Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 549
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 295
Благодаря ти Фани! И зъболекарката каза че като е направила 6 месеца и веднага си е сложила дозата.
Ох, аз се надявах поне на година имунитет, в по-лошят случай поне 9 месеца а то какво стана...
Шестия месец изтича декември при нас.

# 8 296
сертификатът за третата доза си е наличен в електронното здравно досие, аз си почаках петнайсетина минути на място, за да го взема на хартия, понеже не бях сигурна дали излиза в досието, но е било излишно
Да, но там се допуска с КЕП, аз си взех разпечатка, но и допълнително си го получих от immunization@srzi.bg

# 8 297
И аз искам Модерна след две дози Астра Зенека. Шестте месеца ми изтичат в края на ноември. Ще го мисля още дали да действам веднага или да изчакам още малко, зависи от ситуацията.

ММ сложи втора доза Модерна миналата седмица. Имаше температура 38 градуса, болки в мускулите, обилно изпотяване, главоболие. След два дни вече беше напълно добре. След първата доза нямаше такива странични ефекти. Тогава се оплака от силна умора около седмица след ваксината, но не съм убедена, че се дължеше именно на нея. Преболедува миналата година през ноември.

Когато сложих първата доза Астра, мои роднини, антиваксъри, които вярват на всички конспирации, ме проверяваха всеки ден как съм, какво се случва. Сигурно са очаквали да ми поникнат рога и копита, може би са останали разочаровани, че в крайна сметка нищо не ми поникна.

# 8 298
Здравейте. За хора с тромбофилия коя ваксина е най-безопасна? Чела съм случаи на тромбизи с Янсен и Астра зенека. Дали Модерна е по-добрият избор?
И ако имам Янсен мога ли да си сложа следваща доза от Модерна и колко време трябва да мине? Нов сертификат ли дават ако са две различни ваксини или ползвам първия?

# 8 299
И мен ме чакаха, ама не хвърлих топа.

# 8 300
Здравейте. За хора с тромбофилия коя ваксина е най-безопасна? Чела съм случаи на тромбизи с Янсен и Астра зенека. Дали Модерна е по-добрият избор?
И ако имам Янсен мога ли да си сложа следваща доза от Модерна и колко време трябва да мине? Нов сертификат ли дават ако са две различни ваксини или ползвам първия?
Задай въпроса си във ФБ групата Ваксини. там отговарят лекари епиемиолози и инфекционисти. Тук можем да обменим личен опит, но той не е достатъчно надежден при хроничен проблем.

# 8 301
И мен ме чакаха, ама не хвърлих топа.
Далечни роднини бяха звъняли на нашите да им реват по телефона и да ги оплакват, как можело да си причинят такова нещо... Направо ни чакаха... Човешката простотия граници няма.
А за тромбофилия най-подходящи са РНК-ваксините - Пфайзер и Модерна.

# 8 302
antea, браво, леко да мине))
Хепи, сложи Модерна. Все пак сме в темата на НМ, ето и Девата ще става модерна, аз съм, няма да се цепиш)) Наистина, мисля няма значение , ама все пак май Модерна прави повече антитела и по-дълго според мен де.
Днес това ми обясни личната,имала много болни с Пфайзер,та аз ще слагам първа доза Модерна .

# 8 303
antea, браво, леко да мине))
Хепи, сложи Модерна. Все пак сме в темата на НМ, ето и Девата ще става модерна, аз съм, няма да се цепиш)) Наистина, мисля няма значение , ама все пак май Модерна прави повече антитела и по-дълго според мен де.
Днес това ми обясни личната,имала много болни с Пфайзер,та аз ще слагам първа доза Модерна .
Има много болни с Пфайзер личната Ви, защото най-много поставени ваксини в БГ има на Пфайзер/Бионтек. Вижда се и от анкетата в началото на темата. Simple Smile Редно е да се сравняват като процент, а не като абсолютни стойности.

# 8 304
Голямо обяснение е дала тази лична лекарка...

# 8 305
  • София
Аз бях болна с Модерна Grinning
Но в темата за Сблъсъка има болни и с останалите 3.

# 8 306
За момента Янсен държи отрицателното "първенство" по статистиката от болниците. Надали всички са псевдоваксинирани.
Може ли линк към темата за сблъсъка на ваксините? Simple Smile

# 8 307
  • Варна
В анкетата има 18 души ваксинирани с "друга ваксина".
Коя е другата?

# 8 308
  • София

Не е за Сблъсък на ваксините, а за Сблъсък с Ковид Simple Smile :

https://www.bg-mamma.com/?topic=1204545.32985

# 8 309
За момента Янсен държи отрицателното "първенство" по статистиката от болниците. Надали всички са псевдоваксинирани.
В смисъл, че има най-много болни с Янсен ли?

Общи условия

Активация на акаунт