Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 498
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 385
Защо ваксинираните с Янсен получават сертификат в деня на ваксината и ще могат да ходят навсякъде от утре, а тези с двудозовите ваксини  трябва да чакат още 3 седмици за пълен сертификат?
Сертификат се издава при поставяне на количеството, определено като ефективно за конкретната ваксина. При двудозовите се дава също веднага след поставянето на 2 игла, а не по-късно.

# 8 386
Трябват много строги наказания за издаване на фалшив сертификат и за непоставени реално ваксини. Иначе не виждам как ще се реши този проблем.

# 8 387
Някой знае ли къде ваксинират с Янсен?

Най-вероятно навсякъде.
 Миналата седмица в Окръжна беше налична със сигурност.
Може и по телефона да се попита за конкретен пункт.

Знаете ли номера на този телефон?

# 8 388
За мен и 20 човека да се ваксинират заради сертификатите, пак е нещо. Подозирам, че ако не подобрим цифрите и продължим да катерим ще станат задължителни сертификатите навсякъде. И както е от днес за вчера, по-добре са си имаме дългосрочен сертификат, че току виж не може да си купим храна. В другите страни вече са го играли този филм.
Мама Сузана и аз съм така и се зачудих защо само Файзър предлагат за трета игла. Дано някой запознат да обясни.
поне до вчера във ВМА слагаха Модерна за трета доза, и то стандартната дозировка, а не половинката, за която поискаха одобрение; някой назад писа, че в Пирогов уикенда са му сложили половин доза

при мен реакциите след третата доза са "same old same old" - ръката ме заболя /доста силно/ два часа след инжекцията, и температурата ми се повиши до към 37,5, вечерта вече ми стана много студено и ме втрисаше, зъбите ми тракаха - чай, пуловер на 25 градуса, пих един нурофен преди лягане, цяла нощ потене и сутринта се събудих с 36,2 и намаляла болка в ръката - поне я движа вече свободно, но мястото на убождането е твърдичко и леко подуто; сега пак усещам, че ме побиват тръпки чат-пат, но температурата ми е нормална за момента

накратко - нищо особено

# 8 389
В Окръжна винаги е имало Янсен. Навсякъде по новините можете да проверите -  пише къде е възможно ваксинирането, работното време и наличните видове ваксини. Никъде не е със записване. Телефоните са достъпни само с няколко клика в Гугъл, пускани са и тук многократно. Ползвайте търсачките!

# 8 390
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Все още одобрена за бустер е само Файзер

Както пишеше в групата Ваксини във фейса, "ваксината на Пайнер и Бионсе"
от Файзер и Бионтех

Очаква се скоро да одобрят и Модерна

# 8 391
  • София
Някой знае ли къде ваксинират с Янсен?

Най-вероятно навсякъде.
 Миналата седмица в Окръжна беше налична със сигурност.
Може и по телефона да се попита за конкретен пункт.

Знаете ли номера на този телефон?

В самия пункт не знам дали телефон.
На този предполагам ще Ви дадат информация: http://sveta-anna.eu/bg/contact/

# 8 392
  • assenovgrad
Синът ми на 17г може ли сам без родител да се ваксинира?
Моят син се ваксинира сам, без присъствие на родител, само с лична карта!

# 8 393
Пешън, благодаря.
Като се ваксинирам, ще ви разкажа за страничните реакции

# 8 394
Здравейте! Няма  как да изчета всичко,което сте писали. Медицинско лице съм и съм наясно с доста неща. Искам да попитам тези,които са боледували и после са се ваксинирали с Модерна каква ви беше реакцията след първа и втора доза? Аз изкарах ковид декември,според мен беше средно тежко, само вкъщи, не стигнах до болница и не съм пила кортикостероиди,които подтискат имунитета, януари месец имах мнооооого антитела и си казах,че поне година няма да мисля за ваксина, въпреки че професията ни е високо рискова.Но на 23.09 почина моя близка колежка,която се зарази от пациент, отиде си за седмица от вдигането на много висока температура, тя имаше малко антитела след много леко изкаран ковид и мислеше да се ваксинира, но не успя за съжаление. Аз доста се стреснах и си направих в понеделник на 27.09 тест за вирус неутрализиращи антитела,който показва процент защита и ми беше 36 %, прецених,че е малко и си сложих във вторник първа доза на Модерна. През нощта като ме затресе и затраках зъби, три дни почти бях на легло, с температура около 38 и нещо до 39 и нещо, ръката,че ме боля изобщо не обръщах внимание. Очевидно имунитета ми клетъчен и хуморален ( с антителата) работи здраво.Та направо си ме е страх от втората доза ,няма как ще я слагам.
Извинявам се,че стана дълго, като се замисля май чакам някой да ме успокои..

# 8 395
Добре де, защо някой получават странични ефекти след ваксиниране, а други не?
Това означава ли, че ваксината е подействала по-добре на едни и те ще бъдат с повече антитела, а на други не?
Взависимост от реакциите на организма. И на кои от двете групи?

# 8 396
Ние го изкарахме миналият октомври. Антитела - 0, и нещо си.
Но ще слагаме, няма как.
Само големият син още се въздържа.

# 8 397
Здравейте, не успявам да прочета цялата тема, затова ще питам направо. До сега отлагах поставяне на ваксина, заради множество алергии към полени, треви, влага и всичко от този сорт, изразяваща се в хрема, кашлица и понякога астматични признаци (без доказана астма). Лекувам се сезонно от април до август с Ериус и подобни. Не мога да се подлагам на друга терапия, защото имам хипофункция и Хашимото. Ежегодно страдам от сухота в гърлото и хронични ларингити и фарингити. Общо взето няма лечение, само облекчаване на симптомите. Не пия имуностимуланти!
Моля, ако има сред вас такива като мен, които са си сложили ваксина, кажете с коя и как я понесохте. Едни лекари казват, не се притеснявай слагай, други изчакай...Объркващо е.
Благодаря ви 🤗🤗🤗

# 8 398
реакциите са индивидуални и не е доказано да са в пряка връзка с изграждането на по-добър или по-лош имунитет

Краси, случайно да сте стоматолог? ето, аз ви успокоявам, че след втората доза ще бъде по-добре положението, защото вече съм го преживяла подобно, при предходно преболедуване реакцията след ваксина е по-силна след първата доза, нататък вече организмът реагира по-кротко

# 8 399
  • София
Краси, ако те притеснява изчакай максималния период между двете дози (6 седмици) и тогава сложи втората.
Най-вероятно пак ще има по-бурна реакция.
Не съм сигурна как е в БГ, но в Германия, напр., сертификат можеш да получиш и след една доза, при положение, че имаш потвърдено с ПСР преболедуване.

Общи условия

Активация на акаунт