Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 549
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 235
В щатите вече имат доста данни от "смесване на ваксините" и резулатите са доста добри примерно янсен + пфайзер(модерна) дава същия резултат и по-добър както примерно 2 дози пфайзер.

Мен ми е интересно две файзер и трета модерна....
Така съм аз. Разбрах, че съм направила грешен избор, ама е късно. Грешката се изразява в това, че не знаех , че само Пфайзер е разрешена за бустер,но пък лекарите дори не ме предупредиха.
Дали резултата ще е добър само времето ще покаже. Засега почти 36часа след третата доза направо съм като размазана. С първите две направо си бях песен, сега от температура, отпадналост и силно главоболие нямам сили да стана. Много силна е реакцията, надявам се днес да започне да ме отпуска.

# 8 236
  • София
Защо грешка, Пролетно цвете?

# 8 237
  • София
Здравейте,
Мина един месец от втората доза Модерна. Вече 7 дни съм с грипоподобни симтоми. Три дни силен гърлобол, после се появи и главоболие, обилна хрема за един ден, която после понамаля, но носът ми е гъгнив и частично запушен. Не съм усещала да имам Т, но снощи я измерих - 37,1. Най-гадното е, че главата ме боли доста вече 4-ти ден (така се събуждам) и това ме притеснява и тормози. През деня пия или един нурофен или паракофдал.
До тук съм направила три домашни антигенни теста (вчера последния). И трите са отрицателни. Не смея да отида при ЛЛ, защото е пълно с болни от ковид.
Та след тази увертюра, бих искала да попитам ваксинираните, които караха “нещо друго” - как протече при вас и за колко време отшумя?

# 8 238
Нахлувам в темата с въпрос.Чела съм ви от от тук,от там ,но ще се радвам на отговор.
Има ли сред вас хора със сърдечна недостатъчност,или ваши близки?С коя ваксина сте ,какво ви препоръча кардиологът ви?Мъжът ми е диагностициран съвсем скоро,преди седмица .

# 8 239
Защото буквално няколко часа по-късно разбрах, че в Б-я не е разрешена бустерна доза от Модерна.

# 8 240
  • Бургас
Аз карах нещо друго в края на Юли (4 негативни антигена).
Започна с жестоко парене високо в носа. Усещах Стеримар като киселина. После носа ми се запуши, но без секрет и в следствие на това ни вкус, ни обоняние. Имах болки в тазовите кости, до степен да не мога да си намеря усобна позиция. Вдигнах Т 38.5 за ден, после падна на 37.5 за още един. Много ми се спеше. Последва дълбока дразнеща кашлица и снимка с леко изразена интерстициална пневмония в дясно.
Така и не разбрах какво беше, но две седмици не можах да се възстановя напълно.

# 8 241
Защото буквално няколко часа по-късно разбрах, че в Б-я не е разрешена бустерна доза от Модерна.
То това не е съвсем така. Във ВМА и Пирогов официално я слагат. Дори се предпочита. Мисля, си направила правилния избор. Реакцията е неприятна, но ще отшуми. Възможно е и с Пфайзера така да се беше получило. Не съжалявай, не си объркала.
Аз много кашлям, миналата седмица имах и температура, правих тест - отрицателен. Температурата мина, боцнах се , но ..тази кашлица не знам, не спира и нищо не помага. Вече си мисля дали да не ходя за друг тест официално, ама..не знам вече.

# 8 242
  • София
Малкия ми син след две седмици хрема-кашлица го докара до бронхит (и АБ), без да е КОВИД. Ако не могат на живо да ви прегледат, поне да ви пратят електронно рецепта ДжиПитата.

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 11:56 от Sharky*

# 8 243
fanfanito
благодаря за моралната подкрепа. Притеснението ми дойде от факта, че не съм била информирана, което си е моя грешка. Дано неразположенията да се отблагодарят с добър резултат.
На теб ти препоръчвам консултация с лекар. Не всяка кашлица  е Ковид. Успех.

# 8 244
Мъжът ми сложи трета доза Пфайзер и за първи път усеща неразположение - температура 37,3, тежест в синусите, отпадналост. При предишните 2 дози беше пушка, имаше само болка в ръката. Явно бустерът наистина създава бая напрегнат имунитет, каквито са данните до момента.

# 8 245
Малко инфо за тези които искат да видят как действат бустерите при различните "смесвания" (много коментирана и поствана графика от миналата седмица):
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.10.10.21264827v1
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.10.10.21264827v1.full.pdf
Ad26.COV2-S - Янсен; mRNA-1273 - Модерна; BNT162b2 - Пфайзер. Използваната тук доза e от 100 μg Moderna бустер. Оценките не са при Delta

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 13:51 от pril

# 8 246
Аз пък се ядосвам, че не можем да намерим къде на дложим втора доза Астра в цяла Варна. Нямало желаещи и ще чакаме евентуално да се съберат такива в местното РЗИ, за да отворят флакон..

# 8 247
  • София
pril, не разбирам - как действат? Би ли разяснил тези картинки....мерси.

# 8 248
  • София
Да, и аз вчера в София като слгах втора доза йазха, че нямат Астра. Сложих Файзер.

# 8 249
Бобчи, леля ми е с такава диагноза. С АЗ е, но още февруари. А тогава не слагаха друга. Майка ми е с ПМ, с Пфайзер. И двете са без реакции.

Общи условия

Активация на акаунт