Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 256
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 565
Мен лично ме е страх повече от ваксината, отколкото от вируса, а и знам за два случая на ваксинирани с две дози и починали, първият е лекар, колега на майка ми, вторият директорката на Питагор и Първа частна математическа гимназия.
Не знам за лекаря, колега на майка ви, но г-жа Влъчкова не е била ваксинирана, и почина от ковид. Лека и пръст!

# 8 566
След 10-15 години чакане за ефекти, колко хора ще умрат от КОВИД, без ваксини?
Мислете малко.

Хоуп, честито!
Цяла доза ли ти сложиха?

Благодаря! Да, цяла доза. Simple Smile

Lemy, на 21.04 ми беше втората доза Пфайзер, тоест на 183ти ден след нея ми е третата доза Модерна.

Биха ми я доста по-високо от първите две - на 2-3 пръста от рамото. Засега нямам оплаквания.

# 8 567
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Роузи нещо за две седмици ми се върти в главата, но не твърдя нищо.

O.k
Признавам, че за това не съм сигурна и на мен ми се върти в главата
нямам време сега да проверявам

# 8 568
  • Сан Франциско
За сметка на това, спокойно могат да чакат 3-15 години за потенциални тежки и необратими усложнения от Ковид. Такива бяха доказани след епидемията от САРС през 2003. САРС и Ковид са близки коронавируси и това е едно от притесненията на учените.

https://www.nature.com/articles/s41413-020-0084-5

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7192220/

# 8 569
Майка ми се е ваксинирила в 24 ДКЦ, 67 кабинет, не е имало живо пиле. С Янсен.

# 8 570
  • София
За младеж на 17 години коя ваксина е най-подходяща? В момента сме под карантина и дано не се зарази. Но в първия удобен момент сме на ваксина. Виновна съм, че лятото не успях да реша коя да му сложат, признавам. Затова трябва ваксините да са задължителни и без право на избор. По-лесно и без колебания беше при тези от детска възраст...

Моят също е на 17 и мисля да е с Пфайзер. В някои страни спряха Модерна за хора под 30 години (помня за Швеция, но имаше и други).

Допълвам - заради увеличени случаи на миокардит и перикардит сред младите.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 16:14 от Лютичe

# 8 571
  • Terra incognita
И сега всички тарикати, които не си направиха пср, за да избегнат карантина и т.н. ще гледат зеления сертификат през крив макарон. Така става, като се опитваме да избягаме от правилата.

# 8 572
И сега всички тарикати, които не си направиха пср, за да избегнат карантина и т.н. ще гледат зеления сертификат през крив макарон. Така става, като се опитваме да избягаме от правилата.

Не обобщавай. Защо си мислиш, че всички преболедували, не са се ваксинирали?
Аман от обобщения.

# 8 573
  • Terra incognita
Не обобщавам. Имам предвид онези, които нямат намерение да се ваксинират, но и не са се регистрирали като болни, за да избегнат карантина. Имате ли представа колко много са тези хора?

# 8 574
Ти брои ли ги?
Познавам хора изкарали го, без тест, после се ваксинираха.

# 8 575
При някои хора вирусът е безсимптомен.

# 8 576
  • Сан Франциско
^ Затова носиш маска.

# 8 577
  • Terra incognita
Е, и? Каква е връзката с това, което съм написала?
Поне 30 човека познавам, които изкараха вируса и са част от т.нар. скрита заболеваемост, тъй като не фигурират никъде.
Ти брои ли ги?
Познавам хора изкарали го, без тест, после се ваксинираха.

# 8 578
  • Асеновград

Не знам дали съм от тарикатите? Миналата година се разболях , но не си направих тест.
Самокарантинирах се  , спрях децата от училище ,като на извинителните бележки пишеше остра вирусна инфекция.
И ето ме тук ,от два дни с първа доза ваксина.

# 8 579
Аз не се заяждам, ама като нямате тест, как знаете, че е ковид?

Общи условия

Активация на акаунт