксини, която е използвана от 60—70 години, има установени методи и висока степен на безопасност. Тази технология се използва при повечето противогрипни ваксини и при много от ваксините, поставяни в детска възраст. Понастоящем това е единствената потенциална инактивирана ваксина срещу COVID-19 в процес на клинични изпитвания в Европа.

# 8 846
  • Сан Франциско
Да не говорим, че САЩ, Русия и Китай си ваксинират военните приоритетно. Да се не начудиш как трите световни, в този аспект, сили са се Фукнали да си уморят войската.

# 8 847
# 8 848
  • София
Крайно време е да приемем, че от две години насам нещата не са същите. Хората в нормалните държави го разбраха отдавна, а при нас както винаги ще е по трудния начин - с цената на 150 живота дневно.
За тези, които си мислят, че няма избор - напротив - има.
1. Ваксиниране - бързо и безплатно
2. Доказателство за  преболедуване с ПСР или антигенен тест - също
3. Безплатно тестване (тук има чакане, но и желаещите да изберат този вариант са много)
4. Естествен (стаден) имунитет - това ви дава най-голяма свобода:)
5. Доброволческа работа при неваксинираните лекари в Ковид -отделенията за трупане на дълготраен и вечен имунитет
А защо ДЕЦАТА ни, икономиката, здравната система и обществото като цяло трябва да плащат заради препълнените болници с неваксинирани, при положение, че това можеше да бъде предотвратено?
А замислихте ли се, че има хора, които се нуждаят от спешно лечение или операции от другите си тежки заболявания, но поради ситуацията това се бави и техният живот е застрашен?
Въпросите са реторични.
И не, Елора, в ситуация на пандемия разболяването не си е “за тяхна сметка”.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 00:47 от Skiorche

# 8 849
Нещо не я разбирам тая таблица.

Общи условия

Активация на акаунт