Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 463
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 310
  • пустинята Гоби
В анкетата има 18 души ваксинирани с "друга ваксина".
Коя е другата?
Примерно Спутник.

# 8 311
  • Асеновград
Привет , аз най после се престраших и днес сложих първа доза Пфайзер.
Ще дам отчет утре , дано нямам странични ефекти.

# 8 312
Yan25,Аз съм с генна мутация pai 4G-4G,високорисковa към тромбози и се ваксинирах с Пфайзер.Всички медицински лица,с които съм говорила са ваксинирани с Пфайзер.Това за мен е извод.Нямах никакви проблеми след ваксината,но няколко дни за всеки случай пих аспирин протект.
Здравейте. За хора с тромбофилия коя ваксина е най-безопасна? Чела съм случаи на тромбизи с Янсен и Астра зенека. Дали Модерна е по-добрият избор?
И ако имам Янсен мога ли да си сложа следваща доза от Модерна и колко време трябва да мине? Нов сертификат ли дават ако са две различни ваксини или ползвам първия?

# 8 313
При кардиологични проблеми също препоръчват пфайзер.

# 8 314
  • Варна
Интересно ми е кои са заболяванията, при които не се препоръчва ваксинация. Аз, например, почти месец обикалях за изследвания, доктор, докато  взема прословутата бележка, че може да се ваксинирам, с Хашимото съм. В ДКЦ4 Варна категорично отказаха да ме ваксинират без разрешение от ендокринолог. Ваксинирах се,  и двете дози бяха на Пфайзер, никакви странични ефекти.

# 8 315
  • София
Интересно ми е кои са заболяванията, при които не се препоръчва ваксинация. Аз, например, почти месец обикалях за изследвания, доктор, докато  взема прословутата бележка, че може да се ваксинирам, с Хашимото съм. В ДКЦ4 Варна категорично отказаха да ме ваксинират без разрешение от ендокринолог. Ваксинирах се,  и двете дози бяха на Пфайзер, никакви странични ефекти.
Хашимотото със сигурност не е сред тези заболявания.

# 8 316
  • София
Сестра ми живее в Германия с Хашимото е, в последствие с отстранена жлеза заради карцином - по тази причина получи код за ваксинация с приоритет.

# 8 317
  • Сан Франциско
CDC пише, че хора с предишни алергични реакции към някой от компонентите на ваксините не трябва да се ваксинират. Например, за Файзър са изброени по-долу. За хора с автоимунни заболявания препоръчват ваксинация след консултация с лекар, но казват, че за мнозинството е безопасно.

Lipids

((4-hydroxybutyl)azanediyl)bis(hexane-6,1-diyl)bis
(2-hexyldecanoate), 2 [(polyethylene glycol)-2000]-N,N-ditetradecylacetamide
1,2-Distearoyl-snglycero-3- phosphocholine
cholesterol

Salts

potassium chloride
monobasic potassium phosphate
sodium chloride
dibasic sodium phosphate dihydrate

Sugar

Basic table sugar, also known as sucrose

# 8 318
А всъщност каква е разликата между Пфайзер и Модерна? Защото ето, че ми препоръчвате Пфайзер за тромбофилия, но пък четох много проучвания, че Модерна държи повече месеци защитата... И бях по-скоро за Модерна, но сега се разколебах. За майка ми се интересувам, искам да я окуража да се ваксинира, но и двете сме с тромбофилия.
А ако имаш Янсен трябва ли чакаш 6м за друга доза? Тези 6м някакъв закон ли са? При притеснения може ли да чакам само 3 например?

# 8 319
Ох, извинявайте, но този сертификат, който получаваме при ваксиниране, него ли разнасяме със себе си - не може ли някак реално да е цифров, на някакво приложение на телефона - или аз нещо не съм разбрала.

Пак се извинявам за въпроса, ако звучи малоумно, но не мога да се ориентирам какво имат пред вид с "цифров".

# 8 320
Ох, извинявайте, но този сертификат, който получаваме при ваксиниране, него ли разнасяме със себе си - не може ли някак реално да е цифров, на някакво приложение на телефона - или аз нещо не съм разбрала.

Пак се извинявам за въпроса, ако звучи малоумно, но не мога да се ориентирам какво имат пред вид с "цифров".

Има приложение на телефона, разбира се. Сваляш си го сайта (написан е на листа).

# 8 321

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.green_pass&hl=bg&gl=US

# 8 322

А ако имаш Янсен трябва ли чакаш 6м за друга доза? Тези 6м някакъв закон ли са? При притеснения може ли да чакам само 3 например?
Ако имаш Янсен, или завършена ваксинация с която и да е друга ваксина чакаш 6 месеца за бустерната доза задължително.
Ако имаш само една доза Астра Зенека може да сложиш Пфайзер след 3 месеца.

# 8 323
Благодаря ви, но не ползвам Андроид.
Случайно някой да знае епъл приложение?

# 8 324
Може и без никакво приложение, просто си го качваш като файл. Аз бях така, наскоро си качих една подобна ма показаната програмка за всякакви карти - за Билла, за SDI и прочее. 

Общи условия

Активация на акаунт