Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 482
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 400
Добре де, защо някой получават странични ефекти след ваксиниране, а други не?
Това означава ли, че ваксината е подействала по-добре на едни и те ще бъдат с повече антитела, а на други не?
Взависимост от реакциите на организма. И на кои от двете групи?
Много съм го мислила и аз този въпрос. Благодаря, че попита. Дано някой се наема да обясни.

# 8 401
Добре де, защо някой получават странични ефекти след ваксиниране, а други не?
Това означава ли, че ваксината е подействала по-добре на едни и те ще бъдат с повече антитела, а на други не?
Взависимост от реакциите на организма. И на кои от двете групи?
Много съм го мислила и аз този въпрос. Благодаря, че попита. Дано някой се наема да обясни.
Странно ми е!
Аз например не дадох никакви реакции, само ръката ме наболяваше, с Пфайзер съм.
Заедно с мен се ваксинира и мъжът ми. Той с температура, отпадналост, болки- 3 дена.

# 8 402
  • София
За притесняващата се от втората доза, май Краси, да не бъркам името. Синът ми на 16 се ваксинират с Пфайзер. На първата доза имаше реакция. На втората само леко ръката. Така че спокойно.

# 8 403
Засега не се мери имунитет след ваксиниране. Единствени групи, които са на специфично лечение с имуносупресор получават повече дози, тъй като вероятно развиват по малко или никакъв имунитет, но това важи по принцип за тях за всички ваксини.

# 8 404
ММ се ваксинира с Модерна в края на март, след като ноември 2020 беше с Ковид.
Никаква реакция нямаше от първата доза, само болка в мястото на убождането. След втората - лек дискомфорт в рамките на ден, без температура.
За протокола - той е на терапия за разреждане на кръвта от 2-3 години насам. И вируса изкара леко. Предполагам, че тази терапия има роля за това.

# 8 405
  • София
Здравейте, не успявам да прочета цялата тема, затова ще питам направо. До сега отлагах поставяне на ваксина, заради множество алергии към полени, треви, влага и всичко от този сорт, изразяваща се в хрема, кашлица и понякога астматични признаци (без доказана астма). Лекувам се сезонно от април до август с Ериус и подобни. Не мога да се подлагам на друга терапия, защото имам хипофункция и Хашимото. Ежегодно страдам от сухота в гърлото и хронични ларингити и фарингити. Общо взето няма лечение, само облекчаване на симптомите. Не пия имуностимуланти!
Моля, ако има сред вас такива като мен, които са си сложили ваксина, кажете с коя и как я понесохте. Едни лекари казват, не се притеснявай слагай, други изчакай...Объркващо е.
Благодаря ви 🤗🤗🤗
Имам описано от теб, включително Хашимотото, и с Вроиса и Аврамова; с Модерна съм от март, сега мисля да сложа трета игла Модерна. Ковид не ме е хващал, макар че лятото доста пътувах по света.

# 8 406
  • София
Здравейте, успях да изчета само главната страница и последните 10..
Хората с повече от едно заболявание каксе решихте за ваксина, колко лекари трябва да мина, за да ми разреши някой.
Основните неща за ваксините ги знам, у дома само аз и малката не сме с ваксина.
Личната категорично отказва да ме ваксинира, защото съм с WPW синдром с надкамерна тахикардия, БТЕ-по просто тромб в белият дроб и диабет тип 2. Всяко заболяване само по себе си дава възможност, но в тази съвкупност моята не иска да рискува, казва чакаш.
Та колко да чакам още, ако не мога и в магазин или в заведение да вляза, вече ще е прекалено. Мол, кино и другите изобщо не са ми приоритет.

# 8 407
Didolinaaa, най-добре се консултирайте със специалистите, които ви следят, не с личната. Те ще преценят рисковете. Аз лично съм с автоимунно, ваксинирах се отдавна, още февруари, защото се притеснявам как бих изкарала ковида, заведенията, моловете и т.н. не са ми приоритет.

# 8 408
  • Варна
Аспарух Илиев във фейсбук страницата си Относно тестовете за антитела

# 8 409
Didolinaaa, на терапия ли си против съсирване на кръвта?
Ако да, не би трябвало да е проблем ваксината.
По-горе писах, че ММ се ваксинира успешно - той е с прекарана БТЕ и от 2-3 години приема антикоагуланти.

За диабет несъм чувала да е противопоказно...

# 8 410
Напротив - хората с диабет са рискова група за Ковид и за тях е силно препоръчително да се ваксинират.

# 8 411
реакциите са индивидуални и не е доказано да са в пряка връзка с изграждането на по-добър или по-лош имунитет

Краси, случайно да сте стоматолог? ето, аз ви успокоявам, че след втората доза ще бъде по-добре положението, защото вече съм го преживяла подобно, при предходно преболедуване реакцията след ваксина е по-силна след първата доза, нататък вече организмът реагира по-кротко

Странно, но при колежката ми беше точно обратното.

# 8 412
Дидолина, точно обратното е: всичките Ви заболявания Ви правят рисков контингент пре ковид-инфекция. Ако се спазваше приоритетната поредност, би следвало да сте в първа група на високо-рискови лица. Говорете с кардиолога, защото БТЕ е също съдов инцидент. Кардиоложката на майка ми позволи, ЛЛ посъветва "недей". Очевидно е нужно ниво малко по-висока компетентност от тази на ЛЛ. Успех за вземането на решение.

# 8 413
Сутринта адвокат Мария Шаркова заяви, че би могло да се издаде зелен сертификат при голям титър антитела дори да няма тест правен в  лаборатория. Въпросното изследване трябва да е правено през последните шест месеца в лицензирана лаборатория. Странно ми стана как би могъл да се издаде сертификат на базата на лабораторно изследване и наличие на доста антитела. Дали има някой по-запознат? Моя близка е с една доза, преболедувала и тя като мен без лабораторен тест. Има много антитела след тази една доза плюс преболедуването.

# 8 414
Сутринта адвокат Мария Шаркова заяви, че би могло да се издаде зелен сертификат при голям титър антитела дори да няма тест правен в  лаборатория. Въпросното изследване трябва да е правено през последните шест месеца в лицензирана лаборатория. Странно ми стана как би могъл да се издаде сертификат на базата на лабораторно изследване и наличие на доста антитела. Дали има някой по-запознат? Моя близка е с една доза, преболедувала и тя като мен без лабораторен тест. Има много антитела след тази една доза плюс преболедуването.
Според мен се е объркала жената или си прави свободни съчинения. Няма как да се извади сертификат на база антитела. Но май ще има добра новина за регистрираните в системата след лабораторен БАТ. Преди малко прочетох, че хора вече са успели да си изтеглят сертификат след БАТ. До тук писаха хора, правили си тест в ковид зона на Александровска и Рамус. Предполагам и за другите лаборатории ще се появи възможност да се генерира сертификат като преболедувал в his.bg. Доста потребители се оплакаха, че сега е тегаво със сайта и нормално, че всички са се юрнали да си вадят сертификати.

Общи условия

Активация на акаунт